Koti Uutisia Kotimaa Oikeushistorian professori huolissaan oikeuslaitosten kritisoinnista

Oikeushistorian professori huolissaan oikeuslaitosten kritisoinnista

3


Oikeushistorian ja roomalaisen oikeuden professori Jukka Kekkonen on huolissaan siitä, ettei vallan kolmijako hämärry. Tällä hetkellä Suomessa on vielä lainsäädäntövalta, toimeenpanovalta ja tuomiovalta. Nykyään niin kansalaiset kuin poliitikot arvostelevat herkemmin tuomioistuinten päätöksiä kuin aiemmin. Vuonna 2004 Suomi sai huomautuksen YK:lta, koska poliitikot puuttuvat tuomiovallankäyttöön.

Kekkosen mielestä tuomioistuinten päätöksiä ja ratkaisuja tulee kunnioittaa, vaikka päätökset olisivat henkilökohtaista kantaa vastaan. Tuomioistuinten ratkaisuja arvostellaan huonoin ja heikoin perustein. Kekkonen myös korostaa, että kansanedustajien “ei tule vetää mattoa tuomioistuinten alta”. Kekkonen otti esille Jussi Halla-ahon kommentit vuodelta 2012. Halla-aho totesi, että korkeimman oikeuden päätös ei ole välttämättä taivaallinen totuus vaan muutaman ihmisen henkilökohtainen tulkinta.

Ylen alkuperäisessä uutisessa mainitaan, että etenkin perussuomalaisten jäsenet arvostelevat usein oikeuden päätöksiä. Uutisessa ei oteta huomioon esimerkiksi median ja muiden poliitikkojen painostusta tuomioistuimia kohtaan, kuten esimerkiksi Vastarintaliikkeen kielto-oikeudenkäynnissä kävi ilmi.

Lähde: Yle

Lue lisää oikeuslaitoksen nykytilasta: Hovioikeus kielsi Vastarintaliikkeen toiminnan

3 KOMMENTIT

  1. Kiitos aloittajalle tuosta linkistä. Uusi tuttavuus tuo suomimedia itselle. Todella hyvä sivusto. Paljon todella hyviä aiheita, joiden aiheita maanpetturi poliitikot eivät haluaisia kansan tietävän yhtään mitään. Maanpetturi poliitikot haluaisivat yhdessä valtamedian ja suvakkien kanssa sensuroida tuon suomimedia sivuston kokonaan, että kukaan kansalainen ei saisi lukea totuutta monista asioista.

    • No jos tätä tilannetta tarkastelee ja sitten näitä lampaita, niin minä ainakin laittaisin vaan jalat pöydälle ja kahvikuppia tyhjentämään.

Comments are closed.