Koti Uutisia Palestiinalaisten uusi yhteishallitus vannoi virkavalan

Palestiinalaisten uusi yhteishallitus vannoi virkavalan

3

Palestiinalaisten yhteishallitus on astunut virkaansa Ramallahissa Länsirannalla. Uudet ministerit vannoivat virkavalansa presidentti Mahmud Abbasille maanantaina. Uudessa hallituksessa on 17 ministeriä ja sitä johtaa pääministeri Rami Hamdallah. Ministereistä viisi on Gazan kaistalta.

Maltillisen Fatahin ja islamistisen Hamasin välit ovat olleet riitaisat lähes kahdeksan vuotta. Abbas ylisti uutta hallitusta käännekohtana, joka päättää palestiinalaisten vuosia jatkuneen kahtiajaon. “Tämä musta sivu historiassa on käännetty pois ikuisiksi ajoiksi”, Abbas sanoi. Myös Gazan Hamasin johtajat ottivat uuden hallituksen ilolla vastaan. Hamasin tiedottajan Sami Abu Zuhrin mukaan uusi hallitus edustaa kaikkia palestiinalaisia.

Ilmoitus on raivostuttanut USA:n ja Israelin, jotka pitävät Hamasia terroristijärjestönä. Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu on kehottanut muita maita olemaan tunnustamatta uutta hallitusta. Abbas keskusteli sunnuntaina puhelimessa Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerryn kanssa. Yhdysvaltain ulkoministeriö on ilmoittanut, että Yhdysvallat on valmis yhteistyöhön palestiinalaisten uuden hallituksen kanssa.

Lähteet: Yle, Reuters

3 KOMMENTIT

  1. Tästähän Israelin tuho lähtisi, jos jenkit tunnustaisivat uuden hallituksen. Israelin armeija todennäköisesti suorittaa peiteoperaation, joka on muka tämän hallituksen käsialaa.

  2. Toivon tälle uudelle hallitukselle kaikkea hyvää.
    Israelilla on ikävä tapa kusta väärien ihmisten kintuille ja olen varma että jossain kohtaa tämä tulee kostautumaan.

Comments are closed.