Koti Uutisia Örebron poliisilta opetusfilmi pakolaisille: älä kivitä poliisia

Örebron poliisilta opetusfilmi pakolaisille: älä kivitä poliisia

1

Örebron poliisi on lanseerannut oman videon, joka on suunnattu juuri maahan tulleille sotapakolaisille. Filmillä “Välkommen till Sverige” (‘Tervetuloa Ruotsiin’) poliisit Henrik ja Marie kertovat muun muassa, millaisia vaatteita on soveliasta käyttää Ruotsissa. Edelleen filmillä kerrotaan, kuinka ruotsalainen oikeuslaitos toimii, ja lisäksi siinä esimerkiksi ohjeistetaan, ettei poliiseja kannata yrittää lahjoa. Filmin tuottaja Noor Alqaisi kertoo, että tällaisia asioita on hyvä ottaa esille, sillä monilla tulijoilla saattaa mennä pitkäkin aika ennen kuin systeemin salat aukeavat.

Filmin työryhmä on tehnyt yhteistyötä monien maahanmuuttajajärjestöjen ja -lähiöiden, kuten Örebron Vivallan kanssa. “Esimerkiksi vivallalaiset uusruotsalaisvanhemmat voivat selittää lapsilleen, ettei poliisien kivitys ole hyvä asia ja että poliisit ovat meitä kaikkia varten. Useat tulevat sellaisista maista, joissa ihmisten käsitys poliiseista on paljon huonompi. Poliisi käyttää esimerkiksi väkivaltaa kansalaisia kohtaan. Filmillä näytämme, että ruotsalainen poliisi on sekä kova että pehmeä.”

Filmi on käännetty arabiaksi ja persiaksi.

Lähde: PaavoTajukangas.com

1 KOMMENTTI

  1. “systeemin salat aukeavat.” Vitsihuumoria parhainmillaan. Milloinkahan koittaa se päivä, että puolestaan ruotsalaisille sosiaalidemokraateille “systeemit aukeavat”?
    Uskallan väittää, etten tule henkilökohtaisesti näkemään tätä ikuna.
    On nimittäin tuota ikää ehtinyt kertymään niin paljon. Kenestäkään ei pitäisi sanoa pahaa sanaa, mutta sille EI saa mitään, että kuvituskuvan kaksikko vertautuu ns. “peltipoliisiin”. Ei todellakaan millään pahalla. Itsensä “alentamisellakin” on sentään joku raja. Sillä mikään elämänkatsomuksellinen asia tai ryhmä EI voi vaatia tälläistä keltään. Paitsi sosiaalidemokraatit.

Comments are closed.