Koti Uutisia Ukrainan kriisi Obama varoittaa Venäjää vakavista seurauksista

Obama varoittaa Venäjää vakavista seurauksista

8
 Maatunnuksettomia sotilaita Simferopolissa perjantaina. Venäläisiä sotilaita on Krimillä nyt 6 000.
Maatunnuksettomia sotilaita Simferopolissa perjantaina. Venäläisiä sotilaita on Krimillä nyt 6 000.

Perjantaina Yhdysvaltain presidentti Barack Obama varoitti Venäjää sotilaallisen väliintulon vakavista seurauksista. Obama antoi lausuntonsa pian sen jälkeen, kun Reuters uutisoi, että Venäjä oli lähettänyt sotilaitaan Krimin alueelle Ukrainaan. Obama ei kertonut, minkälaisia seurauksia sotilaallinen väliintulo aiheuttaisi.

Venäjän mukaan maan sotilaalliset liikkeet Krimillä ovat sopimuksien mukaisia eikä Venäjä ole rikkonut Ukrainan koskemattomuutta. Ukraina puolestaan on vaatinut joukkojen vetämistä ja antanut vastalauseen myös ilmatilansa loukkaamisesta.

Ukrainan virkaatekevän presidentin mukaan Venäjän toimet muistuttavat toimia ennen Georgian sotaa vuonna 2008. Tämän lisäksi Krimin autonomisen alueen pääministeri Sergiy Aksyonov on pyytänyt Venäjältä apua. Krimillä arvioidaan olevan jopa 6 000 venäläistä sotilasta.

Useat EU-johtajat ovat vedonneet Venäjän presidenttiin Vladimir Putiniin rauhanomaisen ratkaisun puolesta. Saksan liittokansleri Angela Merkel toivoi, ettei Venäjän ja Ukrainan välillä syttyisi täysimittaista sotaa. Presidentti Sauli Niinistö on puhelinkeskustelussaan Putinin kanssa ilmaissut syvän huolensa Ukrainan tapahtumien johdosta.

Lähteet: Yle, Iltalehti, BBC

Aiheeseen liittyen: Ukrainan tilanne jatkaa kiristymistään

8 KOMMENTIT

 1. Solttupojista sanoisin “asiantuntijana” sen verran, että kyseessä on hyvin varustettu Speznazin yksikkö. Liikkuvat yleensä tunnuksettomina ja joukkojen liikkeistä ei raportoida. Speznaziksi väitän perusteella, koska näillä on päällään Yeger- kuvioidut puvut. Itse omistan tuommoisia pukuja muutaman, ja niitä jaetaan pelkästään erikoisjoukoille, kuten MVD, OMON, FSB ja armeijan Speznaz. Satuttekos muistamaan puolustusvoimien pukuskandaalin muutama vuosi sitten, kun Venäjän armeijan joukkojen kuvaamasta videosta kävi ilmi, että heillä oli päällään suomalaisten maastokuviot. Yeger on kopio suomalaisten M-05 kuviosta. Eipä mulla muuta.

  • Ainakin autojen rekisterikilpien perusteella nämä mystiset sotilailta näyttävät henkilöt ovat saapuneet Mustanmeren Laivaston merijalkaväen 810. erillisen prikaatin sotilasajoneuvoilla.

   • Sotilaita ne ovatkin. Nämä ajoneuvot on tod.näk. luovutettu “Spekuille”, koska näiden ajoneuvot yleensä pudotetaan varjoilla. Ovat saaneet luultavasti tehtäväkseen ottaa haltuun strategiset kohteet ja aseistaa alueen venäläiset.

 2. Hyvä huomio Panzermeyer,tä,kiinnitin huomion myös siihen että varusteet kaikilta osin poikkeavat Venäjän armeijan perusvarusteista.Samoin ajoneuvot olivat mukaelmia läntisen maailman ajokeista ja sotilaiden suojalasit ja kypärät olivat amerikkalaismallisia.Paradoksaalista Venäjän perusteissa interventiolle oli Ukrainan kansallismielisten muodostama uhka !Käytännössä Venäläinen panslavismi on suurin uhka alueen muille valtioille.

