Koti Artikkelit Pakolaisaiheiset lentolehtiset kuohuttivat Norjassa

Pakolaisaiheiset lentolehtiset kuohuttivat Norjassa

5

AK_norjapakolais

Norjan Vastarintaliikkeen 3. aktivistiryhmä jakoi viime viikonloppuna yhteensä lähes 2 000 lentolehtistä Stavangerin lähellä sijaitsevissa Sandnesin ja Timen kunnissa. Onnistunut aktivismi on herättänyt runsaasti huomiota norjalaismediassa.

Tarkoitus oli paitsi levittää Vastarintaliikkeen sanomaa, myös tiedottaa paikallisia suunnitellusta pakolaisten vastaanotosta Ganddalin alueelle Sandnesin kuntaan. Liikkeen lentolehtisten lisäksi paikallinen “kansalaiskaarti” varoitti ihmisiä suunnitellusta hankkeesta.

Joukko medioita, muiden muassa stavangerilaislehti Aftenbladet ja Norjan yleisradio NRK, on kutsunut liikettä “Hitleriä palvoviksi väkivaltaisiksi uusnatseiksi”. Uutisotsikoita, kuten “Mia järkyttyi avatessaan postilaatikkonsa”, on ilmestynyt kuin sieniä sateella.

aftenbladet

Aftenbladet haastatteli artikkeliinsa juuri virkaansa nimitettyä antirasistisen Expon norjalaisvastine Vepsenin toimittajaa Tor Bachia. Bach kuvailee Vastarintaliikettä “militantiksi natsiryhmäksi, joka ei peittele sanomaansa” ja vaatii poliisia “ottamaan ryhmän vakavasti”.

NRK puolestaan nosti esille Sandnesin kunnassa asuvan Mia Torgersen Kolrudin, joka “raivostui” nähdessään lentolehtisen postilaatikossaan. Kolrud kommentoi, ettei hän halua nähdä “rasisteja ja natseja” kotikadullaan. Kolrudilla ei oletettavasti ole mitään pakolaisten vastaanottoa vastaan.

tv2-e1394583412801

Tor Brekke, pakolaisuuden puolesta lobbaavan Hero Norge -järjestön vastaava pääjohtaja, meni lausunnoissaan jopa niin pitkälle, että hän kommentoi lentolehtisten sanoman olevan mahdollisesti vaarallinen: “Tällainen sanoma saavuttaa nopeasti väkivallan käyttöä kannattavan ekstremistin.”

Sandnesin poliisin tutkimusjohtaja Bjørn Hermansenin mukaan kukaan ei ole tehnyt lehtisistä rikosilmoitusta.

FREMSTE

Huolimatta median uhkailusta aktivismi on saanut valtavasti julkisuutta ja ilmaista mainostusta. Nordfront.netin kävijämäärä on noussut, ja yhä useampi kiinnostunut on ottanut yhteyttä järjestöön.

 

Nordfront.net

5 KOMMENTIT

  1. Joka maassa on näköjään omat ammattiloukkaantujansa, heh. Hyvä, että Norjan Vastarintaliike saa näkyvyyttä!

  2. Media ampui jälleen itseään polveen, kun meni ja uutisoi tästä.

  3. Hienoa kuulla, että Norjassakin aktivismi hyvässä noususuunnassa, älkää antako mielensäpahoittajien ja median vaikuttaa negatiivisesti aktivismiinne vaan päin vastoin!

    Eläköön Voitto!

  4. Tällaiset median itkupotkuraivarit ainoastaan osoittaa, että oikeaan suuntaan ollaan menossa.

Comments are closed.