Koti Uutisia Pariisin poliisi haluaa häätää romanikerjäläiset

Pariisin poliisi haluaa häätää romanikerjäläiset

2
(The Mail on Sunday)
(The Mail on Sunday)

Ryhmä romanikerjäläisiä ryösti röyhkeästi automaatilta rahaa nostaneen turistin Pariisissa viime sunnuntaina. Valvontakameran kuvat paljastavat, kuinka naisista ja miehistä koostuva romaniryhmä piirittää turistia automaatilla. Heti, kun mies on saanut nostettua rahat, romanit käyvät tämän kimppuun ja vievät rahat häneltä. Rötösjoukko poistuu paikalta rauhallisin elkein.

Pariisin poliisin muistiosta paljastuu, että vastaavat tapahtumat ovat arkipäivää maan pääkaupungissa. Nyt poliisi haluaa systemaattisesti hätää useimmiten nuorista teini-ikäisistä ryöstöjengeistä koostuvat romanit. “He eivät kunnioita ketään. He haluavat vain rahaa ja varastaa kaikkea, mitä voivat”, todetaan poliisin muistiossa. Lisäksi poliisin mukaan viranomainen ei enää herätä pelkoa romaneissa; he joko nauravat tai juoksevat karkuun poliisin nähdessään.

Ihmisoikeus- ja hyväntekeväisyysjärjestöt ovat raivostuneet poliisin muistiosta ja suunnitelmista häätää rikoksiin syyllistyvät romanikerjäläiset. Järjestöjen mukaan poliisi syyllistyy rasismiin ja köyhän yhteisön stigmatisoimiseen.

Näe loput kuvat ja video ryöstöstä: The Mail on Sunday

 

Aiheeseen liittyen: Blogisti kuvaa romanikerjäläisiä Tikkurilan katukuvassa

2 KOMMENTIT

  1. Se on monesti paha alkaa poliisin kanssa alkaa inttämään näistä asioista. Kumpikohan siellä kentällä kulkee enämpi? Poliisi vai suvakki?

  2. No no, kuinkahan monta vastaavaa tapausta tarvitaan ennenkuin jotain tapahtuu. Nimittäin niinpäin että joku päästää kerjäläisiä päiviltä? Ja vasta sitten alkaa tapahtua, nimittäin kerjäläisiä aletaan paapoa vielä lsää, jos mahdollista.

    Onneksi nationalistit saivat monta paikkaa joten he voivat vaikuttaa ainakin niiden kaupunkien elinoloihin joissa ovat päättävässä asemassa. Ja se varmasti poikii kannatusta tulevaisuudessa lisää.

    Meidän kylään on muutti henkilö Pariisin esikaupungista. Kun kyselin että minkä vuoksi niin hän sanoi suoraan että Pariisissa ja sen ympäristössä on saasteista, rikollista ja likaista. Täälä Suomessa on puhdasta ja luontokin voi hyvin. Eikä ole niin paljoa rikollisuutta.

    Televisiosta tulee harvoin hyviä dokumentteja mutta kerran tuli näistä Romanialaisista. Siinä erään suvun päämies sanoi suoraan että voisi olla että he saisivat rahaa jopa paremmin työnteolla, mutta kun heitä ei ole luotu tekemään töitä. Hän sanoi myös suoraan että he elävät varastelemalla ja kerjäämällä. Mitäs siinä sitten. Elämä on valintoja täynnä.

Comments are closed.