Koti Uutisia Pakkomonikulttuuria Mäntyharjulle

Pakkomonikulttuuria Mäntyharjulle

2

Yleisesti suurempien kaupunkien ongelmaksi mielletty monikulttuurisuus on saamassa jalansijaa yhä useammalla pienemmälläkin paikkakunnalla eri puolella Suomea. Etelä-Savossa sijaitseva reilun kuudentuhannen asukkaan Mäntyharju on yksi näistä epäonnisista kunnista.

Koko maan mitassa harjoitettua pakkomonikulttuurisuutta perustellaan usein väitetyllä työvoimapulalla, mutta pienemmille paikkakunnille kohdistettua pakolaisten sijoittamista puolustetaan lähes aina miinusmerkkisellä väestökehityksellä. Sen sijaan, että päättäjät panostaisivat paikallisen väestön lisäämiseen esimerkiksi kannustamalla suomalaisia pariskuntia lapsentekoon, he paikkaavat “väestöpulaa” tuomalla kuntiin rodullisesti vieraita ihmisiä maailman toiselta puolelta.

Mäntyharjulla pakolaisten vastaanottamista on aktiivisesti puoltanut muun muassa kunnanjohtaja Jussi Teittinen. Kunnanvaltuusto äänesti viime vuoden lopussa uusien pakolaisten ottamisesta, ja myönteinen kanta voitti äänin 16–11. Tämän vuoden loppupuolella Mäntyharju siis vastaanottaa lisää pakolaisia siitä huolimatta, että jopa osa vapaaehtoisista pakolaistyöntekijöistä vastusti pakolaismäärän lisäämistä.

Kunnanjohtaja Teittinen on varmasti mielissään uusista tulokkaista ja siitä, että hän on tehnyt omasta mielestään Mäntyharjulle suuren palveluksen. Olisiko pakolaisiin suorasti ja epäsuorasti haaskattavat rahat voinut käyttää väestökehityksen parantamiseen esimerkiksi korottamalla lapsilisiä? Kunnan talousarvioon varattiin pelkästään pakolaissihteerin kuluihin 20 000 euroa.

 

Lähde: Pitäjänuutiset

 

Aiheeseen liittyen:

Holtiton maahanmuutto johtaa tuhoon
Pudasjärvi – varoitus Suomelle

2 KOMMENTIT

  1. Mäntyharju on kyllä aikamoinen paratiisi etenkin kesällä, talvella siellä ei tapahdu mitään. Siellä ei myöskään ole poliiseja ym.

    Mielenkiintoista että he päättivät ottaa pakolaisia, minkähän maalaisia mahtaa olla kyseessä ketä sinne sijoitetaan.

Comments are closed.