Koti Uutisia Oranjen kylä nousi valtion mielivaltaa vastaan

Oranjen kylä nousi valtion mielivaltaa vastaan

3

UK_Oranjen_kyla

Hollannin oikeus- ja turvallisuusministeri Ard van der Steur ilmaisi järkytyksensä sen jälkeen, kun Oranjen kyläläiset olivat piirittäneet valtiosihteeri Klaas Dijkhoffin auton ja estäneet turvapaikanhakijoita kuljettaneita busseja saapumasta kylään. Dijkhoff oli kylässä illalla ilmoittamassa aikomuksestaan tuplata pakolaisten määrä 700:sta 1 400:aan, joka olisi kymmenkertainen asukasmäärään nähden.

Kyläläiset tukkivat tien autoilla ja estivät Dijkhoffia poistumasta. Hän onnistui viimein lähtemään, kun eräs autoa piirittäneistä kyläläisistä loukkaantui ja hänet kannettiin syrjään. Vihastuneet kyläläiset vahingoittivat autoa ja yrittivät repiä sen ovia auki, kun valtiosihteeri oli kaasuttamassa pois paikalta.

Kylän toimet jatkuivat seuraavana päivänä tavalliseen tapaan, mutta Alankomaiden yleisradioyhtiö NOS:in haastattelemat kyläläiset ilmaisivat kuitenkin vihansa “Haagin ylimielisyyttä” kohtaan. Vaikka kylä taipui lopulta ottamaan “vain” 700 turvapaikanhakijaa, ylittää se kylän asukasluvun silti moninkertaisesti.

Lähde: NL Times

3 KOMMENTIT

  1. Vaikka kyläläiset epäonnistuivat, on tämä silti selkeä konkreettinen teko hallitusten mielivaltaa vastaan. Olisivatkin saaneet tuon retkun ulos autostaan…

  2. Emme ole enään itsenäisiä vaan miehietty maa ilman toimivaa perustuslakia joka suojaisi maata ja kansaa ja poliitikkomme ovat lahjottuja rikollisia.

  3. Kaikki valtionkonttorit ja-laitokset, nehän on vaan käytössä arkipäivisin… sinne vaan kaikki uudet tulokkaat! Onkos se Eduskuntatalo vielä rempassa?!?!? ajatelkaa miten hienoa, somaliperhe liikkuu taxilla päivät pitkät, uimahalli, museot ja muut paikat, niin oppii kätevästi kulttuuria ja pysyy kondiksessa. Ja sitten yöksi esim. Pääministerin työhuoneeseen, siinä olisi jo Svantte-pojallakin ihmettelemistä; kyllä ne Suomessa osaa….

Comments are closed.