Koti Uutisia Pakolaisten väkivalta huolestuttaa Saksassa

Pakolaisten väkivalta huolestuttaa Saksassa

1

Väkivallanteot ovat olleet jatkuvassa nousussa Saksassa pakolaisten määrän myötä, ja viranomaiset ovat alkaneet huolestua.

 

 

Pakolaisten välillä syntyi riitaa Kasselin vastaanottokeskuksessa järjestyksestä ruokajonossa, mihin albanialainen turvapaikanhakija reagoi lyömällä pakistanilaista kiistakumppaniaan kasvoihin. Pakistanilaiset kostivat jälkeenpäin ryntäämällä 60 hengen voimin halliin uhkailemaan albanialaista alumiinikepeillä, jotka he olivat repineet sängyistään.

Päivällisaikaan 300 albanialaista vastasi hyökkäämällä pakistanilaisten päälle heittelemällä penkkejä, kaasuttamalla pippurisumutteilla ja hakkaamalla improvisoiduilla aseilla.

Tapaus ei ole ainoa laatuaan, vaan samanlaisia yhteenottoja on tapahtunut Ellwangenissa, Suhlissa, Bramschessä, Trierissä, Heidenaussa sekä Dresdenissä ja Leipzigissä. Baijerilaisessa vastaanottokeskuksessa poliisit taas takavarikoivat rautapunkista tehtyjä machetteja.

Sinsheimissä noin 300 pakolaista tappeli keskenään ja ylivoiman ja teräaseiden vuoksi keskuksen vartijat eivät uskaltaneet puuttua vaan he joutuivat soittamaan poliisit. Eräässä toisessa tapauksessa 17-vuotias afgaani uhkaili 11-vuotiasta tyttöä puukolla. Tilanne kärjistyi niin pahaksi, että poliisi ja armeija joutuivat rauhoittelemaan tilannetta. Loukkaantuneilta ei kumpikaan puoli säästynyt.

Pelkästään elokuussa poliisit joutuivat puuttumaan vastaanottokeskusten tapahtumiin 926 kertaa.

 

Lähde: Der Spiegel

1 KOMMENTTI

Comments are closed.