Koti Uutisia Kotimaa Opetusviraston päällikköä epäillään 9 miljoonan euron petoksesta

Opetusviraston päällikköä epäillään 9 miljoonan euron petoksesta

4

Suomi saa jälleen kokea korruptioskandaalin, jossa virkamiehet ovat käyttäneet hyväkseen asemaansa. Tällä kertaa Helsingin opetusviraston entistä tietohallintopäällikköä Hannu Suoniemeä epäillään yhdeksän miljoonan euron petoksesta.

Poliisin mukaan Suoniemi on saanut miljoonien eurojen arvosta taloudellista hyötyä viraston teknisten hankintojen kautta. Opetusvirastosta kerrotaan, että Suoniemi on tehnyt lukuisia alle 30 000 euron ostoja. Tämän hän on tehnyt kilpailuttamatta ja pilkkomalla ostoja pieniksi osiksi. Lisäksi poliisi epäilee Suoniemen myyneen opetusviraston laitteita eteenpäin. Suoniemeä epäillään nyt törkeästä petoksesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä.

Myös Suoniemen esimiehiä epäillään rikoksesta. Tutkinnanjohtaja Urpo Mäkelän mukaan on epätodennäköistä, että Suoniemen toiminta olisi voinut jatkua kymmenen vuotta ilman, että kukaan puuttuisi siihen.

– Esimiesten epäillään laiminlyöneen heille annettuja virkatehtäviä laitteiden hankintojen, säilytyksen ja rekisteröinnin valvonnan osalta, kertoo Mäkelä.

Poliisi tutkii myös kahta Suoniemen esimiestä toisen korruptioepäilyn osalta. Tähän tutkintaan kuuluu kaiken kaikkiaan 16 opetusviraston entistä ja nykyistä työntekijää. Epäilykset koskevat petos- ja kavallusrikoksia.

Lähde: Yle

4 KOMMENTIT

  1. Eiköhän pitäisi tutkia myös ne maahantuojat/jälleenmyyjät/tukkurit jotka ovat olleet osallisina tähän ja mahdollistaneet omalla toiminnallaan petoksen? Toisaalta, Helsingin kaupungin tilintarkastuksenkin olisi pitänyt ymmärtää ja nähdä asioita, eikö?

    Joskus kun Helsingin kaupungin kanssa aloitettiin neuvotteluja niin ennenkuin puhuttiin mitään asiaa niin kaupungin puolelta kerrottiin kuka halusi formulamatkalle, kun halusi golffaamaan ja mitä elektroniikkaa kukakin halusi kotiinsa. Ja vasta sitten aloitettiin keskustelu tarjouskyselyn mukaisesta järjestelmästä.

    Näihin erikoisiin järjestelyihin on kaupungin lisäksi osallistunut mm. HUS. Mutta siitä sitten toisella kertaa…

    • No eihän sitä nyt tuollaisia pikkurahoja kukaan laske, tuon verranhan sitä jo tippaa pubi-illan aikana. Vaan kun joku 5€ tunnilta tienaava kassa-apulainen ottaa kassasta €uron parkkimittaria varten, tulee heti poliisijuttu ja potkut.

Comments are closed.