Koti Uutisia Päivän Byrokraatti tuo esille feministien arkipäivän ongelmia

Päivän Byrokraatti tuo esille feministien arkipäivän ongelmia

3

Internetissä toimiva Päivän Byrokraatti -sivusto toi keskiviikkona esille feministisellä Facebook-sivulla käydyn keskustelun, joka kuvastaa hyvin keskivertofeministien arkipäivän ongelmia ja ajatuksenjuoksua.

Ennen keskustelusta otettua kuvakaappausta sivusto suomentaa hieman käytettyjä termejä:

“Oheinen ote ryhmässä käydystä keskustelusta on hieman vaikealukuinen, joten tarjoamme sitä varten sanaston:

– Cis, Cispaska, Cissu (cis on latinan kielen prepositio ja tarkoittaa ‘tällä puolella’, ‘samalla puolella’) = Henkilö, joka kokee sukupuoli-identiteettinsä vastaavan syntymässään määriteltyä sukupuolta. Siis mies tai nainen.

– Slurri (slur) = Loukkaava sana tai ilmaisu. Cispaska ei ole slurri.

– T-slurri = Transu, transseksuaali. Koetaan loukkaavaksi, koska Feministiryhmän virallisessa ajattelussa henkilö ei vaihda sukupuoltaan, vaan hän on jo sen sukupuolen edustaja, joksi hänen fyysinen sukupuolensa korjata… tarkoitin vaihdet… äh, voisiko joku feministi neuvoa, mitä ilmaisua saa käyttää? Joka tapauksessa, edes transseksuaalit itse eivät saa kutsua itseään transseksuaaleiksi.

– N-slurri = Neekeri, negro.

– P-slurri = Päivän Byrokraatti.

– Tonepolisointi (tone policing) = Keskustelija huomauttaa jollekulle hänen äänensävystään tyyliin “ota rauhallisesti, keskustellaan tästä niin kuin aikuiset ihmiset”. Ryhmän säännöissä tonepolisointi on kielletty.

– Triggeröityminen (triggering) = Jonkin asian (feministiaktiiveille) aiheuttama hyvin, hyvin voimakas tunnereaktio.

– Triggerivaroitus (trigger warning) = Tekstin alkuun lisättävä varoitus tekstin sisältämästä, mahdollisen tunnereaktion aiheuttavasta aineistosta. Esimerkiksi maalaisjärkeen perustuvista mielipiteistä tai arkirealismin soveltamisesta tulee varoittaa etukäteen. Paitsi mikäli ne ovat kokonaan kiellettyjä.”

Sivusto jatkaa vielä:

“Hauskinta feministien keskustelussa on se, että jopa täysin pahaa tarkoittamaton, muiden kanssa täysin samaa mieltä oleva feministi saattaa tulla heitetyksi ulos käytettyään jotain termiä hieman väärin. Virheitä ei sallita, eikä ryhmän sääntöjä ole myöskään lupa kyseenalaistaa. Vain fanaatikkojen kanssa 100-prosenttisesti kanssa samaa mieltä olevat mielipiteet sallitaan.”

Alla on vielä kuvakaappaus käydystä keskustelusta. Lukeminen omalla vastuulla, sillä herkimmät ihmiset saattavat triggeröityä sen sisällöstä.

Lähde: Päivän Byrokraatti

3 KOMMENTIT

  1. “T-slurri on väkivaltaa vitun cispaska” :—DDD Eikö tuo lause jo itsessään ja kaikessa typeryydessään ole ristiriitainen? Ja toinen säestää T-slurrin luovan turvatonta ilmapiiriä. Varmaan tosi helppoa elämä noissa avoimussa ja suvaitsevaisissa piireissä.

    Tossa syksyllähän saman aatteen edustajat järkkäsivät “No Whites Allowed”-tapahtuman suvaitsevaisuuden nimissä. Kertoo hyvin taas siitä minkälaisten ajatusten kanssa tässä ollaan tekemisissä.

    Toi kuvakaappaushan on otettu ryhmästä, johon mm. Vasemmistoliiton puheenjohtaja kuuluu, joten Suomen poliittinen tulevaisuus on vahvoissa kantimissa.

  2. Nää on sekasin. Ei ihme että Suomi on sielä missä se on kun täälä asuu tällaista väkeä. Eihän nämä selviäisi hengissä jos niiden pitäisi itsensä elättää työllä.

  3. “Hulluja ei tarvitse kyntää, eikä kylvää.” Miina Sillanpäältä putoaisi “kakkulat” (silmälasit) päästä ja vielä pyllykin tuolilta.
    Tuo ei enää edes naurata, eikä itketä. Siitä on vain seurauksena syvä hiljaisuus. Mutta sanotaanhan sitä, että “vähiin käy ennen kuin loppuu.”

Comments are closed.