Koti Uutisia Norjan turvallisuuspoliisi uhkailee Vastarintaliikkeen ryhmänjohtajaa maastakarkotuksella

Norjan turvallisuuspoliisi uhkailee Vastarintaliikkeen ryhmänjohtajaa maastakarkotuksella

1
Kuvassa PST:n vainoama Tommy Nyberg.
Kuvassa PST:n vainoama Tommy Nyberg.

Vastarintaliikkeen 1. ryhmän johtaja Norjassa, Tommy Nyberg, sai aikaisin torstaiaamuna vieraita asunnolleen Østlandetiin Norjan turvallisuuspoliisi PST:stä (Politiets Sikkerhetstjeneste). Vierailun tarkoituksena oli keskustella Nybergin kanssa hänen toiminnastaan Vastarintaliikkeessä sekä saada hänet uhkailemalla lopettamaan aktivisminsa.

PST:n edustajat myönsivät, ettei Nyberg ole tehnyt mitään laitonta ja että Norjassa vallitsee edelleen kokoontumisvapaus. Tästä huolimatta he vaativat Nybergiä “lopettamaan toimintansa” ja tarjoutuivat “auttamaan Nybergin siitä pois”. Jos Nyberg ei tekisi näin, hänet saatettaisiin heittää ulos maasta (Nyberg on Ruotsin kansalainen) ja turvallisuuspoliisi jatkaisi hänen vainoamistaan edelleen.

Frihetskamp haastatteli Nybergiä aiheesta:

Hei Tommy! Mitä sinulle kuuluu? Olemmeko ymmärtäneet oikein, että luonasi kävi juuri arvovaltaisia vieraita?

Hei! Kiitos, hyvää minulle kuuluu. Kyllä, minua odottivat pienet “yllätysbileet” ennen lähtöä töihin.

Voitko tiivistää tapahtumien kulun ja ehkä kertoa joitakin kiinnostavia yksityiskohtia?

Minun piti lähteä töihin siinä puoli seitsemän aikaan torstaiaamuna, kun minuun otti yhteyttä kaksi henkilöä, mies ja nainen. He sanoivat olevansa poliisista ja etsivänsä erästä henkilöä. Siksi he vaativatkin nähdä henkilöllisyyspaperini. Vastattuani “poliisin” kehotukseen he kertoivat etsimänsä henkilön olevan minä. He kertoivat myös olevansa turvallisuuspoliisi PST:stä.

Sillä hetkellä otin esiin kännykkäni ottaakseni kuvia, mutta heidän mukaansa se oli kiellettyä. Vastasin sanomalla, että olimme julkisella paikalla, jossa on lupa kuvata. Sain vastauksen, etteivät PST:n virkamiehet ole julkisia henkilöitä ja että oli siksi kiellettyä valokuvata julkisesta paikasta huolimatta.

Kysyin, olinko epäiltynä jostain rikollisesta, ja he vastasivat, etten ollut. He sanoivat kuitenkin kuulleensa, että olen johtajana, mainitsematta kuitenkaan mitään järjestöä nimeltä. Tähän heidän lausumaansa minulla ei ollut kommentoitavaa ja jatkoin, etten halua olla heidän kanssaan tekemisissä – eihän minua edes epäilty mistään rikoksesta.

He kertoivat minulle keskustelun olevan “täysin vapaaehtoinen” ja sanoivat: “Toivoisimme sinun lopettavan sen, mitä teet. Emme nimittäin halua, että järjestönne kasvaa.” Koska minua ei epäilty rikollisesta teosta, koko keskustelu tuntui jotenkin hajanaiselta. Kysyin siis heiltä, eikö kokoontumisvapaus edelleen vallitse Norjassa. Tämän he vahvistivat.

Jatkoin sitten toivomuksellani päättää ilman vapaata tahtoani käytävä keskustelu, koska minun oli mentävä töihin. He sanoivat sitten, että jollen lopettaisi toimintaani, riskeeraisin oikeuteni oleskella Norjassa. Kysyin, että millä perusteella, mihin en saanut vastausta. Sen sijaan he kysyivät: “Käyt siis töissä, eikö niin?” Koska minulla oli työvaatteet jo päällä, en voinut tulkita kysymystä miksikään muuksi kuin uhkailuksi potkujen saamisella ajatusrikollisuuden vuoksi.

