Koti Uutisia NSA luokittelee Tor-verkon käyttäjät ekstremisteiksi

NSA luokittelee Tor-verkon käyttäjät ekstremisteiksi

1

NSA:n elektronisen valvontaohjelma XKeyscoren lähdekoodin kartoituksen jälkeen on selvinnyt, että tiedustelupalvelu luokittelee Tor-verkon käyttäjät ekstremisteiksi.

Tor on ohjelmisto, joka antaa käyttäjilleen mahdollisuuden kommunikoida anonyymisti, ja sitä voi kuvailla jonkinlaiseksi “piilotetuksi Internetiksi”. Verkkoon lähetetty tieto on salattua ja se kiertää usean eri palvelimen kautta.

Epäillään riittävän, että on vieraillut Tor-ohjelman kotisivuilla joutuakseen NSA:n ekstremistiepäiltyjen listalle. Jopa hakukoneella Tor-ohjelman etsimisen on arveltu johtavan siihen, että NSA alkaa valvoa koneen metatietoa ja sähköpostikeskusteluja.

Tor on amerikkalaislähtöinen projekti, ja projektin epäillään edelleen vastaanottavan rahaa USA:n hallitukselta. Ironista kyllä, saman valtion hallituksen mielestä kyseisen työkalun käyttäjät ovat “ekstremistejä”.

RT:n haastattelussa Pete Ashdown, Xmissionin perustaja, joka oli ensimmäisten joukossa tarjoamassa asiakkailleen suojaa NSA:lta:

 

 

Lähteet: Nordfront.se, RT

1 KOMMENTTI

  1. Amerikkalainen kaksinaismoralismi taas liikkeellä. Eikös tämä luotu diktatuurivaltioihin edistämään sananvapautta? Amerikkalaiset siis tukee “extremistejä” tällä tavoin?

Comments are closed.