Koti Uutisia Pohjoismaat Nuoret vanhemmat -ohjelman “suloinen” pari – rotumuukalainen tuomittu raiskauksesta

Nuoret vanhemmat -ohjelman “suloinen” pari – rotumuukalainen tuomittu raiskauksesta

5

“Suloinen” teinipariskunta Amanda Barwich ja Andres Sall Pineda (19981218-6212) esiteltiin Ruotsin TV4:n suositussa Unga Föräldrar -ohjelmassa. Dokumentaarisessa sarjassa kuvataan, millaista on olla nuori vanhempi tämän päivän Ruotsissa. Tähän mennessä sarjasta on tehty kuusi tuotantokautta.

Amandan saadessa tietää Andresin saattaneen hänet raskaaksi ja hänen olevan 23. viikolla pari lakkasi käymästä koulua. 27. elokuuta 2017 Andres on ulkona tapaamassa kavereitaan. Hän tervehtii myös erästä nuorta naista ja ottaa häntä kädestä kiinni. He ottavat selfien yhdessä erään Andresin ystävän kanssa. Andres kysyy naiselta, onko hän sinkku, ja nainen vastaa tähän myöntävästi. Andres pilailee sitten ja kysyy: “Miten olisi, sinä ja minä illalla?”.

Andres huomaa sitten, että myös Amanda on paikalla ja lähestyy Amandaa puhuakseen hänelle. Pian tämän jälkeen vartijat saattavat Andresin ulos paikalta. Andres on reilusti päihtynyt ja oksentaa. Muutaman minuutin jälkeen Andres huomaa naisen, jonka kanssa hän aiemmin otti selfien, tulevan ulos. Nainen on vastikään soittanut miespuoliselle ystävälleen, josko tämä voisi hakea hänet kotiin. Naisen oli kuitenkin käytävä vessassa ennen hänen kyytinsä tuloa.

Kun nainen alkaa vetää vessassa housujaan alas, on Andres Sall Pineda yhtäkkiä hänen vieressään. Andres ottaa naisesta kiinni. Nainen ei käsitä, mitä tapahtuu ja sanoo “Lopeta, mitä sinä oikein aiot?”. Andres ei kuitenkaan kuuntele vaan jatkaa. Andres koskettaa naista hänen intiimialueiltaan ja estää naista nostamasta housuja ylös. Nainen menee paniikkiin ja hänestä tuntuu, että “jotain, joka ei ole oikein” on nyt tapahtumassa. Nainen sanoo, ettei hän halua seksiä Andresin kanssa, mutta Andres vähät välittää tästä vaan tunkeutuu naiseen. Siitä huolimatta, että nainen oli juonut viiniä, hän ei sekä itsensä että muiden paikallaolijoiden mukaan ollut kovinkaan päihtynyt. Vastenmielinen ja “epätodelliselta” tuntunut tilanne sai kuitenkin aikaan sen, että nainen tunsi olonsa sekavaksi. Kun nainen sitten lopulta pääsee häntä kaivanneiden ystävien luo, nainen kertoo heille, mitä on tapahtunut ja alkaa itkeä.

Andres Sall Pineda kiisti oikeuskäsittelyissä syyllistyneensä rikokseen. Hän vetosi muun muassa siihen, että uhri oli juonut viiniä eikä hänen kertomuksensa ole luotettava, sillä hänellä oli veressään alkoholia. Tästä huolimatta Andres itse oli hyvin päihtynyt. Sall Pineda ei myöskään pystynyt selittämään, miksi naisen kehosta löytyi hänen DNA:taan. Selitykseksi Sall Pineda tekaisi, että nainen oli voinut saada sitä itseensä silloin, kun he tapasivat baarissa. Sall Pineda tuomittiin 21. joulukuuta vuodeksi vankilaan ja maksamaan naiselle vahingonkorvauksia.

Usein käy niin, että suurimman osan julkisuudesta tekijä saa silloin, mikäli tapaus nostetaan otsikoihin. Aivan liian usein uhri kuitenkin unohdetaan ja päättyneiden oikeuskäsittelyiden jälkeen hänen katsotaan usein saaneen lievitystä kärsimykselleen. Elämän saaminen takaisin raiteilleen raiskauksen jälkeen voi kuitenkin olla pitkä ja vaikea prosessi, ja siinä on kyse paljon muustakin kuin oikeudellisesta prosessista.

