Koti Uutisia Talous Pankkiirille kuolemantuomio Kiinassa

Pankkiirille kuolemantuomio Kiinassa

3
Jiang Xiyung.

Vaikka pankkiirit ovat viimeisen reilun 10 vuoden aikana tuhonneet miljoonien ihmisten toimeentulon ja tulevaisuuden eri maissa, saavat rahaelitistit harvoin edes lyhyitä vankeustuomioita rikoksistaan. Tuore uutinen Kiinasta on iloinen poikkeus trendiin.

Hengfeng-pankin entinen johtaja Jiang Xiyung sai kovan tuomion kavallettuaan pankilta noin 107 miljoonan Amerikan dollarin edestä varoja, otettuaan vastaan lahjuksia, myönnettyään rikollisia lainoja sekä hävitettyään kirjanpitoa. Monet rikoksista ovat tuttuja myös länsimaissa, joissa tuomioistuimet katsovat niitä usein kuitenkin sormien läpi.

Korruptoitunut pankkiiri ajoi rahoituslaitoksen vararikon partaalle, vaarantaen näin kansantalouden. Pankkiiri rahoitti asiakkailta varastamillaan rahoilla luksuselämäntapaansa.

Oikeus totesi, että sopiva rangaistus pankkiirille on ehdonalainen kuolemantuomio. Käytännössä pankkiiri viettää loppuelämänsä vankilassa, mutta mikäli hän syyllistyy enää uusiin rikoksiin, hänet teloitetaan. Vastaavia tuomioita on viime vuosina jaettu myös muille korruptoituneille viranomaisille ja finanssimiehille.

Lähde: Yahoo News

3 KOMMENTIT

  1. Mielenkiintoista, ryhtyykö Kiina kitkemään korruptiota tosissaan, vai oliko kyseinen henkilö vaan väärän porukan korruptoitunut henkilö?

  2. Voisiko tämä uusin virustempaus olla masinoitu juttu? Se kun vaikuttaa jo kiinalaisiin yrityksiin ja pörssiin — joka itsessään on myös voittoa tavoitteleva yritys muiden joukossa.

    Pörsseissä (Nasdaq, öljy) on nähty jopa neljän prosentin laskuja. Jos jollakin on vaikkapa miljardi kiinni tuossa, niin neljä prosenttia tarkoittaa 40 000 000:n voittomarginaalia.

Comments are closed.