Koti Artikkelit Pär Sjögren haastattelussa

Pär Sjögren haastattelussa

4

Pär Sjögren Ruotsin Vastarintaliikkeestä pidätettiin toissa lauantaina Gävlessä lentolehtisten jakelun aikana syntyneen tappelun seurauksena. Hänet päästettiin vapaaksi maanantaina. Nordfront oli yhteydessä Sjögreniin ja haastatteli tätä tapahtumiin liittyen.

AK_Par_Sjogren_Borlange
Pär Sjögren pitämässä puhetta Borlängessä.

Hei, Pär! Voitko kertoa aivan alusta, mitä teitte Gävlessä?

Järjestimme siellä julkisen lentolehtisten jakelun, jollaisia meillä on tämän tästä ympäri Ruotsia.

Menikö jakelu hyvin?

Kyllä, se sujui hyvin; positiivisesti suhtautuneita oli enemmän kuin negatiivisesti asennoituneita. Tapasimme esimerkiksi erään kreikkalaisen, joka tukee Kultaista aamunkoittoa, sekä erään rouvan, joka halusi osallistua esitelmätilaisuuksiimme. Jakelu oli kaiken kaikkiaan onnistunut.

Syntyykö lehtisten jakeluiden yhteydessä yleensä tappeluita?

Ei, sellaista tapahtuu harvoin.

Selvä. Voitko kertoa lauantain aikana syntyneestä kahakasta?

Muut ryhmästämme huomauttivat minulle, että paikalle oli tullut henkilöitä, joiden aikeet eivät vaikuttaneet hyviltä. Tunnistimme nämä henkilöt heti antifasisteiksi. Kyse oli siis ihmisistä, jotka eivät olleet tulleet paikalle vain seisoskelemaan ja katselemaan rauhallisesti. Yksi aktivisteistamme kuuli erään näistä henkilöistä puhuvan puhelimessa ja sanovan: “Ruotsin Vastarintaliike on kaupungilla, ottakaa nyrkkiraudat ja puukot ja tulkaa tänne.” He kävelivät myös ympäriinsä ja kuvasivat aktivistejamme sekä kyselivät näiden nimiä ja mistä nämä tulivat. Pian heidän saapumisensa jälkeen syntyi keskustelua, ja yksi kuvaamiseen käytetty kännykkä otettiin pois ja rikottiin. Pian tämän jälkeen kaikki kääntyi tappeluksi.

AK_Gavlen_tappelu

Kuinka tämä päättyi?

Antifasistit ajettiin paikalta.

Mitä tappelun jälkeen tapahtui?

Jatkoimme lentolehtisten jakelua. Sitten poliisi tuli viiden minuutin päästä.

Mitä poliisi teki tultuaan paikalle?

He sanoivat haluavansa jutella kanssani, ja sanoin, että he voivat tehdä sen paikan päällä. Kun kävi ilmeiseksi, että poliisi tahtoikin pidättää minut, syntyi poliisin ja muiden aktivistien välillä kahinaa, koska toiset tahtoivat estää poliisia pidättämästä minua. Meidän täytyi lopulta kuitenkin antaa periksi, koska poliisit ottivat esiin pamput ja alkoivat suihkuttaa kyynelkaasua.

Pidätettiinkö vain sinut? Miksi poliisi pidätti sinut?

Kyllä, vain minut. He tekivät sen erään paikalla olleen henkilön osoitettua minua. Minut pidätettiin törkeästä pahoinpitelystä.

Mitä pidättämisesi jälkeen tapahtui?

Minut vietiin Gävlen poliisiasemalle, jossa minua kuulusteltiin. Illalla minut siirrettiin Sandvikeniin, missä minua taas kuulusteltiin kahdesti ennen kuin minut päästettiin pois kolmen aikoihin maanantaina.

Millaista oli istua pidätettynä?

Kaikki oli ok. Hyvä ruoka ja vähän lukemista auttoivat asiaa.

Mitä luit?

Tieteen Kuvalehteä.

Miten suhtaudut sinua vastaan kohdistettuihin syytteisiin?

