Koti Uutisia Pariskunta tuomittiin ehdollisiin koiratrokausjutussa

Pariskunta tuomittiin ehdollisiin koiratrokausjutussa

10

Jyväskyläläinen Fanni Frida Charlotta Söderlund tuomittiin vuoden vaihteessa 11 kuukauden ehdolliseen niin sanotussa koiratrokausjutussa, jossa eläimiä kohdeltiin kaltoin ja niillä yritettiin tehdä rahaa. Hänen poikaystävänsä Joni Olavi Lahti sai puolestaan kuuden kuukauden ehdollisen, sillä hänen roolinsa katsottiin vähäisemmäksi. Nainen tuomittiin yhteensä kahdeksasta eläinsuojelurikoksesta. Mies tuomittiin yhdestä eläinsuojelurikoksesta ja kahdesta avunannosta.

Pariskunta hankki lähinnä koiria halpaan hintaan tai ilmaiseksi eri puolilta Suomea. Pian tämän jälkeen eläimet laitettiin myyntiin, yleensä Tori.fi -sivuston välityksellä. Päätekijänä toiminut Fanni Söderlund tuomittiin yhteensä myös 11 petoksesta. Usein vain autokuskina toimineen Joni Lahden oikeus katsoi avustaneen kymmenessä petoksessa.

Pariskunta kohteli koiria kaltoin ja jos eläimet eivät menneet kaupaksi, ne hylättiin metsään. Söderlund ja Lahti hylkäsivät yhteensä viisi koiraa talviseen metsään, mutta kenties vielä irvokkaampaa on, että saman kohtalon koki yksi vesikilpikonna.

Käräjäoikeus katsoi pariskunnan aiheuttaneen eläimille tarpeetonta kärsimystä, kipua ja tuskaa. Tuomiot sen sijaan ovat jälleen ristiriidassa suomalaisen oikeustajun kanssa.

 

Lähde: Keski-Suomen käräjäoikeus, Asianumero R 17/2258

10 KOMMENTIT

 1. Valtion tulisi ylläpitää eläinrääkkääjistä julkista rekisteriä. Tällöin myyjät voiaivat tarkistaa, ettei ostajilla ole tuollaista taustaa.

  Hyvä, että teette tutkivaa journalismia!

 2. Tuo nainen kuulostaa nimensä ja käytöksensä perusteella siltä, että hän kuuluisi erääseen vähemmistöryhmään, jolla on reippaasti edustusta vankiloissa ja jolla on mennyt viimeiset 500 vuotta sopeutumiseen suomessa.

  Oli manne tai ei, niin eläinrääkkääjille vähintään sama kohtalo kuin mitä ovat antaneet eläimille. Hyi helvetti että vihaan tuollaisia ihmisen irvikuvia.

 3. Kuinka paljon pitää olla kusta päässä, että vie kilpikonnan Suomen talviseen metsään? Onko tuo vähä-älyinen akka manne?

  • Veikkaan, että sekin on jo vuotanut pois tiivisteiden petettyä. Joutaisi itse metsään talvipakkasella ja samassa asussa kuin se konnaparka. Prkl, tai anakondan syleiltäväksi, krokotiilin kanssa samaan ammeeseen, kusiaispesään perse hunajalla tervattuna.

 4. Kuulostaa melkolailla mustalaiselta tämä pääsyytetty. Käytös ja toimintatavat paljastavat myös hyvin paljon.

 5. Mustalaisen nilviäinen tuo huora on! Mustalaiset on niin alinta saastaa.

 6. Nainen on ristimänimestään ja sukunimestään päätellen pahasti suuntautunut liikkuvaan elämäntapaan vihkiytyneiden Intian seuduilta lähtöisin oleviin ihmisryhmään, jotka eivät ole “kotoutuneet” puolessakaan vuosisadassa. Eläimetkin kärsivät todentotta ja niitä ei pitäisi pakottamattomista syistä ellei niistä vastaava ihminen ole itse vakavasti sairas tms. kohdella huonosti siten, että jättää ne kitumaan ilman asiallista lopettamista, joka sekin täytyy tehdä eettisesti oikein ettei eläin joudu siinäkin kärsimään enempää kuin välttämätöntä.
  Lakien pitäisi kuitenkin olla jossain suhteessa siihen oli uhrina ihminen tai eläin. Karkeista ja väkivaltaisista jopa kuolemaan johtaneista pahoinpitelyistä ja ryöstöistä tuomittavat tuomiot eivät ole missään suhteessa ihmisten yleiseen oikeustajuun ja yksinkertaisimmillaan uhrin pahoinpidellyn uhrin saamiin vammoihin, jotka pahimmillaan johtavat vakavaan invalidisoitumiseen loppuiäksi varsinkin päähän kohdistuneiden vammojen osalta. Näistä demla tuomitsee monesti täysin mitättömiä kosmeettisia rangaistuksia, jotka vielä valitusprosessin jälkeen puolittuvat Hovissa livennyksineen, vaikka uhri olisi pelkkää luumurskaa.

 7. Murha.info keskustelufoorumilta löytyy tuon “naisen” kuva, kun hakuun laittaa jyväskylän koitatrokarit.

  • “Yllätys”, että vain manne kykenee tällaisiin tekoihin.

Comments are closed.