Koti Uutisia Östersundin kauhujen kevättalvi

Östersundin kauhujen kevättalvi

1
Östersundin kadut ovat autioituneet.
Östersundin kadut ovat autioituneet.

Turvallinen Östersundin pikkukaupunki Ruotsissa on muuttunut kuin aavekaupungiksi. Poliisi on kehottanut naisia pysymään kotona ja välttämään yksin liikkumista, koska maahantulijoiden seksirikoksia raportoidaan yhä useammin.

Östersund on 44 000 asukkaan kunta, joka on aikaisemmin tunnettu rauhaisana, hidastahtisena yhteisönä. Maahantulijat pistivät kuitenkin paikallisten turvallisuudentunteen maan tasalle tekemällä kahdeksan seksihyökkäystä helmikuun 20. päivän ja nykyhetken välillä.

20.2. Kahta kymmenvuotiasta tyttöä kourittiin bussipysäkillä samalla, kun kouriva miesjoukko uhkasi raiskata tytöt. Sivulliset keskeyttivät teon.
21.2. Ulkomaalainen esitti karkean kommentin naiselle, mihin nainen reagoi sanomalla miestä idiootiksi. Mies löi häntä nyrkillä, jolloin nainen sai haavan kulmaluun kohdalle. Mies pakeni paikalta.
26.2. Nainen oli kävelemässä kaupungilla, kun kolme miestä kaatoi hänet maahan ja löi häntä. Miehet pitelivät naista maassa ja tunkivat sormiaan hänen suuhunsa sanoen samalla seksuaalisia sanoja naiselle. Yksi miehistä, Taleb Moafagh, 22, pidätettiin teosta.
27.2. Poliisit havaitsivat yökerhon ulkopuolella miesjoukon, joka ympäröi ja kouri naisia. Kun poliisi puuttui tilanteeseen, repesi tappelu yökerhosta tulevien miesten välillä, jolloin tekijät pakenivat.
2.3. Kaksi naista käveli baarista kotiin, kun joukko miehiä lähestyi heitä sanoen “Tyttöjen ei tulisi olla ulkona tähän aikaan illasta”. Miehet ahdistivat naiset nurkkaan, kourivat heitä ja lähtivät nauraen.
5.3. Auton kyydissä ollut mies ahdisteli yksin kadulla kävelevää naista huutamalla hänelle, että hän pistäisi kaverinsa raiskaamaan ja murhaamaan naisen. Kun nainen juoksi pois, mies lähti seuraamaan häntä. Nainen ehti kuitenkin asuntoonsa miehen häntä saavuttamatta.
6.3. Mies vislasi yksin kotiin kävelevälle naiselle. Kun nainen pyysi häntä lopettamaan, mies löi häntä nyrkillä. Nainen kaatui, jolloin mies löi häntä uudelleen, painoi hänen kasvonsa lumeen ja huusi murha- ja raiskausuhkauksia ennen kuin pakeni paikalta.
6.3. Ravintolasta kotiin kävelemässä olleen naisen kimppuun kävi kolme miestä. Miehet löivät häntä vatsaan ja kaatoivat hänet maahan. Kolmas mies yritti riisua naisen housuja, mutta tämä onnistui lyömään miestä kyynärpäällä päähän. Mies pakeni verta vuotavana. Nainen kertoi poliisille osaavansa kamppailulajeja, mikä pelasti hänet raiskaukselta.

Östersundin poliisin mukaan he eivät ole koskaan nähneet vastaavaa, ja poliisitarkastaja kuvailee tilannetta “epätodellisen tuntuiseksi”. Poliisi on kehottanut naisia pysymään kotona ja välttämään yksin liikkumista.

Hyökkäykset alkoivat, kun kymmenen kilometrin päähän Östersundin keskustasta perustettiin 900 hengen vastaanottokeskus. Suurin osa asukkaista on miehiä Afganistanista ja Syyriasta. Poliisi ei ole suostunut paljastamaan epäiltyjen kansallisuuksia mutta tunnustaa, että kaikissa tapauksissa uhrit kuvailivat tekijää “ulkomaalaistaustaiseksi”.

Lähteet: Daily Mail, MV-lehti

1 KOMMENTTI

  1. Vieläkö epäröit?

    Aloita kansallismielinen aktivismisi yksin tai ryhmässä NYT.

Comments are closed.