Koti Uutisia Pohjoismaat Peppi Pitkätossu ei asu enää Huvikummussa – uusi osoite on Tukholman Rinkebyssä

Peppi Pitkätossu ei asu enää Huvikummussa – uusi osoite on Tukholman Rinkebyssä

19
Käsikirjoittaja Gunilla Lundgren Rinkebyn kirjastossa 2011.

Lasten suosikkihahmo Peppi Pitkätossu muuttaa Huvikummusta Tukholman rappioituneeseen rotumuukalaislähiöön Rinkebyhyn. Kaiken tämän lisäksi Peppi ei ole myöskään enää ruotsalainen vaan romani.

Näin meille kertoo uusi käsikirjoitus, joka Pepin seikkailuista on meille luotu. Alun perin Peppi Pitkätossun luoneen, nyt jo edesmenneen Astrid Lindgrenin perilliset eivät olleet aluksi juuri innostuneita uudesta käsikirjoituksesta, eikä lupaa tullut.

– Niin monet haluavat kuulemma hyödyntää Peppiä omiin tarkoitusperiinsä, kertoi Gunilla Lundgren, yksi uuden version käsikirjoittajista.

Perilliset antoivat kuitenkin lopulta uudelle käsikirjoitukselle luvan, kun he kuulivat, että projektin tuotto menee kokonaisuudessaan romanien Bukarestissa sijaitsevan lastenkirjaston hyväksi.

Lähde: Iltalehti

19 KOMMENTIT

 1. Peppi Pitkätossu oli “rasistinen”, koska Peppi oli valkoinen ruotsalainen. Täytyy näköjään häpäistä tuokin klassikko muuttamalla Peppi rotumuukalaiseksi.

  • Ja myös sen takia koska kirjoissa käytettiin sanaa neekeri ja Peppi leikki jossain vaiheessa kiinalaista… Huhhuh.

 2. Ja musta Muumi kurkistaa Merilahden peruskoulun savupiipusta, kun Katto-Kassinen (Karlsson på taket) lähtee Touko Aallon järjestämiin pridebileisiin Nils Holgersonin kanssa…

  Ei ole sellaista aluetta, minnekä ei nykyään tungettaisi kulttuurimädätystä, mustasta Mannerheimista Mannepeppiin. No, olihan hän hevosimmeisiä…

  • Joo, oli neekeriheimon kuninkaaksi kruunaama valkoihoinen ruotsalainen merikapteeni nimeltään Efraim.

   Tuo Jussin linkkaama kuva on tätä menoa arkitodellisuutta muutamassa vuodessa…

 3. Lyön vaikka vetoa että ne pilaa myös Aku Ankan. Sitten kyllä tunteet tulee mulle perkele.

  • Eikös se mikki hiiri ole aina ollut vähän “SJW”. Ennoo kyllä ikinä tykännyt hiirusta, aina ootti keskiviikkoa että aku ankka tuli postilaatikkoon. Hirmu tappelu piti siskon kanssa käydä kumpi saa lukea ensim. Sitten jos sattu lopussa olemaan mikki hiiren tarina niin kyllä ärsytti. En ikinä vaivautunut lukemaan! Välillä tullu tilattua aikuisena jos tarjouksessa ollu, mutta kyllä sekin tullaan pilaamaan. Joku hullu mielensä pahoittaa niim kaikki nöyrtyy.

  • No nykyään tavallaan onkin pilattu kun tehtiin uusi Ducktales Reboot, mutta se ei tosiaan ole koskaan edustanut täydellisesti itse Aku Ankka- taskareita tai lehtiä jne.
   En kyllä toivoisi että pilattaisiin, mutta voi olla todennäköistä..

 4. Rinkebyssä?
  Eikös siellä asu pelkästään Herra Tossavaisia eikä lainkaan Tommeja ja Annikoita?

  • Tarzan ja Cheetah kuulemma myös nykyään, että on siellä yksi valkoihoinen, tosin apinoitunut sellainen.

 5. Voi voi näitä aikoja… Pitää siis kerätä kaikki vanhat kirjat divarista että ne säilyvät jälkipolville. Eihän enää tahdo löytää edes kirjaa “10 pientä neekeripoikaa”.

  Mietin tässä että kun Iso-Britania alistaa kolmansia maita, Amerikka alistaa kolmansia maita, Hollanti ja Ranska sekä Espanja alistavat kolmansia maita ja ne kaikki ryöstävät sieltä luonnonvaroja, niin miksi meidän tulsi ylistää niitä ja palvella niitä?

 6. Jostain luin että “rasistisia sanoja” tai “loukkaavia sanoja” sisältävät kirjat poltetaan.. vau.

  • Tarkoittaen tämän jälkeen tapahtunutta, koska jonkun piti pahoittaa mielensä. (Ja polttavat varmasti lastenkirjoja jotka eivät sovi heidän listoilla)

  • Sillä periaatteella meille ei jää kuin pari hassua esikouluikäisille tarkoitettua aapista. Raamatut, koraanit ja kaikki muut vastaavat ovat niin läpeensä vihapuheen kyllästämiä ja loukkaavat monia mielensäpahoittajia jo pelkällä olemassaolollaan, että nuotioon vaan. 🔥

   Onpahan ensi Juhannukseksi jotain, mistä tehdä kokko, sillä sehän on perinteinen pakanajuhla valon kunniaksi. ☀

Comments are closed.