Koti Uutisia Norjan yleisradioyhtiön toimittajat paljastivat yhteistyönsä turvallisuuspoliisin kanssa

Norjan yleisradioyhtiön toimittajat paljastivat yhteistyönsä turvallisuuspoliisin kanssa

2

Norjan yleisradioyhtiö NRK:n kolme toimittajaa matkusti viime lauantaiksi Ludvikaan Ruotsiin tapaamaan Vastarintaliikkeen parlamentaarisen siiven johtajaa Pär Öbergiä ja liikkeen norjalaisen osan johtajaa Haakon Forwaldia. Toimittajilla oli tarkoituksenaan tehdä haastattelu järjestöstä. Toimittajat suunnittelivat haastattelun lisättävän osaksi maanantaina julkaistua artikkelia, joka on kirjoitettu uhkailevaan ja mustamaalaavaan sävyyn.

Artikkeli käsittelee järjestöä ja sen toimintaa, PST:n suorittamaa yksittäisten aktivistien omistamien aseiden (luvallisia ja laillisia) takavarikointia sekä Göteborgin viimeaikaisia tapahtumia. Forwald ja Öberg olivat kuitenkin saaneet etukäteen tietoonsa, että ennen haastattelua NRK:n toimittajat olivat käynnistäneet järjestön jäsenten ja tukijoiden vainoamisen. Vainoaminen käsitti muun muassa nimien, kuvien ja perheenjäsenten yhteystietojen levittämisen. Tiedossa oli luotettavien lähteiden kautta myös, että NRK oli saanut tietoja käsiinsä Norjan turvallisuuspalvelu PST:ltä käyttääkseen niitä painostamiseen.

Öberg ja Forwald kohtasivat kamera ja ääninauhuri mukanaan NRK:n toimittajat Olav Døvikin ja Øyvind Bye Skillen keskustellakseen vakavasti heidän kanssaan sekä liikkeen jäsenten vainoista että toimittajien PST:n kanssa tekemästä yhteistyöstä. Døvik sanoi, ettei hän muka ymmärrä Öbergin ja Forwaldin puheita jäsenten ja tukijoiden vainoamisesta ja sen sijaan väitti kyseen olevan “tiedottamisesta” niistä henkilöistä, jotka mahdollisesti olisi tultu mainitsemaan reportaasissa.

Vasemmalla NRK:n toimittajat Døvik ja Bye Skille, oikealla Haakon Forwald ja Pär Öberg. Olav Døvik ei selvästi ole tyytyväinen tapaamiseensa Vastarintaliikkeen kanssa.

Døvikilta kysyttiin, voiko hän vahvistaa saaneensa tietoa PST:ltä. Hän vastasi epäröiden, ettei hän voi “kommentoida, mistä olemme saaneet tietomme”. Døvikin katse muuttui kysymyksen kohdalla hermostuneeksi ja kohdistui keskustelukumppaneiden sijasta pöytään. Öbergille ja Forwaldille tässä käyttäytymisessä ja NRK:n suorittamassa ei julkisesti liikkeessä toimivien jäsenten vainoamisessa oli tarpeeksi vahvistusta.

Lyhyen sanallisen yhteenoton jälkeen keskustelu lopetettiin toteamukseen “Voitte painua helvettiin!”. Tämän jälkeen Vastarintaliikkeen edustajat poistuivat paikalta, ja NRK:n toimittajat saivat ajella viisituntisen matkansa takaisin Osloon – ilman haastattelua.

NRK:n mustamaalausartikkeli luettavissa tästä (norjaksi).

 

Lähteet: Frihetskamp.net, Nordfront.se

2 KOMMENTIT

  1. Tästä nähdään hyvin se että yhteistyö ja tieto on voimaa. Ilman että tieto saadaan oikealle henkilölle oikeaan aikaan, voi syntyä suurtakin vahinkoa. Ja se että kaikki ovat yhtenä rintamana, se tekee rintamasta vahvan.

  2. Korj: “Oli maa mikä hyvänsä. ”Paska” (punikki-valtamediat) PUHUU aina samaa ”kieltä”.

Comments are closed.