Koti Artikkelit Palautetta Ylelle

Palautetta Ylelle

8

Hei.

6.6.2018 ilmestyneessä artikkelissa “Suomi karkotti Afganistaniin taksikuskin, jolla oli lapsi, opiskelupaikka ja työ – yhä pienemmät rikkeet kelpaavat karkottamisen perusteeksi” on huomattava määrä virheitä tai jopa suoranaisia valheita. Vastuullisena mediana varmasti korjaatte nämä ja myös uutisoitte korjauksista yhtä laajalti kuin olette asiasta uutisoineet tähän asti. Asiaa on käsitelty näkyvästi myös televisiossa, joten on varmasti paikallaan käsitellä asiaa myös siellä.

Artikkelin otsikossa väitetään, että afganistanilaisen palautuspäätös johtui syyllistymisestä pahoinpitelyyn, josta annettiin tuomioksi sakkorangaistus. Tämä on täysin valheellinen väite. Palauttaminen johtui siitä, että Maahanmuuttovirasto katsoi, että “Ahmadin” (nimi muutettu) perhesiteet Suomeen olivat katkenneet kokonaan ja ettei perusteita oleskelulupaan ole. Lisäksi pahoinpitelystä ei ollut tuomittu vain sakkoja vaan vankeutta, tosin se on ollut ehdonalaista. On myös jätetty kertomatta, että pahoinpitely kohdistui Ahmadin omaan (ilmeisesti suomalaistaustaiseen?) perheeseen, minkä vuoksi oikeus oli asettanut hänet lähestymiskieltoon.

Miksi Yle puolustaa raivokkaasti ja valheita kertoen rikollisia ja unohtaa uhrien oikeudet täysin? Tällä hetkellä Porvoossa käydään oikeudenkäyntiä, jossa ulkomaalaistaustainen henkilö TAPPOI oman lapsensa. Ilmeisesti syy Porvoossa tapahtuneeseen tragediaan on “kulttuurierot”. Onneksi tässä tapauksessa ei olla samassa tilanteessa, vaan tuomittua rikollista ollaan palauttamassa kulttuuriin, johon hän sopii paremmin.

Ylen artikkelin otsikko on selvä vale, ja myös kirjoittajien on ollut pakko tämä tietää, koska artikkelissa kerrotaan myös todellinen syy: Ahmadin oleskelulupa oli perustunut siihen, että hän oli naimisissa Suomen kansalaisen kanssa. Vuonna 2014 Ahmad erosi vaimostaan ja menetti huoltajuuden vuonna 2012 syntyneestä tyttärestään. Maahanmuuttovirasto katsoi, että Ahmadin perhesiteet Suomeen olivat siten katkenneet kokonaan. Palautuksen syyt eivät siis olleet rikokset, joihin hän on syyllistynyt, vaan hänellä ei enää ollut perusteita saada oleskelulupaa Suomessa.

Artikkelissa kerrotaan myös, että karkotuspäätöksen jälkeen Ahmad yritti hakea oleskelulupaa ERI perusteilla, toisin sanoen kun yksi syy ei Maahanmuuttovirastolle kelvannut, keksittiin uusi syy aina uskonnonvaihdosta myöten. Toimittajien täytyy ymmärtää, että jos oleskeluluvan hakuperuste muuttuu usein, ei kyseessä voi olla todellinen vaan keksitty syy. Tätä he eivät tee, vaan maalailevat valheellisen kuvan afganistanilaisesta taksikuskista, jota Maahanmuuttovirasto ja Suomi syrjivät.

Ainakin PT-media on jo uutisoinut asiasta, joten olisi hyvä, jos tarkistaisitte sekä teidän että heidän artikkeliensa paikkaansapitävyyden ja uutisoitte sen jälkeen TOTUUDENMUKAISESTI ja yhtä laajasti kuin mitä nyt olette tehneet.

Terveisin,

Antti Niemi

Pohjoismainen Vastarintaliike

Lähteet: Pt-media, Yle, Aamulehti, Kansallinen Vastarinta

8 KOMMENTIT

 1. Ei valeuutisista tunnettu YLE mitään virheellisiä tietoja koskaan korjaa, koska on valemedia. Hyvä, että kumminkin tuotte valemedian törkyä julkiseen tietoon.

  • Aivan totta, omaa agendaa ajaa ja väittää ettei mitään agendaa ole. Kaksinaamaista menoa ja tuosta pitää vielä maksaa vero. Krrhm.

 2. Epäilisin että Eero-setä ja muutama muukin Ylenantaja on edelleenkin siinä uskossa että he ovat oikeassa ja kaikki muut valehtelevat asian tiimoilta. Juuri niinkuin ne jotka eniten kaipaisivat psykiatrista hoitoa näkevät kaikki eri mieltä olevat sairaina. Ja joo, min’oon hullu. Kysy vaikka pojaltani… 😀

 3. Olen tässä odottanut reilu 10 vuotta YLE:ltä totuudenmukaista uutisointia maahanmuutosta. Totuutta ei ole sen enempää kuin Neuvostoliitossa niin kauan kuin kyseinen syöpäpesäke (YLE) on olemassa.

 4. YLE on maanpettureiden, vihollisten sekä aivopestyjen hyödyllisten idioottien megafoni.

  YLE alas!

 5. Ei vika ole radiossa jos sieltä tulee huonoa ohjelmaa. Sivistysvaltion tunnusmerkkeihin kuuluu, että sillä on kansalaisten omistama tv- ja radioyhtiö, joka ei ole alisteinen kaupallisille päämäärille.

  Tulisi keskittyä savustamaan pihalle vasukit ja punavihreiden linssien lävitse katselevat suomalaisvihamieliset toimittajat sekä rohkaista kunnollisia toimittajia, joita niitäkin Yleisradiosta vielä löytyy mutta jotka sattuneesta syystä joutuvat olemaan sangen hissukseen suomalaisille edullisista ohjelma-aiheista.

  Tämä ei ole edes ensimmäinen kerta kun armas radioyhtiömme on ruskeiston kynsissä:

  http://www.reporadio.fi

Comments are closed.