Koti Uutisia Kotimaa Pahoinpitelystä tuomittu poliisi erotettu määräajaksi

Pahoinpitelystä tuomittu poliisi erotettu määräajaksi

4

Aiemmin tämän vuoden huhtikuussa tapahtuneesta pahoinpitelystä tuomittu vanhempi konstaapeli on erotettu. Mikkelissä työskentelevä poliisi saa palata töihin vuodenvaihteen jälkeen. Poliisilakimiehen mukaan tuomittu jatkaa poliisina, mutta nähtäväksi jää, jatkaako hän samoissa tehtävissä.

Käräjäoikeuden käsittelyssä pääkysymyksenä oli se, oliko kyseessä oikeaoppinen voimankäyttö vai pahoinpitely. Käräjäoikeus päätyi kuitenkin pahoinpitelyyn.

Poliisilakimiehen mukaan tapaukset ovat harvinaisia. Itä-Suomen poliisilaitoksella ei ole “edes” yhtä vuodessa. Voimankäytön ja pahoinpitelyn raja on häilyvä ja se käsitellään tapauskohtaisesti.

Lähde: Länsi-Savo

Lue myös: Vanhempi konstaapeli tuomittiin kiinniotetun miehen pahoinpitelystä

4 KOMMENTIT

 1. Wikipedia kertoo:
  Poliisivaltio on valtio, jossa lait eivät valvo viranomaistoimintaa. Vastakohtana poliisivaltiolle on oikeusvaltio, jossa viranomaiset toimivat lakien alaisuudessa. Tyypillisesti poliisivaltioon liitetään pelätty salainen poliisi ja mielivaltaiset pidätykset.
  Populaarikulttuurissa poliisivaltiot ovat yleinen aihe. Tunnetuimpia poliisivaltioista kertovia kirjoja ja elokuvia ovat muun muassa George Orwellin Vuonna 1984 ja Alan Mooren V niin kuin verikosto.
  Kuulostaako tutulta?

  • suomihan on poliisi valtio, kyllähän kaikki merkit siihen vahvasti viittaavat

   • Kun demokratia kehittyy ja kypsyy – siitä vääjäämättä tulee poliisivaltio. Toisin sanoen: poliisivaltio on demokratian kehityksen looginen lopputulos.

 2. Jos Suomesta olisi jo tullut todellinen poliisivaltio, valtaosa meistä istuisi jo kiven sisällä. Kehitys on siihen suuntaan, mutta peli ei vielä ole menetty.

Comments are closed.