Koti Uutisia Pakolaistulva Euroopassa: nopea tilannekatsaus

Pakolaistulva Euroopassa: nopea tilannekatsaus

1

Olemme uutisoineet aktiivisesti Eurooppaa tuhoavasta pakolaistulvasta. Seuraavassa on yleiskatsaus tämänhetkiseen Euroopan tilanteeseen.

UK_pakolaistulva

Saksan liittokansleri Angela Merkel kommentoi, miten “henkeäsalpaava” pakolaisten vyöry tulee “jäämään ja muuttamaan” Saksaa tulevina vuosina. Saksaan oletetaan saapuvan 800 000 pakolaista tämän vuoden puolella, ja viime viikonloppuna Saksaan saapui 18 000 pakolaista.

Vastaanottokeskuksia ja pakolaisia vastaan on hyökätty kiihtyvissä määrin. Aiemmin Saksassa pidettiin massiivisia mielenosoituksia pakolaistulvaa vastaan.

Unkariin on saapunut yli 100 000 pakolaista tänä vuonna, kun viime vuonna heitä saapui vain 43 000. Maan puolustusministeri erosi tehtävästään, koska massiivinen piikkilanka-aita, jolla yritetään estää pakolaisten tuloa, rakennettiin liian hitaasti. Viime maanantaina satoja pakolaisia murtautui ulos vastaanottokeskuksesta poliisin vastustuksesta huolimatta.

Unkarin pääministeri kritisoi Saksaa heidän avoimuudestaan pakolaisille, koska sen vuoksi pakolaisia virtaa entistä enemmän Eurooppaan. Hän arvosteli myös sitä, miten suurin osa pakolaisista ei ole sotaa pakoon juoksevia pakolaisia vaan normaaleja maahanmuuttajia, jotka ovat kiinnostuneita Saksan elintasosta. Unkarin ex-pääministeri taas kommentoi nykyistä pakolaisongelmaa sanoin “Maahanmuuton suurin haaste on rotu ja etnisyys, ei kulttuuri”.

Kreikka kärsii massiivisesti pakolaistulvasta, koska maa on yksi keskeisimmistä pakolaisten reiteistä. Pakolaiset ovat joillain Kreikan saarilla jopa enemmistöinä! Farmakonisin saarelle on saapunut 800 pakolaista, kun saarella asuu vain 20 kreikkalaista. Aiemmin uutisoimme, miten kansallismielinen Kultainen aamunkoitto vieraili Kosin saarella, joka on jäänyt pakolaisaallon puristuksiin.

Iso-Britannia aikoo päästää maahan 20 000 syyrialaista pakolaista vuoteen 2020 mennessä.

Ranska ottaa vastaan 24 000 pakolaista seuraavan kahden vuoden sisään, vaikka yli puolet Ranskan kansalaisista vastustaa pakolaisten määrän nostamista.

Espanjassa poliisi on ampunut noin viittakymmentä pakolaista kumiluodeilla, kun he yrittivät karata poliisilta. Maassa saatiin myös hiljattain Isis-värvääjä kiinni.

Italian kautta kulkee valtavasti pakolaisia, jotka tulevat Pohjois-Afrikasta. Vastikään tapahtui välikohtaus, kun pakolaiset uhkasivat nakata vauvoja mereen laivasta, ellei Italian merivartiosto päästä heitä rantaan.

 

Lähteet: IBTimes, Turun Sanomat, Sky News, Xaameriki, BBC, Daily Mail

Aiheeseen liittyen:

Viisi Isis-terroristia jäänyt kiinni Bulgarian ja Makedonian rajalla
Massiivinen pakolaisvyöry Balkaneilla

1 KOMMENTTI

  1. Kreikkalaisilla varmaan helvetin mukavaa… Katsoin Googlen kautta ilmakuvan Farmakonisin saaresta. Ei ole hääppöinen meno siellä nyt. Saksa tule olemaan rahat lopussa ennen vuoden vaihdetta ja kaaos eskaloituu…

Comments are closed.