Koti Uutisia Opetushallituksen selvityksen mukaan tytöt ovat suvaitsevampia kuin pojat

Opetushallituksen selvityksen mukaan tytöt ovat suvaitsevampia kuin pojat

11

Opetus- ja kulttuuriministeriön selvityksen mukaan tytöt suhtautuvat selvästi myönteisemmin kulttuurien moninaisuuteen kuin pojat. Enemmistö yläkoululaisista, lukiolaisista ja ammattiin opiskelevista vastanneista pitää itseään kuitenkin avarakatseisina.

88 prosenttia tytöistä pitää itseään jokseenkin avarakatseisina ja pojilla vastaava osuus on reilut 60 prosenttia. Kymmenen prosenttia pojista ei pidä itseään yhtään avarakatseisina, tytöistä vastaavasti vain kaksi prosenttia.

Selvityksen mukaan tyttöjen ja poikien myönteisyys monikulttuurisuuden lisääntymistä kohtaan on laskenut. Yli puolet vastaajista ei pidä kulttuurien kohtaamista kiinnostavana tai innostavana. 17 prosenttia pojista kokee pelkoa tai ärsyyntyneisyyttä kulttuurien lisääntyvästä kohtaamisesta, tytöistä taas kahdeksan prosenttia.

Vastauksissa ei kuitenkaan ole suuria eroja verrattuna edelliseen viiden vuoden takaiseen selvitykseen. Sukupuolen lisäksi koulutustausta vaikuttaa vahvasti avarakatseisuuteen. Lukiolaiset ovat ammattiin opiskeleviin verrattuna myönteisempiä, ja ruotsinkieliset opiskelijat suhtautuvat muihin kulttuureihin jonkin verran myönteisemmin.

Opettajankoulutuksessa on parannettavaa moninaisuuden eri näkökulmien käsittelyssä, ja selvityksen antamat kehittämisehdotukset patistavatkin opettajia perehtymään eri kulttuureihin sekä ihmisoikeus- ja tasa-arvokysymyksiin.
 

Lähde: Yle

11 KOMMENTIT

 1. Tämä nyt ei sinänsä yllätä, koska kulttuurit ja yhteiskunnat ovat historiallisesti miesten rakentamia. Asialle on myös evolutiivinen selitys, sillä menneisyydessä heimot kävivät jatkuvaa kamppailua keskenään ja taisteluissa hävinneen heimon miehet tapettiin ja naiset ryöstettiin orjiksi tai jalkavaimoiksi. Kun tuota heimosotaa käytiin useiden sukupolvien ajan, niin mukautumiskykyisten naisten geenit levisivät ja alkoivat dominoida naisten käytöstä vieraiden valloittajien seurassa.

  Naiset eivät ole keskimääräisesti yhtä sitoutuneita omaan kulttuuriin kuin miehet, ja osaltaan siksi naisten seksuaalista käytöstä on valvottu kaikissa maailman kulttuureissa kautta historian.

  • > mukautumiskykyisten naisten geenit levisivät ja
   > alkoivat dominoida naisten käytöstä

   Minun rotuoppini mukaan ei ole olemassa erillisiä miesgeenejä ja naisgeenejä. Geneettinen ominaisuus on jo periytynyt sikiöön ennen kuin sen sukupuoli määräytyy.

 2. Jos Suomeen tuotaisiin yllättäen monikulttuurin nimissä tuhansittain thaimaalaisia sekä filippiiniläisiä, nuoria ja hyvännäköisiä naisia ja nämä naiset suostuisivat seurustelemaan suomalaisten miesten kanssa hyvinkin helposti, jopa kaikista epäsuosituimpienkin suomalaisten miesten kanssa, olen aika varma että silloin suomalaisten tyttöjen “suvaitsevaisuus” sekä “avarakatseisuus” vähenisi aika dramaattisesti.

  • Loistava idea. Ehkä ne “iiihanat kikkarapäät” menettäisivät ison osan viehätysvoimastaan kun markkinoilla olisi todellista tarjontaa telaketjufemakoiden ja punarkkiviherpiiperöiden rinnalla.

   En väitä että kaikki naiset olisivat sortuneet ylettömään ählämisti-ihailuun mutta valitettavan yleistä se on. Tunnen kyllä monia jotka antaisivat akhbaareille menolipun Mesopotamiaan ja olisivat valmiita jopa maksamaan sen sillä ehdolla että pysyvät myös siellä.

 3. Toisin sanoen, koska tytöt ajattelevat tunteella on heitä helpompi manipuloida oman kansaansa vastaan monikulttuuripropagandalla..

 4. No tämähän johtuu puhtaasti poikien ja tyttöjen eroista aivoissa, joka johtaa siihen tutkittuun faktaan että tytöt ovat huomattavasti taipuvaisempia emotionaaliseen ajatteluun, eli helpommin huijattavissa tunteisiin vetoavan propagandan avulla, kun taas poikien ajatusprosessi perustuu useammin logiikkaan kuin tunteisiin.

  Poikkeuksia toki löytyy runsaasti molempiin suuntiin mutta keskimäärin se menee noin.

  • Syöttämällä pojille soijatuotteita saadaan heistä tehtyä emotionaalisia fägäreitä. Juutalaisrabbikin varoitti soijan vaaroista jokin aika sitten. Suomessakin useissa päiväkodeissa jo syötetään valkoisille pikkupojille soijaa. Mistähän johtuisi, ehkä siitä että tietty taho haluaa ettei valkoiset lisäänny?

Comments are closed.