  • Venäläiset ovat tehneet standardeja jo vuosia varustuksen suhteen. Kansallismieliset tuskin muodostavat uhkaa, haluavat vain rakentaa maansa taas kokoon. Tosin venäläiset on häädettävä Ukrainasta ja eritoten Krimiltä

  • 1. Kyseessä on nimenomaan VF:n armeijan perusvarusteet https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XPAsgPR86zA.

   2. Ajoneuvot: panssaroitu ajoneuvo “Tigr” on täysin venäläinen, sekä suunnittelu että valmistus. Tässä http://topwar.ru/34997-tri-boevyh-modulya-dlya-bronevika-tigr.html
   Kuormurit ovat ihan tavallisia Kamaz, ZiL-131 ja Ural. Näitä valmistetaan jo vuosikymmeniä (Kamaz 42 vuotta, Zil ja Ural yli 60 vuotta, tietysti TK jatkuu). Eli peruskama, ei amerikkalainen.
   Muovikypärän tuotekehitys aloitettiin 30 vuotta sitten ja v. 1999 ensimmäiset toimitettiin armeijalle. Suojalasista en tiedä.

   3. Ennen kuin puhut Venäjän “interventiosta” tutkisit tarkempi taustat (kehotan aloittamaan vuodesta 1768). Sitten ehkä huomaat, että nämä alueet, jossa venäläiset on enemmistönä, olivat osa Venäjää vuosisatoja ja ne on lahjoitettu Ukrainalle kommareiden toimesta (v.1922 ja 1954). Ne eivät ole ukrainalaisten alueita, eivätkä olleet koskaan.

   4. Nk. “kansallismieliset” toimivat alusta asti niin typerästi, että voin vain ihmetellä missä on typeryyden rajat. Tästä kirjoitin jo useaan otteeseen tälla palstalla. Ihan kuin joku on päättänyt, että ukrainalainen KM-liike on häväistävä – ja he innokkaasti osallistuvat siihen häpäisyyn. Kiitos näille innokkaille, mutta vähä-älyisille “taistelijoille” – juutalaisten johtamina he tahrivat kaikki KS-liikkeet Euroopassa.
   Tässä ( http://embassies.gov.il/kiev/NewsAndEvents/Pages/DinElYaroshMeeting27Feb2014.aspx ) Israelin lähetystö Ukrainassa tiedottaa, että yhteisessä kokouksessa Israelin lähettilään kanssa “Oikean Sektorin” johto on korostanut, että se torjui ennen ja tulee jatkossakin estämään mitä tahansa kansallismiellisyyden ja ksenofobian esiintymisiä.
   Se Oikean Sektorin “kansallismielisyydestä”.

   5. Venäjän “panslavismi” ei ulotu ukrainalaisten maille. Olen varma, että eivät ylitä v. 1922 “luonnollista” rajaa.

 3. Kunhan vain saataisin järki käteen,eikä painettaisi liipaisinta.Ukrainainalla on oikeus omaan maahansa,mutta Krimillä olevilla Venäläisillä on oikeus omaan kieleen ja autonomiaan Ukrainan sisällä.Venäläisten ja Ukrainalaisten täytyisi päästä saman pöydän ääreen sopiin Ukrainan asioista.Venäjän asevoimat täytyisi siirtää takaisin omalle alueelle.Krimi oli ennen venäjää,mutta vuona 1954 hurtsev lahjoitti sen Ukrainalle.

 4. Kysymyksessä on pitkä jatkumo ,käytännössä kannattaisi katsoa mitä toimitusjohtaja keväällä-45 mainitsi tuolloisesta neuvostoliitosta.Ja siitä miksi Saksa käynnisti sotatoimet -41 keväällä.

Comments are closed.