Koti Uutisia NSA hyödyntää jopa pelejä vakoiluun

NSA hyödyntää jopa pelejä vakoiluun

9

Tietovuotaja Edward Snowden on paljastanut lisää tietoja siitä, kuinka amerikkalainen tiedustelupalvelu NSA ja brittiläinen vastineensa käyttävät Angry Birdsin kaltaisia sovelluksia vakoillakseen käyttäjiään.

Salassa pidettäviksi luokiteltujen Snowdenin paljastamien tietojen mukaan NSA sekä englantilainen GCHQ ovat kaapanneet sovelluksilta lähteneitä tietoja kehittyneellä joukkovalvontasysteemillään, joka ajetaan kuitukaapeleiden ja kansainvälisen mobiiliverkon kautta.

Ne sovellukset, joita eniten käytetään ja jotka ovat näin hyödyllisiä tietojenkeruussa, ovat sosiaaliset mediat kuten Facebook, Flickr, LinkedIn ja Twitter. Myös suosittua Angry Birds -peliä sekä karttapalvelu Google Mapsia kerrotaan käytettävän tietojen hankintaan.

UK_NSA_hyodyntaa_peleja

Lähteet: Nordfront.se, Aftonbladet 

9 KOMMENTIT

 1. Olenkin aina sisällä tiennyt että nuo angry birds linnut ovatkin vain kaksnaamaisia kirjekyyhkyjä

 2. Juu tämä on tiedossa oleva asia. Muutoinkin erilaiset Facebookit ja Twitterit asentelevat troijalaisia jotka keräävät usernamet ja salasanat ja toimittavat ne sitten tukikohtaansa kun kone menee verkkoon tai palveluun myöhemmin.

  Vuoden 2012 5-15.5. välisenä aikana windows koneisiin tuli service packin mukana pieni ohjelmanpätkä joka koosti koneella olevia ohjelmia yhteen ja käynnisti yhteydenoton internettiin käyttäen porttia 67. Se on vanha X-pääteportti jota ei juuri mihinkään käytetä nykyään mutta se kulkee tcp-stackin mukana. Ja koska se on “luotettu” portti, niin kaikki ohjelmat eivät siihen havahdu. Ja kun reiän avaava ohjelma oli kirjoitettu basicilla, ei sitä taitoa enää moneltakaan koodarilta löydy.

  Oletteko muuten koskaan räjäyttäneet auki virustorjuntaohjelmaa? Mielenkiintoinen on se lista ohjelmista tai koodinpätkistä, joita ei saa tunnistaa troijalaiksi tai viruksiksi. Miksiköhän sielä moinen on?

  Ja lopuksi pieni varoituksen sana… Jos koneessasi on päällä IPv6 josta pääsee julkiseen internettiin, niin ota se heti pois päältä. Nykyiset palomuurit harvoin osaavat suodattaa IPv6:sta. Tällöin kyseiselle liikenteelle palomuuri on vain yksi hopsi ja liikenne menee suoraan läpi. Ja kaikki aliverkon koneet joissa IPv6 on päällä, näkyvät julkiseen verkkoon. Tästä pieni kotitehtävä.

  • nyt meni vähän ohi nuo tietokonetermit… siis miten tuon IPv6 saa otettua pois päältä? kiitos

   • Start => Control Panel => Network Connections => Hiiri “Local Area Connectionin” päälle ja hiiren oikealla napilla Properties. Siirra hiirellä näkyvää valikkoa alas kunnes näet TCP/IP kohdan. Jos siinä lukee vain “Internet Protocol (TCP/IP” on koneessa vain IPv4. Mutta jos siinä on kaksi riviä IPv6:lle ja IPv4:lle, niin ota ruksi pois IPv6:n kohdalta. Ja sitten “OK”.

    Samaa voi yrittää suomeksi:

    Käynnistä => Ohjaus Paneli => Verkko Yhteydet ja sieltä valitaan “kiinteä yhteys” tai joku sinneppäin ja siitä hiiren oikealla napilla “Ominaisuudet”. Sitten rullataan taas valikkoa alaspäin kunnes tullaan Internet protokollan asetuksiin. Ja jos yksi rivi on IPv6, niin siitä otetaan täppä pois ja talletetaan setuksen muutos.

    Pitäisi onnistua.

Comments are closed.