Koti Uutisia Pertunmaalle pakolaisia Afganistanista

Pertunmaalle pakolaisia Afganistanista

16

uk_pertunmaa

Pieni Etelä-Savossa sijaitseva kunta saa taakakseen 20–30 afgaanipakolaista. Pakolaiset saapuvat Pertunmaalle kevättalvella.

“Pieni kunta voi olla turvallisena ympäristönä parempi paikka ihmiselle, jonka täytyy oppia uudessa maassa ja kulttuurissa kaikki asiat alusta”, toteaa Länsi-Savon haastattelema maahanmuuttosihteeri Pia Koivisto. Vain reilun 1 800 asukkaan Pertunmaa on tosiaan pieni ja väestöltään pahasti ikääntynyt. Tällä hetkellä turvallinen kunta, joka on viihtyisä varsinkin vanhuksille ja lapsiperheille, voi kuitenkin suhteellisesti suurella pakolaismäärällä muuttua nopeasti aivan muuksi.

Kunnan alkuperäisasukkailta Koivisto odottaa yhteistyökykyä. Uutisen mukaan kunnan asukkaille ei ole kuitenkaan liiemmin apua tarjolla afgaanipakolaisten kanssa – esimerkiksi lähin poliisilaitos sijaitsee yli puolen tunnin ajomatkan päässä.

Lähde: Länsi-Savo

Aiheeseen liittyen: Heinolan musta tulevaisuus

16 KOMMENTIT

 1. “Kunnan alkuperäisasukkailta Koivisto odottaa yhteistyökykyä.”
  Toisin sanoen: pitää kestää ryöstelyä, pahoinpitelyä ja muuta hulinointia sekä älämölöä. Poikkisanaa ei saa sanoa. Hiljaiseksi vetää.

 2. Tässä keväällä, kun asiaa päätettiin, niin ne piti tulla Syyriästä. Vaihtuneet afgaaneiksi? Kun valtio ei enää anna muutaman vuoden kuluttua rahaa niitten hyyssämiseksi ja koko sakki jää pienen kunnan elätettäväksi. Melkonen rasite pienelle työttömyyden vaivaamalle kunnalle. Kyllä jotku päättäjät ossaa olla typeriä!

 3. Saadaan Pertunmaan raiskaustilastoihin ihanaa etnistä värinää!

  Lisäksi leikataan ankarasti terveydenhuollosta (esim. vanhukset, mielenterveysongelmaiset) jotta saadaan näille kultamunille varmasti kotoutusta niillä rahoilla.

  Kouluista poistetaan eritysoppilaiden avustajat, koska kaikki rahat menee tulkkien ja muden mamu-avustajien palkkoihin. Monesti nämä “tulkit” ja avustajat ovat suojatyöpaikoissa loisivia mamuja itsekin.

  Sitten pitää vielä aloittaa perheenyhdistämiset Afghanistanista pitää roudata koko vitun suku tänne raiskaamaan ja loisimaan veronmaksajien rahoilla.

 4. Vastenmielistä. Pitääkö koko Suomi täyttää kamelikuskeilla ettei vaan kukaan voi arvostella rasismista. Pertunmaalla asuu vielä useampi sotaveteraani jotka eivät todellakaan ansaitse mamujen aiheuttamaa rikollisuutta ja pahaa mieltä. Pidetään Suomi rotupuhtaana ja kunnioitetaan esi-isiemme perintöä. Todella surullista tämä nykymeno.

 5. Olen itse Pertunmaalta ja sain melkein sydänkohrauksen kun kuulin tästä uutisesta. Täällä ei ole koko 22 vuoden elinaikanani tapahtunut mitään levottomuuksia ja rikoksia, Pertunmaa on aina ollut juuri hyvin ihanteellinen ja turvallinen alue. Lapset ja ihmiset voi täällä hyvin ja täällä olemme saaneet olla turvassa maahantunkeutujilta. Nyt nämä suvakit ovat vieneet pakkomonikulttuurinsa jo
  niin sairaalle tasolle, että 100% suomalaisalueille ängetään vasten tahtoa maahantunkeutujia. Onneksi Suomessa on vielä 100% suomalaiskuntia. Enää ei Pertunmaalla saa naiset, vanhukset ja lapset olla turvassa, sama meno alkaa täällä kuten Helsingissä. Olen niin pettynyt kuntamme johdon maanpetturillisen tempauksen vuoksi. R.I.P Pertunmaa

 6. Eihän se nyt sitä sano, että rikollisuutta tulisi sen enempää jos jonnekin maahanmuuttajia sijoitetaan. Ehkä kannattaisi miettiä myös niitä omia ennakkoasenteitaan asettumalla heidän asemaansa. Miten sitä itse suhtautuisi jos pakon edessä pitäisi jättää kotimaansa ja mennä aivan vieraaseen maahan? Kuinka helppoa sitä olisikaan sopeutua kun jo ennenkuin olet saapunut sinne niin sinut on leimattu raiskaavaksi ryöstelijäksi? Viha ja ennakkoluulot luovat vain lisää vihaa. Nationalistikin voi olla maltillinen ja antaa muille mahdollisuuden.

  • Muslimit on jo nähty.

   Meillä on ollut täällä Suomessa kovat oltavat ja ikinä ratkaisu ei ole ollut lähteä pakoon toisten elätettäväksi Afrikkaan tai mihinkään muslimimaahan.