“Teidän toimintanne on silkkaa vainoamista”, sanoin minä heille. Tämän he kiistivät ja sanoivat, että jos jättäisin Vastarintaliikkeen, he auttaisivat minua siinä. “Katsokaa näitä harmaita hiuksia”, sanoin heille ja osoitin päätäni. “Luuletteko te puhuvanne jonkun 20-vuotiaan kanssa, joka asuu kotona äitinsä kanssa?”, kysyin.

He vain jatkoivat, että vainoaminen jatkuisi, jollen lopettaisi “sitä, mitä teen”. Vastasin, että mikäli he tällaista jatkaisivat, soitan asianajajalle ja teen ilmoituksen vainoamisesta. Tätä he eivät halunneet minun tekevän, sillä heidän mukaansa “säästyn suurelta määrältä tarpeetonta työtä”. Tämän jälkeen keskusteluni PST:n kanssa päättyi.

Onko PST käynyt luonasi aiemmin?

Ei ole, tämä on ensimmäinen kerta, jolloin he vierailivat henkilökohtaisesti minun luonani.

Millaisia kokemuksia Norjan 1. ryhmällä on PST:stä? Onko järjestelmän vaino tavanomaista?

Moni meistä on kokenut vastaavia tilanteita. Heidän menettelytapansa on tietenkin uhkailu ja vainoaminen. Jos aktivistilla on lapsia, ei ole tavatonta, että he pyrkivät yhteistyöhön Barnevernetin (sosiaaliviranomaisten) kanssa käyttääkseen näin lapsia painostuskeinona.

PST siis uhkasi aivan avoimesti vainoamisella ja mahdollisella Norjasta karkottamisella, ellet lopeta poliittista toimintaasi. Näin he tekevät siitäkin huolimatta, ettet ole tehnyt mitään laitonta. He eivät siis sanoneet mitään siitä, miksi sinun pitäisi “lopettaa”?

Eivät. Kun he yrittävät mennä oman käsikirjoituksensa mukaan, heillä syntyy vaikeuksia, jos esität siihen kuulumattomia kysymyksiä.

Mitä nyt sitten tapahtuu? Lopetatko toimintasi, annatko hiusten kasvaa ja alatko kiertäväksi antirasistiseksi luennoitsijaksi lukioissa?

Haha, en lopeta, mutta ehkä annan puolestaan partani kasvaa, koska talvi on tuloillaan. Tulen kyllä kiertämään ympäri maata, mutten antirasistina.

Seuraava asia listalla on mennä mielenosoitukseen muukalaisinvaasiota vastaan Tukholmassa 12. marraskuuta. Haluan kehottaa kaikkia lukijoitamme menemään sinne. Mielenosoituksesta tulee mahtava kokemus niille, jotka eivät ole koskaan olleet mielenilmauksessa. Lupaan, että luvassa on positiivinen yllätys. Lämmin tunnelma ja se voimakkuus, joka meillä on, ovat lyömättömiä.

Tämä oli ilo kuulla! Haluamme näin lopuksi kiittää sinua haastattelusta ja kehottaa hankkimaan ääninauhurin, johon voit dokumentoida tulevaisuuden mahdolliset uhkailut ja välittää ne eteenpäin asianajajallesi sekä materiaalin julkaisevalle Frihetskampille.

Ei huono idea, kiitos vinkistä!

Lähteet: Frihetskamp.net, Nordfront.se

1 KOMMENTTI

  1. Nyt täytyy muistaa että Norja on tiukassa sionistisen NATO-järjestön käskytyksessä. Täytyy muistaa että Norjankin valtio joutuu nuoleskelemaan sionistista rahatalouden agendaa ja siksi ajatuspoliisin on tehtävä se mitä sille ylhäältä käsketään.

    Kun muistaa että Norjan sossut halusivat erota NATO:sta niin pari viikkoa sen jälkeen tapahtui SDP-nuorten joukkomurha utöyalla. Sillä kertaa NOrjalaiset pistettiin ruotuun takaisin ja hiljaisiksi. Ja on se sitten kumma että vain yksi henkilö saatiin pidätettyä kun monet saarella olleista puhuva kolmesta mieshenkilöstä jotka tulivat rannalle. Ja nekin jotka eivät nähneet rantautumista kuulivat kahdesta eri suunnasta laukauksia.

    …joten, en olisi kovin huolissani ajatuspoliisin kyläilystä. Enemmänkin siitä mitä sionistit tekevät norjalaisille jos liike jatkaa toimintaansa.

Comments are closed.