Koti Uutisia Oulun ampuja rasisti?

Oulun ampuja rasisti?

0

Lauantaina 18.2. oululaispitseriassa tapahtuneen ammuskelun motiivit herättävät keskustelua. Pitseria Monacossa tulen avannut mies oli taposta ja useista muista väkivallanteoista tuomittu taparikollinen, jota poliisi on kuvannut äärimmäisen impulsiiviseksi.

Vaikka miehen aiemmin tappama uhri oli hänen täysin suomalaistaustainen ystävänsä, vihjasi sanomalehti Kaleva sunnuntaina, että maahanmuuttajapitseriassa tapahtunut ammuskelu saattoi olla rasistinen. Impulsiivisesta ja suunnittelematonta väkivaltaa harrastaneesta miehestä ryhdyttiin rakentamaan muukalaisvastaista olkiukkoa vain siksi, että tällä kertaa uhrit sattuivat olemaan algerialaisia ja marokkolaisia.

Oululainen Kaleva on aiemminkin hypännyt rohkeisiin johtopäätöksiin ulkomaalaisiin kohdistuneissa rikosjutuissa. Joulukuussa ulkomaalainen lehdenjakaja putosi kerrostalon parvekkeelta, minkä jälkeen Kaleva uutisoi näyttävästi ei-valkoisten ajojahdista. Myöhemmin selvisi, että lehdenjakaja oli ahdistellut naispuolista asiakastaan. Kun nainen oli juossut alas kertomaan asiasta muutamille suomalaismiehille, oli lehdenjakaja joutunut pakokauhun valtaan ja hypännyt parvekkeelta itse. Muutaman vuoden takainen pitseriatuhopoltto leimattiin myös rasistiseksi terroriksi. Kun tutkinnassa selvisi, että tuhopoltto olikin maahanmuuttajataustaisen yrittäjän vakuutuspetos, loppui uutisointi aiheesta välittömästi.

Kaleva on myös lähettänyt poliisille ulkomaalaisvastaisiksi epäilemiään yleisönosastokirjoituksia. Vaikka Kaleva on varannut itselleen oikeuden tuomita etnisiä suomalaisia milloin mistäkin viharikoksesta lähes olemattomin perustein, ei sen sivuilla ole sijaa analyyttisellekään monikulttuurikritiikille.