Koti Uutisia Oikeus hylkäsi poliisin vaatimuksen MV-lehden sulkemisesta

Oikeus hylkäsi poliisin vaatimuksen MV-lehden sulkemisesta

1

UK_mv-lehti

MV-lehti on pidemmän aikaa ollut valtamedian ja monikulttuurisuuden kannattajien painostuksen kohteena. Alkuvuodesta myös usean eduskuntapuolueen nuorisojärjestöt ryhtyivät näkyvästi kampanjoimaan lehteä vastaan. Suosittuun vaihtoehtomediaan kohdistuneen painostuksen syynä on lehden kielteinen suhtautuminen monikulttuurisuuteen.

MV-lehteä on yritetty hiljentää mitä erilaisimpien keinojen avulla, mutta yritykset eivät ole tuottaneet tulosta eikä lehdellä ole aikomustakaan lopettaa toimintaansa. Kesäkuussa Helsingin poliisilaitos päätti ottaa järeät keinot käyttöön. Se vaati käräjäoikeudessa MV-lehden sulkemista salaisella päätöksellä.

Salainen vaatimus ei kuitenkaan pysynyt pitkään salassa, sillä MV-lehti julkaisi sivuillaan rikostarkastaja Harri Saaristolan allekirjoittamat asiakirjat. “Tämä on salassapidettävä asiakirja, mutta sen järkyttävyyden ja valheellisuuden takia päätän julkaista tämän, mahdollisista sanktioista huolimatta”, lehden päätoimittaja Ilja Janitskin kirjoitti tuolloin.

Helsingin käräjäoikeus päätti perjantaina, ettei se suostu Helsingin poliisilaitoksen vaatimukseen hiljentää suosittu MV-lehti. “Tosin, ei MV-lehden jakelu keskeytyisi, vaikka käräjäoikeus olisi päättänyt toisinkin!”, lehti itse kommentoi.

Lähteet: MTV, MV-lehti

1 KOMMENTTI

Comments are closed.