Koti Uutisia Kotimaa Pankki kyseli 83-vuotiaalta naiselta rahojen käyttöä, ei saanut haluamaansa summaa

Pankki kyseli 83-vuotiaalta naiselta rahojen käyttöä, ei saanut haluamaansa summaa

3

83-vuotias nainen halusi nostaa kerralla hieman yli 10 000 euroa Osuuspankin konttorissa viime keskiviikkona. Tämä ei kuitenkaan onnistunut, vaan nainen sai ulos vain 5 000 euroa. Naista kehotettiin hakemaan loput rahat toisesta konttorista tai tilaamaan rahat. Rahojen tilaamiseen olisi mennyt viikko aikaa.

Lisäksi naiselta kyseltiin rahojensa käyttötarkoitusta, ja rahat oli laskettu kassalla ääneen. Asiakkaalle olisi riittänyt koneen tekemä laskenta. Osuuspankin aluejohtaja Lassi Toivonen kommentoi tilannetta seuraavasti:

– Käteisen kysynnän määrä on laskenut paljon. Pankeissa säilytetään rajallinen määrä rahaa jo ihan turvallisuussyistä. En pysty suoraan kommentoimaan tätä kyseistä tapausta, mutta akuuteissa isoissa nostoissa vaihtoehto on nostaa rahaa lisää toisesta konttorista. OP:n linjaus pääkaupunkiseudulla on, että yli 10 000 euron nostoissa pitää aina tehdä ennakkotilaus.

Rahojen käyttötarkoituksen kysymisessä Toivonen vetosi pankkien lakisääteiseen velvoitteeseen kysyä asiakkaan talletuksista ja nostoista, mikäli ne “poikkeavat asiakkaan normaalista toiminnasta”. Hän vetoaa myös riskiin tulla ryöstetyksi sekä vaaraan hukata rahat. Toivosen mukaan pankki voi lain mukaan kieltäytyä talletuksesta tai nostosta, mikäli asiakas kieltäytyy antamasta selvitystä käyttötarkoituksesta.

Lähde: Helsingin Sanomat

3 KOMMENTIT

  1. kuinkahan kävisi jos noston yhteydessä sanoisi syyksi että antaa lahjoituksen pvl:lle, joku rahamies voisi käydä koittamassa ja videoida tilanteen 🙂

  2. Pankki varmaankin talvella huolehtii tilinomistajan asianmukaisesta lämpimästä pukeutumisesta ilmasto-olosuhteiden vaatimalla tavalla. Toinen mielestäni tärkeä huolenaihe olisi tallettajan seksielämä ja sen “nyanssit”. Jos kyseinen siinä luulotaudissa oleva asiakas, että hän omistaa omat rahansa ilmoittaa olevansa hetero. Pankki ilmoittaa välittömästi ottavan takavarikkoon “tilinomistajan” kaikki talletukset, – aivan kuin asianlaita EI olisi ollut koko ajan tuo – koska hän alistaa ja kohtelee “rasistisesti” kirppu -luokassa olevaa marginaaliryhmiä (LGBT) sateenkaariväkeä, jotka kulkevat Helsingin pääkaupungissa molemmat päät paljaina keskellä kirkasta päivää.

  3. Pankille ei kuulu mihin nainen rahansa haluaa käyttää. Ne ovat naisen rahoja.

    Juuri tämän seikan vuoksi käytänkin käteistä rahaa ja nostan tilini lähes tyhjäksi palkkapäivinä. Sen jälkeen rahojen säästämistä ja käyttökohtaita onkin vaikeampi seurata.

    On se kumma että miljoonaluokan rahanpesu onnistuu kaikkien yhteisellä sopimuksella. Mitä muuta esim. kansainväliset ison-rahan huutopaukat ovat. Samat esineet kiertävät parin vuoden välein ja niillä pestään miljoonia rahaa puhtaaksi. Ei joku auto tai taulu ole kymmenien miljoonien arvoinen.

Comments are closed.