Kiellän syyllistyneeni rikokseen.

Luuletko, että sinut tuomitaan näistä syytteistä?

Täytyy odottaa, mitä tutkimuksissa tulee esille. Tällä ei kuitenkaan ole merkitystä, koska minä ja ryhmäni jatkamme kuten tavallista aktivismiamme. Hyvä merkki on kuitenkin, että minut päästettiin vapaalle jalalle melko vakavasta epäilystä huolimatta.

Oletko kuullut, mitä media on kirjoittanut tapahtuneesta, ja jos olet, mitä ajattelet siitä?

Olen lukenut uutisointia vapauduttuani. Mikään valtamedian kirjoittelu ei enää hämmästytä minua, mutta paikkaansa ei pidä missään nimessä se, että olisimme käyneet joidenkin viattomien ihmisten kimppuun, jotka vain sattuivat kulkemaan ohitse. Valtamedialla on tietysti poliittinen agendansa, kun se kirjoittaa tähän tyyliin.

Aikooko Vastarintaliike pitäytyä jatkossa poissa Gävlestä?

Ei, aiomme palata kaupunkiin. Kukaan ei ole estänyt meitä ennenkään levittämästä sanomaamme, eikä kukaan tee sitä Gävlessäkään, olivatpa he keitä tahansa.

Kiitos, että vastasit tähän haastatteluun. Haluatko lopuksi lisätä jotakin tai lähettää terveisiä lukijoillemme?

Haluan kiittää siitä tuesta, jota olen saanut vapauduttuani. Olen saanut paljon tekstiviestejä, ja ihmiset ovat soittaneet ja ilmaisseet tukensa. Tällainen lämmittää mieltäni.

 

Nordfront.se

 

Koska media on tehnyt Vastarintaliikkeen aktivisteista syntipukkeja ja valehdellut räikeästi Gävlen tapahtumista, esitetään alla olevassa videossa, mitä paikan päällä todellisuudessa tapahtui.

Uudesta videosta käy ilmi, että Vastarintaliikkeen aktivistit olivat paikalla selvästi vain levittääkseen sanomaansa eikä mitään muuta. Videosta voi myös nähdä, kuinka niin kutsutut antifasistit lähettävät tekstiviestejä saadakseen apuvoimia ja etteivät he kaihda hyökkäävää väkivaltaa. Kun aktivistit puolustivat lakisääteistä oikeuttaan levittää sanomaansa Gävlen asukkaille, voidaan poliisin nähdä käyttävän kaasusumutinta. Tämä ei täsmää Geflen sanomalehden väittämään, jonka mukaan Vastarintaliikkeen aktivistit olisivat sumuttaneet itseään. Video näyttää myös keskusteluja huomionhakuisen tomppelin ja Vasemmistopuolueen kunnanvaltuutetun kanssa, joka huusi apua kuuroille korville ajaakseen viestiään levittävät aktivistit pois paikalta.

 

Aiheeseen liittyen: Ruotsin Vastarintaliikkeen tekemä video ruotsalaisesta “kokoontumisvapaudesta”

4 KOMMENTIT

  1. Kannattaisi ehkä Gävlen paikallisten antifasistien kuunnella kokemuksiansa muilta maanmiehiltänsä siitä, mitä voi käydä jos hyökkää väkivaltaisesti Vastarintaliikkeen aktivistien kimppuun. Se saattaisi saada miettimään asioita aivan uudella tavalla.

  2. Iso käsi punaisille siitä, että jaksavat vuodesta toiseen yrittää. Tämän menestyksekkään taistelun jälkeen voivat taas RevFrontin jalanjälissä mennä kaasuttamaan nukkuvia mummoja, polttamaan ikäihmisten autoja ja kaatamaan vanhaa maitoa tuntemattomien postiluukuista. Luokkasoturit, yhtykää, heh heh.

  3. Taasko ne “vallankumoukselliset” feikkityöläiset ovat säheltäneet Ruotsissa?

    Kuinka tämä päättyi?
    “Antifasistit ajettiin paikalta.”

    Ylläri 😀

Comments are closed.