Koti Artikkelit Vastarintaliike Norjan Tulevaisuuspäivät 2016

Norjan Tulevaisuuspäivät 2016

2

Vastarintaliikkeen aktiiveja ja kannattajia kokoontui syyskuun toisena viikonloppuna luonnonkauniiseen pikkukaupunkiin Telemarkin lääniin Etelä-Norjaan Tulevaisuuspäiville. Tapahtuman järjesti Vastarintaliikkeen Norjan 1. ryhmä. Ohjelmaan kuului muun muassa esitelmiä tietoturvasta, itsepuolustuksesta, ideologiasta ja poliittisista aiheista.

Virallinen ohjelma alkoi lauantaiaamuna, mutta monet osallistujat saapuivat paikalle jo perjantai-iltana. Osallistujien saavuttua tarjolla oli ruokaa ja kahvia. Vaikka ihmiset olivat väsyneitä pitkien matkojensa jälkeen, useimmat vaihtoivat vielä illan aikana kuulumisia tovereiden kanssa ennen nukkumaan menoa. Järjestäjät puolestaan lepäsivät tämän illan ja valmistautuivat seuraavaan päivään.

Lauantai alkoi aamiaisella, ja ruoan jälkeen ihmisillä oli mahdollisuus nauttia kahvistaan kauniin luonnon keskellä. Tämän jälkeen paikallaolijat kutsuttiin sisälle, ja järjestön Norjan-valtionjohto astui estradille toivottamaan kaikki tervetulleiksi. Järjestön Norjan-johtaja Haakon Forwald ilmoitti Vastarintaliikkeen lanseeranneen tänä vuonna kolme norjankielistä teosta. Yksi niistä on Kansallissosialismi – biologinen maailmankatsomus, jonka kaikki paikallaolijat saivat mukaansa ilmaiseksi.

Päivänavauksen jälkeen tapahtuman isäntä, 1. ryhmän johtaja Tommy Nyberg, ilmoitti ensimmäisenä ohjelmassa olevan tietotekniikka-aiheinen esitelmä, jonka piti järjestön norjankielisen verkkolehden Frihetskampin IT-vastaava. Esitelmän pääaiheena oli tietoturva, ja esitelmä oli suunniteltu niin, että nekin, joilla ei ollut aiheesta juurikaan aikaisempaa kokemusta, ymmärsivät esitelmästä kaiken.

Pienen tauon jälkeen oli aika vaihtaa urheiluvaatteet, sillä seuraavaksi olivat vuorossa itsepuolustustreenit. Treenit pidettiin ulkona, ja ne veti 1. ryhmästä eräs aktivisti, jolla on takanaan pitkä kokemus taistelulajeista ja itsepuolustuksesta. Urheiluosuuden päätyttyä moni lähti uimaan lähellä sijainneeseen järveen. Yksi uimareista kuvaili veden lämpötilaa “virkistäväksi”.

dsc_0871 untitled-1-1

 

Vastarintaliikkeen ideologinen pohja

Seuraava ohjelmanumero oli Forwaldin pitämä esitelmä aiheesta “Ideologinen perustamme”. Esitelmässä käsiteltiin kolmea järjestön tänä vuonna norjaksi lanseeraamaa kirjaa, mutta pääpaino oli vastikään norjaksi julkaistussa Vastarintaliikkeen käsikirja aktivisteille -teoksessa. Osallistujien kommentteihin vastaamassa ja avustamassa olivat Norjan liikkeen operatiivinen johtaja Tommy Olsen sekä Pär Öberg, Vastarintaliikkeen parlamentaarisen siiven johtaja Ruotsissa.

Forwald aloitti puhumalla kansallissosialistisen liikkeen tilanteesta Norjassa ja siitä, kuinka maassa on pitkän aikaa ollut puute Norjassa tuotetusta ja norjan kielelle käännetystä kansallissosialistisesta kirjallisuudesta. Vastarintaliikkeen myötä asiaan on kuitenkin tullut muutos.

Vasemmalta: Tommy Olsen, Haakon Forwald ja Pär Öberg.
Vasemmalta: Tommy Olsen, Haakon Forwald ja Pär Öberg.
Vastarintaliikkeen poliittinen manifesti.
Vastarintaliikkeen poliittinen manifesti.
Ruotsin 5. aktivistiryhmän johtaja Pär Sjögren informoi yleisöä vankeinavusta. Vankeinavun tehtävä on auttaa liikkeen poliittisia vankeja.
Ruotsin 5. aktivistiryhmän johtaja Pär Sjögren informoi yleisöä vankeinavusta. Vankeinavun tehtävä on auttaa liikkeen poliittisia vankeja.

Forwald jatkoi sitten käymällä lyhyesti läpi Vastarintaliikkeen “Politiikkamme”-puolueohjelmaa:

“Politiikkamme koostuu yhdeksästä kohdasta, jotka selventävät järjestön poliittista tahtoa. Toisin sanoen siinä selostetaan yksityiskohtaisesti, mitä järjestö toivoo saavuttavansa, ja lisäksi siinä kerrotaan poliittiset tavoitteet ja millaisia visioita meillä on tulevaisuuden vapaasta Pohjolasta. ‘Politiikkamme’ valaisee kansallissosialistista käytännön politiikkaa, konkreettisia tavoitteita sekä näkemyksiä.”

