Koti Uutisia Pedofiili ahdisteli lapsia – silminnäkijät eivät keskeyttäneet

Pedofiili ahdisteli lapsia – silminnäkijät eivät keskeyttäneet

3

Useat silminnäkijät soittivat poliisille nähdessään miehen ahdistelevan lapsia. Poliisi kehotti paikalla olleita tarkkailemaan tilannetta, mutta tapahtumiin ei saanut kuitenkaan puuttua.

UK_hyvaksikaytto

75-vuotias mies työskenteli speedway-kilpailussa toimitsijana viime kesänä Ruotsissa. Tapahtuman aikana hän ahdisteli ainakin kolmea poikaa, jotka olivat iältään 3–8-vuotiaita.

Mies käytti lapsia seksuaalisesti hyväkseen yli tunnin ajan. Hänen kerrotaan pitäneen lapsia polvellaan, minkä lisäksi hän kosketteli poikia housujen alta. Lasten mukaan mies kosketteli heidän sukupuolielimiään, mikä teki kipeää.

Lapset ovat olleet tapauksen vuoksi luonnollisesti peloissaan ja heillä on ollut myös univaikeuksia. Yksi pedofiilin uhreista on käynyt lisäksi lastenpsykiatrin vastaanotolla.

Useat todistajat näkivät ahdistelun ja soittivat poliisille. Kun he kysyivät poliisilta, mitä heidän tulisi tehdä, heille vastattiin, etteivät he saisi puuttua tapahtumiin, vaan ainoastaan pitää miestä silmällä, jottei tämä poistuisi paikalta.

“Kun havaitsimme tämän, otimme yhteyttä poliisiin. He sanoivat: ‘Tarkkailkaa häntä, jottei hän katoa. Älkää menkö väliin. Älkää tehkö mitään itse'”, yksi todistajista kertoi.

Lähistöllä ei ollut tapahtuma-aikaan poliiseja liikkeellä, joten partio jouduttiin kutsumaan ulkopaikkakunnalta Karlstadista. Ensimmäisen silminnäkijän soitosta poliisin saapumiseen kului noin tunti, jonka aikana pedofiilin annettiin jatkaa lasten hyväksikäyttöä.

Joidenkin paikalla olleiden mukaan oli vaikeaa nähdä, mitä 75-vuotias mies teki. Lisäksi hän ei näyttänyt pitävän lapsia pakolla luonaan, minkä vuoksi väliinmenoa pidettiin hankalana.

“Sitä ajatteli, että kyseessä on isoisä, joka kutittelee lapsia, koska heillä on ekseema tai muuta vastaavaa. Vanhoista eläkeläisistähän ei voi kuvitella tällaista”, yksi silminnäkijä tuumasi.

Eräs esikouluopettajana työskentelevä henkilö ymmärsi kuitenkin nopeasti, ettei kaikki ollut kunnossa: “Näin heti, että jokin oli vialla, ja menin kahden muun yleisössä paikalla olleen henkilön luo ja kysyin asiasta. He reagoivat myös tähän ja sanoivat, että meidän täytyy soittaa poliisi, ja niin teinkin.”

Sen sijaan, että poliisi olisi pyytänyt opettajaa menemään väliin, häntä pyydettiin kuvaamaan tapahtumia, mikä voisi helpottaa poliisin tutkintatyötä.

“Tilanne oli jotain erikoislaatuista. Ymmärrän silminnäkijöitä ja sitä, miten he kaiken ratkaisivat. Se ei jatkunut yhtäjaksoisesti, vaan ajoittain. Muuten minulla ei ole mitään kommentoitavaa”, kertoi lasten asianajaja Thomas Berner.

Kaikki eivät kuitenkaan suhtaudu yhtä anteeksiantavasti poliisin ja silminnäkijöiden toimintatapaan.

“Minusta kuulostaa kohtuuttomalta menetellä näin. Jos näkee jotain, niin tietysti on mentävä väliin ja täytyy pysäyttää se eikä kerätä todistusaineistoa. On mahdollista, että joku poliisi käski heidän menetellä näin, mutta se ei kuulosta tavalta, jolla minä olisin toiminut”, ilmoitti poliisin tarkastaja Sten Rune Timmersjö.

Pedofiili vapautettiin yhdestä epäillystä hyväksikäytöstä. Kahdelle muulle lapselle hänen tulee maksaa 15 000 ja 25 000 kruunua. Lisäksi mies määrättiin suojeluvalvontaan ja seksuaalirikollisille tarkoitettuun hoitoon.

 

Lähteet: Nordfront.se, Dagens Nyheter

3 KOMMENTIT

  1. En ole kyllä ihan varma olisinko tuossa tilanteessa pystynyt noudattamaan poliisin ohjeita. Kyllä sen verran ihmetyttää silminnäkijöiden reaktio tapahtuneeseen, että en tiedä mitä tuohon sanoisi.

    Vanha vitsi 80-luvun Ruotsista kertoo tarinaa kahdesta pankkirosvosta, joista toinen sai tietää, että poliisi on kintereillä. Tämä meni sitten kertomaan asiasta toiselle. “Nyt on sekä huonoja että hyviä uutisia.” Toinen rosvo vastasi, että kertoisi huonot ensin. “Poliisi on saanut vihiä olinpaikastamme, mutta onneksi poliisi on ruotsalainen.”

  2. Voi JUMALAUTA sanon minä!!!! Onko ihmiset todella tuollaisia idioottilampaita?? Aivan takuulla olisin mennyt väliin ja olen mennytkin. Useita vuosia sitten eräässä Etelä-Savon matkailu-alueella olin mökkilomalla perheeni kanssa. Paikalla oli paljon näitä mustalaisia jostain Euroopan maasta, tyyliin 8 henkeä per pieni henkilöauto ja mukana ei mitään telttoja tms joten seurailin heidän touhujaan kauempaa, koska arvelin että ryöstävät vielä telttailijoita kunnes yö tulee.. Eipä aikaakaan kun erään vanhan pariskunnan mies lähti suihkuun/wc:hen huoltorakennukseen ja jätti vanhan vaimonsa avonaisen teltan ovelle odottelemaan. Heti lähti nämä mustalaiset porukalla vyörymään hänen luokseen eikä tämä nainen huomannut mitään koska järjesteli tavaroitaan.. Juoksin naisen luo huutaen varo mustalaiset tulossa sinne ja huusin kovaa en edes muista mitä muuta. Mustalaiset lähtivät ja odotin naisen luona kunnes miehensä tuli. He eivät jääneet telttailemaan vaan vuokrasivat mökin ja tein valituksen mustalaisista ja kun leirintä-alueella ei minkäänlaista vartiointia.. Vaihdettiin pariskunnan kanssa numeroita ja jokunen vuosi läheteltiin s-postia puolin ja toisin.. Suojelkaa kansaamme!!! Tässäkin tapauksessa mielenkiintoista että ympärillä rutkasti raavaita miehiä mutta kukaan ei tehnyt yhtään mitään..

  3. Noin vanha äijä helposti päätyy mullan alle jos siihen asianmukaista suhtautumista hakisi. Joku keski-ikäinen voisi vielä selvitä hengissä jos joku valveutunut sattuisi paikalle.

Comments are closed.