   • Jos Hemmo olisi historiankirjansa lukenut niin tietäisit että Afrikka on ollut käytännössä siirtomaa jota “sivistyneet” länsimaat (ja myös joissain tapauksissa Lähi-idän valtiot) ovat riistäneet. Lisäksi myös lähi-idässä ollut sama tilanne monessa paikkaa. Että vähän huono verrata nykyajan Suomea ja kyseisiä alueita. Lisäksi jos meillä on nykyään varaa ja mahdollisuus ottaa tänne ihmisiä kriisialueilta niin miksi emme ottaisi? Silloin kun Suomella on ollut vaikeaa ja olemme olleet sodassa niin ajat ovat olleet hieman eri. Haluaisin nähdä kuinka moni haluaisi pitää lapsensa ja vaimonsa Suomessa jos täällä vaikka fanaattiset äärikristityt alkaisivat katkomaan joka toisen päitä vain esimerkin vuoksi. Tai jos syttyisi isompi sota niin kuka muka EI haluaisi lähettää lapsiaan turvaan?

    Koen oman kansallisuuden ja kulttuurin vaalimisen tärkeäksi, mutta ei se anna oikeutta silti ylimielisyyteen ja toisten syrjimiseen syntyperän/uskonnon perusteella.

    Ja mitenkäs perustelet sitten sotalapset, jotka lähetettiin Ruotsiin? 😛 Oliko se sinun mielestäsi väärin, että heidät lähetettiin turvaan venäläisten pommituksilta?

    • No mutta eivätpä nuo sotalapset Ruotsissa alkaneet systemaattisesti nakertamaan yhteiskunnan tukipilareita ja raiskaamaan ja pahoinpitelemään paikallisia asukkaita, tavoitteenaan pakottaa omaa kulttuuriansa ja uskontoansa ja siten syrjäyttää ruotsalaiset pois Ruotsista.

     Historiasta taas näet että muslimit ja heihin verrattavat sitä tekevät joka paikassa jonne heidät päästetään, olivat sitten “pakolaisia” tai avoimesti valloittajia.

     Ihan sama mistä heidän käytöksensä sitten johtuu, onko syynä siirtomaahistoria vai uskonnollinen fanaattisuus vai mikä, en ainakaan itse halua että he täällä pääsevät riehumaan samoin kuin kotialueillaan.

    • Valkoisten aikanaan kolonisoimat maat voivat vielä nykyäänkin paremmin kuin ne maat, joita ei kolonisoitu.

     Vertaatko suomesta ruotsiin lähetettyjä sotalapsia siihen, että afrikasta tulee miljoonia ihmisiä eurooppaan jatkuvalla syötöllä? Tähän lukeutuu siis naiset, lapset, aikuiset miehet, jotka kykenisivät sotimaan jne. Miksi he eivät vain mene naapurimaahansa, kuten suomalaislasten kanssa toimittiin? Miksi pitää tulla afrikasta Suomeen asti? Voisiko kyse olla helpon elämän tavoittelusta?

     Se, että meillä periaatteessa on varaa ottaa tänne väkeä (krhm, velallahan tässä taidetaan elellä..), niin tarkoittaako se sitä, että tänne pitää afrikasta ottaa väkeä, joka ainoastaan kuormittaa suomalaista veronmaksajaa? Pitkällä tähtäimellähän se syö kassan tyhjiin ja sen jälkeen ei ole varaa antaa apua vähävaraisille omankaan maan kansalaisille. Samalla kun kumarrat afrikkaan päin, näytät ahteria suomalaisille.

     Afrikkalaiset ei osaa rakentaa toimivaa yhteiskuntaa ja se ei ole meidän ongelma. Hoitakoot omat ongelmansa, jos siihen kykenevät.

   • No sinäpä et hetkeäkään pystyisi olemaan maasaa jossa on sota! Älä huutele mtn paskaa sieltä. Kyl suurinosa pakolaisista maksaa myös veroja ja niillä varmaan eletetää suomalaisia katupummeja?

    • Yritätkö olla Suomityttö? Ota ainakin englanti paremmin haltuun.

  • https://i.imgur.com/bp158LD.jpg

   Katsopa tuosta hieman raiskaustilastoa. Hassua että Afrikan ja Lähi-Idän maista tulleet kulttuurinrikastajat ovat siellä vahvasti edustettuna.

   Ja mikäs on Ahmedin raiskailla, tuomiota ei saa koska suojaväri. Niin ja heillä on se “laajempi käsitys seksuaalisuudesta” eli uhrin vika koska ei pitänyt burkhaa päällään ja uhri oli rasisti.

 7. Ei muuta kun Suojeluskunta pystyyn Pertunmaalle pitämään musulmaanit kurissa ja rankaisemaan rikollisia. Tällöin alue säilyy turvallisena. Sopeutumattomat piikkilangan taakse ja muu kylän väki saa olla rauhassa. Järjetön ajatus sijoittaa 20-30 huivipelleä valkoisen rodun hallitsemaan maalaispitäjään. No vastaanotto ei tule olemaan lämmin.

 8. On aikoihin eletty. Kaiken maailman turbaanipäät tulee pilaamaan kansallismaisemaamme ja pelottelemaan valkoisia lapsia, vanhuksia ja naisia. Pertunmaalla on muutenkin vaikea taloudellinen tilanne ja jo yksikin pakolainen maksaa kunnalle maltaita. Valtio antaa toki alkuvaiheessa hieman taloudellista kompensaatiota, mutta pian kaikki kamelikuskkit ovatkin kunnan sostoimen elättejä! Kiitos pakolaistenrakastajat! Miettikää haluaisitteko itse savunaamoja naapuriin? Tuskin.

Comments are closed.