Koti Uutisia Pakolaiskeskus paloi Saksassa – silminnäkijät hurrasivat vieressä

Pakolaiskeskus paloi Saksassa – silminnäkijät hurrasivat vieressä

5

UK_hotellipalo_Saksa

Tulipalo tuhosi sunnuntaina aamuyön tunteina turvapaikanhakijoiden majoitukseksi suunnitellun entisen hotellin Bautzenin kaupungissa Saksin osavaltiossa. Paikalle kerääntyi satoja silminnäkijöitä, jotka hurrasivat keskuksen tuhoa. Poliisin lausunnon mukaan paikalliset asukkaat “kommentoivat tulta ilmiselvällä nautinnolla”.

Osa paikalla olleista yritti estää palomiehiä työskentelemästä. Hotellin kattorakenteissa levinnyttä paloa saapui sammuttamaan noin 70 palomiestä.

“Pidän vastenmielisenä sitä, että uteliaat paikallaolijat häiritsivät palokuntaa ja estivät heitä toimimasta”, Merkelin CDU-puolueeseen kuuluva ylipormestari Alexander Ahrens totesi.

Entisessä hotellissa oli meneillään remontti, ja rakennukseen oli määrä majoittaa noin 300 turvapaikanhakijaa. Kukaan ei loukkaantunut tulipalossa eikä palo levinnyt välittömässä läheisyydessä olevaan supermarkettiin tai muihin rakennuksiin.

Vain pari päivää aiemmin kansallismieliset mielenosoittajat estivät toisessa Saksin osavaltion kaupungissa Clausnitzissä turvapaikanhakijoiden bussin saapumisen majoituskeskukseensa.

Lähde: Iltalehti, The New Observer

5 KOMMENTIT

  1. Tuleekohan tästä uusi Gävlen olkipukki perinne? “En ole terroristi, olen turisti ja luulin, että se pitääkin polttaa”.

  2. Oikein. Kyllä ihmetyttää miten palomiesten omatunto kestää sammuttaa tuollaista.

  3. Tuossa kaupungissa taitaa poliisin olla turha jalkautua kaduille kyselemään asukkailta vihjeitä tuhopolttajasta. Kukaan ei ole kuitenkaan nähnyt mitään 😀

Comments are closed.