Koti Uutisia Opettajalle potkut Twitter-vuodatuksesta: valkoiset “tappakaa itsenne”

Opettajalle potkut Twitter-vuodatuksesta: valkoiset “tappakaa itsenne”

3

Opettaja erotettiin virastaan Duncanvillessä, Teksasissa, kun hän julkaisi rasistisen vuodatuksen miniblogipalvelu Twitterissä. Julkaisussaan hän kehottaa valkoisia tappamaan itsensä.

UK_Vinita_Hegwood_twitter

Äidinkieltä teksasilaiskoulussa opettava, syntyperältään afroamerikkalainen Vinita Hegwood julkaisi Twitterissä Fergusonin tapahtumiin viittaavan julkaisun, joka yhteiskunnallisen kannanoton sijaan toimi enemmänkin hatarana aasinsiltana valkoisten halventamiselle. Tämän seurauksena paikallinen koululautakunta määräsi Hegwoodin ensin palkattomalle vapaalle, ja asiaa tarkemmin käsiteltyään irtisanoi tämän työsopimuksen.

Opettajan twiittaus kuului kokonaisuudessaan: “Who the fuck made you dumb duck ass crackers think I give a squat fuck about your opinions about my opinions RE: Ferguson? Kill yourselves.”

Tapaus osoittaa poikkeuksellisesti, että mustien valkoisista laukomat herjaukset voidaan myös laskea rasismiksi, ja että ne voivat vieläpä johtaa suoriin toimenpiteisiin. Koska suuret uutistoimistot ovat yllätyksettömästi jättäneet tarttumatta tapaukseen, nousee mieleen kysymys, kuinka suuri mediamylläkkä olisi noussut, jos tapauksen rodut olisivat vaihtaneet rooleja?

Lähde: DailyKenn.com

3 KOMMENTIT

  1. Suomessa ei tulisi potkuja, siitä pitää twiittaajan suojaväri huolen!

  2. Jos englannnkielen opettaja käyttää tuollaista sanavarastoa niin opetuksen taso ei voi olla kovin korkea. Toisaalta, se saattoi olla osa valintaperustetta, kun hän sai viran. Pidetään kansa tyhmänä niin sitä on helpompi hallita.

  3. Ihan oikein tehty!

    Miten ihmeessä ylipäätänsä tuommoinen valkoistenvihaaja on edes päässy tuohon työhön?

Comments are closed.