Koti Uutisia Kotimaa Pätkätyöyhtiö Barona: “Rajat auki!”

Pätkätyöyhtiö Barona: “Rajat auki!”

7

Suomalaisten palkkojen ja työehtojen heikentämistä varten perustettu pätkätyöyhtiö Barona vaatii Talouselämä-lehdessä (TE) rajoja auki. Maahanmuuton tiedetään edistävän Baronan elinkeinokulttuuria, sillä ulkomaalainen halpatyövoima johtaa pätkätyöyhtiöiden tavoin suomalaisten palkansaajien aseman heikentymiseen.

– Tarvitsemme kymmeniä tuhansia ulkomaalaisia Suomeen töihin, julisti Baronan toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen TE:n haastattelussa.

Lisäksi Baronan johtaja tahtoo tiivistää ulkomaalaisen työntekijän lupaprosessin keston yhteen viikkoon, jotta suomalaisille palkansaajille saataisiin mahdollisimman paljon ei-suomalaisia kilpailijoita. Vanhala-Harmanen painottaa, että nykytilanteessa suomalaisten palkkoja ei suinkaan tule korottaa.

Vanhala-Harmanen vaatii myös, että veronmaksajien tulee tukea entistä avokätisemmin siirtolaisia, jotka saapuvat Suomeen kilpailemaan työpaikoista: “Yhteiskunnan pitää maksaa suomen kielen koulutus työntekijälle ja myös tämän perheelle. Näin saadaan nämä ihmiset myös jäämään Suomeen.”

Kun Baronan johtajalta kysyttiin, eikö työvoimapula voitaisi ratkaista palkkaamalla työttömyydestä kärsiviä suomalaisia, vastaus kuului: “Meillä on hirveästi väärintilastointia, ei näiden [työttömyystilastojen] perusteella voi tehdä johtopäätöksiä työvoiman saatavuudesta tai käyttää niitä saatavuusharkintaan.”

Kansallinen Vastarinta uutisoi jo kesällä, että Barona tahkoo miljoonia Suomen pakolaiskriisillä. Siteeraamamme Suomen Kuvalehden mukaan pakolaisbisnes teki Baronan omistamasta aiemmin tappiollisesta Luona-yhtiöstä hetkessä miljoonien eurojen kultakaivoksen.

Lähde: Talouselämä

7 KOMMENTIT

 1. Eikös se ollut tämä Baronan toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen kun sanoi “me rikastutaan tällä”, ja kyllähän Baronan johto ja omistajat rikastuvatkin.

 2. Kansanpetturit vaativat entistä röyhkeämmin ja avoimesti Suomalaisten aseman heikentämistä. Kuvottava ämmä tuo Vanhala-Hermanen!

 3. Yhden sortin kanantaluttaja taas laukoo mielipiteitään perustuen vahvaan oletukseen ja sitäkin suurempaan ymmärtämättömyyteen. Ihan niinkuin nuorisotyöttömyyden poisto eläkeikää nostamalla ja veroasteen kevennys tuottamalla maahan tuhatmäärin sosiaalituella elätettäviä.

 4. Tämän näkökannan ymmärtää sillä orjatukkureilla on tarve saada halvempaa työvoimaa. Osaavuudesta tai muusta on turha puhuakkaan. Mutta halpoja varmasti “sotapakolaiset” ovat.

  Yhteiskunnalle ne kuitenkin tulevat yhtä kalliiksi kuin -90 luvun somalit ja niiden jälkeläiset.

 5. Vuokratyöfirmat on kiellettävä lailla, niistä on jo aivan tarpeeksi omakohtaista kokemusta, ei minkäänlaista turvaa tai arvostusta työntekijälle ja palkat ovat alimmat mahdolliset. Työpaikalla sinua ei tunnuta pitävän edes firman työntekijänä ja irtisanominenkin tapahtui YHDEN päivän varoitusajalla “tuotannollisista ja taloudellisista syistä”, vaikka lupauksia jatkosta sateli koko ajan. Jos ei yritys jaksa rekrytoida firmaansa työntekijöitä, sitten ei varmaan yrityksen kannata jatkaa toimintaansa. About 90% tämän hetkisistä “avoimista työpaikoista” ovat juurikin näitä pätkätöitä pituudeltaan parista viikosta pariin kuukauteen ja tottakai nämä kansanpetturit palkkaavat mielellään ulkomaalaisia, koska jos ei niiden työpanos miellytä niin voivat pistää pihalle heti ja ottaa uuden maahantunkeutujan pikkupalkalla hommiin, tarvitsevat vain loputtoman jonon näitä mutuja. Itse kokoomusta äänestävät vuokrafirmapomot asustelevat hyvinkin rikkailla ja rauhallisilla alueilla ilman mitään huolta. Pistäkää nämä pärstät muistiin…

 6. Baronaa helvetillisempää yhtiötä on hankala keksiä. Mistä lie helvetin syvistä syövereistä on tämä firma pystyyn laitettu?

  Olen tehnyt vuokrahommia kymmeniä kertoja eri firmoissa. Nyt se on loppu. En suostu enää. Olen ihminen, enkä orja.

 7. Vastenmielinen akka kerta kaikkiaan! Tuollainenkin on näemmä olemassa, ja sopii muuten mainiosti johtamaan tuollaista riistofirmaa.

Comments are closed.