Koti Uutisia Norjassa kampanjaviikonloppu Dresdenin pommitusten uhreille

Norjassa kampanjaviikonloppu Dresdenin pommitusten uhreille

0

UK_Norja_Dresdenkampanja

Vastarintaliike suoritti Norjassa valtakunnanlaajuisen kampanjan Dresdenin pommitusten uhrien muistolle. Kiitos Winston Churchillin ja hänen juutalaisen neuvonantajansa Frederik Lindemannin, helmikuun 13.–15. päivänä vuonna 1945 sai surmansa ainakin yli 250 000 saksalaissiviiliä liittoutuneiden tulimyrskyssä. On esitetty arvioita, joiden mukaan uhreja olisi ollut jopa puoli miljoonaa.

Aiheesta kertovia tarroja levitettiin Bergenissä, Trondheimissa, Kristiansandissa, Stavangerissa ja monessa muussa kaupungissa. Liikkeen norjalaisen verkkomedian Frihetskamp.netin toimitus sai valtavan määrän kommentteja materiaalin levittämisen ja aiheesta kertovien artikkeleiden julkaisun jälkeen.

Toimitus sai paljon myös seuraavanlaisia viestejä: “Olen järkyttynyt lukemastani. Miksei meille ole kerrottu tästä mitään koulussa?”

Syy tälle on tietysti se, ettei totuuden esille tuominen ole historian kirjoittavien sodan voittajavaltioiden kannalta edullista. Koulukirjoissa, elokuvissa ja mediassa on ollut hallitsevana vuodesta 1945 lähtien kuva saksalaisista verenhimoisina ja sadistisina hirviöinä, vaikka todellisuus on perin toisenlainen.

Dresdenin tapahtumia voidaan sanoa todelliseksi kansanmurhaksi, joka ei ole mitään Hollywoodin tuotetta. Sitä ei tule koskaan unohtaa.

UK_Norja_Dresdenkampanja2

UK_Norja_Dresdenkampanja3

UK_Norja_Dresdenkampanja4

UK_Norja_Dresdenkampanja5

Lähde: Frihetskamp.net