Koti Uutisia Kotimaa Pariskunta hautasi vauvansa kotipihalle ilmoittamatta viranomaisille

Pariskunta hautasi vauvansa kotipihalle ilmoittamatta viranomaisille

2

Syyttäjän syyteharkintaan on päätynyt Suomessa harvinainen tapaus, jossa pariskuntaa epäillään rikoksesta, jossa he jättivät ilmoittamatta viranomaisille kuolleena syntyneestä lapsesta. Epäilty rikos tapahtui viime kesänä.

Nainen synnytti lapset kotona ilman terveydenhuollon ammatillista apua. Synnytyksen yhteydessä paljastui, että kyseessä oli kaksoset. Pariskunta ei ollut tästä tietoinen, sillä nainen ei ollut käynyt ultraäänitutkimuksissa raskauden aikana. Toinen lapsista syntyi kuolleena.

Perhe ei ilmoittanut kuolleena syntyneestä lapsesta viranomaisille, vaan säilyttivät kuollutta lasta pakastimessa ja jääkaapissa noin viikon ajan, jonka jälkeen perheen isä hautasi lapsen pihamaalle. Pariskunta kertoi viranomaisille, että he eivät ilmoittaneet asiasta viranomaisille, sillä he halusivat välttää huomiota.

Tieto tuli kuitenkin poliisin tietoon, kun sivullinen henkilö otti heihin yhteyttä kuultuaan asiasta. Poliisi löysi kuolleen vauvan haudattuna kiinteistön pihamaalta. 

Pariskuntaa epäillään nyt kuolemansyyn selvittämisestä annettujen sääntöjen rikkomisesta sekä hautarauhan rikkomisesta, koska on syytä epäillä, että kuollutta vauvaa on käsitelty pahennusta herättävällä tavalla. Oikeuslääketieteellisen tutkimuksen mukaan vauva oli kuollut kohtuun muutamia päiviä ennen synnytystä.

Lähde: Yle

2 KOMMENTIT

  1. Kun isäntä hakee jääkaapista purtavaa niin siellä on maitoa, ruokaa ja vauvan ruumis. 🙄

Comments are closed.