Koti Uutisia NPD yritetään jälleen kieltää

NPD yritetään jälleen kieltää

1

Kansallismielinen Saksan kansallisdemokraattinen puolue NPD yritetään jälleen kieltää. Edellisen kerran puolueen kieltämistä haettiin vuonna 2003, jolloin hakemus kaatui perustuslakituomioistuimessa. Tuolloin paljastui poliisin laaja tiedustelutoiminta puolueessa, minkä vuoksi jäi epäselväksi, ketkä puoluetta edustivat ja ketkä taas toimivat poliisin tiedustelijoina.

UK_NPD_yritetaan_kieltaaNPD:n kieltämistä perustellaan perustuslainvastaisuudella, joka on Saksassa pätevä peruste puolueen lakkauttamiselle. Äärioikeistoon erikoistunut tutkija Guideon Botsch on optimistinen kiellon suhteen, sillä hänen mukaansa puolueen perustuslainvastaisuus on lisääntynyt.

NPD:n toimintaa on pyritty jarruttamaan myös muun muassa suurilla sakoilla. Oletetusti virheellisten kirjanpitotietojen perusteella NPD:ltä vaaditaan 1,3 miljoonan euron puoluetukien palauttamista.

Vaikka puolueen taloudellista tilaa on pyritty heikentämään ja vaikka media on yhdistänyt NPD:n mitä erikoisimpiin tapahtumiin, ei puolueen kieltäminen kuitenkaan käy helposti. Kieltoa hakevilta tahoilta vaaditaan paljon työtä saada demokraattisessa maassa läpi ajatus poliittisten vapauksien rajoittamisesta.

 

Aiheesta muualla:

Hs.fi

Spiegel.de

Aiheeseen liittyen:

Saksalaista demokratiaa ja sananvapautta

1 KOMMENTTI

  1. Viimeksi Saksa oli itsenäinen valtio 1945. USA miehittää edelleen Saksaa ja Japania vaikka toisesta maailmansodasta on 70 vuotta. Venäläiset lähti Saksasta jo 20 vuotta sitten Saksojen yhdistyttä, mutta USA se vaan edelleen majailee Saksassa ja Saksa joutuu koko ajan todistamaan mediassa ystävyyttään Israelille.

Comments are closed.