Koti Uutisia Sionismi Palestiina protestoi Trumpin suunnitelmaa Israelin laajentamisesta

Palestiina protestoi Trumpin suunnitelmaa Israelin laajentamisesta

1
trump_netanjahu
Donald Trump ja Benjamin Netanjahu.

Donald Trumpin esittelemä “Lähi-idän rauhansuunnitelma” on raivostuttanut Palestiinassa jopa alueen Israel-ystävällisimmät poliitikot. Sionismista usein syytetty Palestiinan presidentti Mahmud Abbas on päättänyt Trumpin suunnitelman johdosta katkaista diplomaattiset välit Amerikkaan ja Israeliin.

Julkisionisti Trump vaatii, että Israelin ja Palestiinan konflikti on “ratkaistava” tekemällä Jerusalemista yksinoikeudella juutalaisten pääkaupungin, sekä laillistamalla rikolliset siirtokunnat joiden avulla Israel on puskuroinut ei-juutalaisia pois miehitetystä Palestiinasta. Trumpin suunnitelma sai lämpimän vastaanoton juutalaisvaltion pääministeri Benjamin Netanjahulta.

Palestiinan ohella myös muut Arabiliiton jäsenet tyrmäsivät Trumpin vaatimuksen etnisesti puhdistettujen juutalaisalueiden laajentamisesta. Arabiministereiden mukaan kyse ei ollut “rauhansuunnitelmasta” vaan Israelin vallan kasvattamisesta.

Fatah-puoluetta edustavaa palestiinalaispresidentti Abbasia on kritisoitu aiemmin rajusti, sillä hänen katsotaan pettäneen palestiinalaisen vastarinnan sekä alistuneen sionistien käskytettäväksi. Palauttaakseen rippeitä uskottavuudestaan Abbasilla ei ole varaa tehdä edes kulissientakaista yhteistyötä sionistien kanssa nyt, kun Israelin ja Palestiinan välit on virallisesti katkaistu.

Lähde: Financial Times

1 KOMMENTTI

  1. Jos juutalaisilla olisi tarpeeksi valtaa maailmassa pärjätäkseen ilman Yhdysvaltoja, heittäisi Netanjahu Trumpinkin koirille, mutta ei tämä oranssi porsas tajua sitä, vaan palvelee sokeasti itse paholaista. Netanjahukin varmaan iltaisin naureskelee tälle idiootille. Sionismi on sairaus.

Comments are closed.