Forwald halusi korostaa, kuinka tärkeä poliittinen ohjelmamme on sekä koko järjestölle että yksittäiselle jäsenelle. Tämän jälkeen hän kävi perusteellisemmin läpi aktivistin käsikirjaa Öbergin ja Olsenin avustuksella. Jokaisen luvun jälkeen yleisö sai esittää kysymyksiä.

Seuraavaksi käytiin lyhyesti läpi Kansallissosialismi – biologinen maailmankatsomus -teosta. Forwald huomautti, että teos on keskeinen ja perustavanlaatuinen ideologinen ohjenuora, joka kasvatuksellisesti ja lyhykäisesti selittää, mistä kansallissosialismissa oikeastaan on kyse. Hän lopetti sitaattiin teoksesta:

“Kansallissosialismi on oikeastaan sekä fyysisten että biologisten lakien soveltamista politiikassa, taloudessa ja sosiaalisissa sekä uskonnollisissa asioissa aivan kuten niitä sovelletaan nykyään teknologiassa. Tämän myötä voi todeta, että kansallissosialismi on puhtaasti tieteellistä toisin kuin kaikki muut maailmankatsomukset.

Kansallissosialismi ei yritä mukauttaa todellisuutta ennalta muodostettuihin teorioihin, vaan se pyrkii muokkaamaan teorioita sopiviksi todellisuuteen. Juuri tämän tosiasian vuoksi kansallissosialismi pystyy hyödyntämään uusia tieteellisiä aluevaltauksia suoraan kansallissosialistisen yhteiskunnan hyötykäyttöön.”

 

Taistelun laajuus

Esitelmän jälkeen oli jälleen lyhyen tauon aika raittiissa ilmassa ennen Pär Öbergin astumista lavalle. Öbergin esitelmän aihe oli “Taistelun laajuus”, ja se käsitteli sitä, mistä järjestön taistelussa on kyse. Öberg summasi, että kyse on paljon muustakin kuin joukkomaahanmuuton vastustamisesta.

Käytyään lyhyesti läpi, kuinka vihollisemme tulivat valtaan ja kuinka valtava vaikutus heillä on kaikkialle maailmaan ja meidän arkipäiväämme, siirryttiin esitelmässä sen positiivisempaan osuuteen. Siinä kartoitettiin järjestöä: mitä aktivisti voi tehdä paikallisesti liikkeen hyväksi ja miten voi edesauttaa samaa asiaa yksilönä arkipäiväisessä elämässä.

dsc_0077 dsc_0188 dsc_0430 dsc_0415

 

Vastarintaliike – menneisyys ja tulevaisuus

Kauan kaivatun ja maistuvan päivällisen jälkeen ja osallistujien sulateltua ruokaa hetken oli päivän viimeisen virallisen ohjelmanumeron aika. Tämä oli Forwaldin ja Olsenin esitelmä. Esitelmässä käsiteltiin Vastarintaliikkeen toimintaa menneinä vuosina ja verrattiin niitä siihen, mitä toiminta on nyt. Esitelmässä korostettiin, että järjestö on ottanut Norjassa monta askelta eteenpäin ja että toiminta on paremmin organisoitua menneisiin vuosiin verrattuna. Aktivismin määrä ja laatu ovat molemmat kohentuneet.

Yksi tärkeimmistä mainituista asioista oli, että järjestöllä on nyt Norjassa julkista katuaktivismia. Toisena tärkeänä asiana listattiin se, että aktivismista on tullut aiempaa aggressiivisempaa ja radikaalimpaa.

Kyseisen esitelmän lopussa Forwald toivoi kaikkien yleisöstä osallistuvan tulevan marraskuun suurmielenosoitukseen Tukholmassa ja näin hankkivan kokemusta suurista mielenosoituksista. Forwald nimittäin jatkoi Vastarintaliikkeen järjestävän Norjassa ensi kesänä Pride-festivaalisesongin aikaan mielenosoituksen yhdessä Norjan suurimmista kaupungeista teemalla “Murskatkaa homojen etujärjestöt!”.

Uutinen otettiin vastaan innostunein kättentaputuksin, mitä seurasi illan viimeinen ohjelmanumero, uusien aktivistien nimittäminen. Forwald kutsui lavalle neljä henkilöä, jotka aktivisteiksi nimityksen myötä saivat järjestön aktivistipinssin sekä suuret aplodit yleisöltä.

Virallisen ohjelman päätyttyä loppuilta kului sosiaalisen kanssakäymisen, mielenkiintoisten keskusteluiden, avoimen kamiinan lämmön ja grillaamisen parissa. Seuraavana aamuna osallistujat siirtyivät kohti kotejaan syötyään aamupalan.

 

Frihetskamp.net, Nordfront.se

2 KOMMENTIT

  1. Mitään ei ole tehtävissä näin omassa kylässäni ensimmäisen neekerin 100 vuoteen!! Hyi vitun apina

Comments are closed.