Sall Pinedan uhrilla on ollut tapahtuneen jälkeen hyvin, hyvin vaikeaa. Nuori nainen kävi lukiota teon aikoihin, ja hän on menettänyt kykynsä ja jaksamisensa opiskella. Tästä syystä hänen valmistumisensa lykkääntyy ainakin vuodella. Nainen kärsii agorafobian oireista, mikä tarkoittaa, että hän pelkää liikkua avoimilla ja julksilla paikoilla. Naisella on toistuvia paniikkikohtauksia ja hänellä on itsetuhoista käytöstä. Nainen on muun muassa hangannut ja pessyt intiimialueensa verille, jotta psyykkinen tuska siitä, että Andres on ollut siellä, lievittyisi. Ahdistuskohtaus päivystyspoliklinikalla johti siihen, että nainen yritti vakavissaan itsemurhaa.

Paitsi se, että painopiste siirretään uhrista tekijään, poliittiset puolueet ottavat harvoin vastuuta propagoimastaan politiikasta. Usein puhutaan raiskausten määrän lisääntymisestä yhteiskunnallisena ongelmana, mutta puolueiden taktiikkana on individualisoida ongelma.

Ruotsin hallituksen uusi “suostumuslaki” on vähintään toimimaton ja järjenvastainen tapa ratkaista tilanne. Lakia sovelletaan mielivaltaisesti ja sitä paitsi se on reaktiivinen instrumentti, jolla tiettävästi saadaan yhä enemmän miehiä joutumaan vankilaan. Laki ei kuitenkaan estä todellisia raiskauksia.

Ruotsista on kuluneina vuosina tullut maa, jossa tapahtuu raiskauksia maailman toiseksi eniten. Ensimmäisenä sijalla on edelleen Etelä-Afrikka. Vaikka kuinka tilastoja kääntäisi ja vääntäisi, hallituksen tulee kantaa vastuu siitä, että ruotsalaisnaisten turvallisuus on Ruotsissa tänä päivänä niin huonolla tolalla. Ongelmasta ei voi syyttää vain yksittäisiä ihmisiä. Se ei kuitenkaan luonnollisesti muuta miksikään Andres Sall Pinedan rikosten kamaluutta ja hänen vastuutaan asiassa.

Lähteet: Nordfront, Tukholman käräjäoikeuden asiakirja B 10931-17

5 KOMMENTIT

  1. Totuushan on että tällaiselle käytökselle annetaan rahaa. Kantaväestön raiskauksella tavoitellaan väestön syntyvyyden pienenemistä. Ja raiskaushan toimii poikkeuksetta siinä erittäin tehokkaasti. Toisena väestönvaihdoksen kulmakivenä ovat yliopistot. Niiden aivopesu on halpaa ja tehokasta koska se toimii opetettujen lähipiirin ympäristössä. Ja kantaa seuraaviinkin sukupolviin. Ei siis ihme että Stalin aikoinaan keskittyi juuri lasten opettamiseen. Ja sitä kautta loi oman tehokkaan puna-armeijansa sekä pohjan Neuvostoliitolle.

    No, tuokin tyttöparka oli niin tyhmä että lähti käkkäräpään matkaan. Ei kestä vuottakaan kun se on yksinhuoltaja. Tuollainen kaveri ei kauaa jaksa katsella. Se lähtee seuraavan perään.

  2. Etuovi/Oikotie/mikälie jatkaa edelleen suomalainen nainen+AIDS-apina -kaavalla mainostamista. Huomasin tämän työntäessäni hesarin tai jonkun muun paskalehden sivuja saunan pesään.

  3. Tämä on sairas länsimainen demokratia… En muuten usko että E-A on oikeasti sijalla 1 raiskaustilastoissa, kuinkahan monta raiskausta muualla Afrikassa, Lähi-idässä ja kauko-Aasiassa ilmoitetaan viranomaisille ja kuinka monta ilmoitetuista raiskauksista tutkitaan ja virallisestaan. Kuinka monta lasta syntyy äärimmäisen köyhissä ja nälän hätää kärsivissä Afrikan maissa raiskauksien johdosta? Veikkaampa ettei tuo tilasto ole laisinkaan realistinen. Ruotsin raiskaustilastot eivät yllättä, ne tulevat vain kasvamaan, mutta onneksi Tyr-riimulippu liehuu yhä useammassa kylässä Ruotsissa.

Comments are closed.