Koti Uutisia Norjalaisaktivistit protestoivat Suomen suurlähetystön edessä kieltopäätöstä

Norjalaisaktivistit protestoivat Suomen suurlähetystön edessä kieltopäätöstä

2

Viime viikolla Vastarintaliikkeen Norjan 1. ryhmä protestoi Suomessa tehtyä päätöstä kieltää järjestön toiminta maassa. Tätä varten aktivistit olivat valmistaneet banderollin, jossa luki “Suomi kieltää poliittisen opposition!”. Banderollin kanssa mentiin seisomaan Suomen suurlähetystön eteen; aktivistit ilmaisivat näin inhonsa Suomen valtiovallan kansanpetturuutta kohtaan.

Pirkanmaan käräjäoikeuden päätös kieltää Vastarintaliikkeen toiminta Suomessa annettiin viime kuun lopulla. Päätös perustuu siihen, että sen mukaan liike toimii “räikeästi hyvän tavan vastaisesti” sekä “kannustaa käyttämään väkivaltaa ja palkitsee siitä”. Kieltokannetta lähti ajamaan eteenpäin Poliisihallitus asianajajanaan Suomen pakolaisavun perustaja sekä taistolaiselta arvopohjalta ponnistavassa “Oikeuspoliittinen yhdistys” Demla ry:ssä puheenjohtajana toiminut Markku Fredman. Käräjäoikeuden tuomio oli selvästi päätetty jo etukäteen, eivätkä puolustuksen asialliset argumentit kieltoa vastaan todellisuudessa kiinnostaneet pätkääkään päätöksen tehneitä tuomareita.

Käräjäoikeuden tuomiosta on valitettu hovioikeuteen eikä se siksi ole vielä lainvoimainen. Vastarintaliike voi täten jatkaa toimintaansa siihen asti, kunnes asia on käsitelty seuraavassa oikeusasteessa. Poliisihallitus on kuitenkin reagoinut tähän ja yrittää nyt saada läpi väliaikaista toimintakieltoa Vastarintaliikkeelle.

Lähde: Frihetskamp.net

2 KOMMENTIT

  1. Tämä on tärkeä solidaarisuuden osoitus. Myös se seika että asia leviää Norjalaisten ja norjassa asuvien muiden kansallisuuskien tietosuuten, on tärkeä asia. Suomen sananvapaus ei tässä kohdassa kosketa totudenpuhujaa.

    Tossavainen viittaa blogissaan Remeksen kirjaan joka on lähempänä tämän päivän Suomalaista yhteiskuntaa vaikka lienee kirjoitettu fiktiiviseksi satiiriksi. Media Suomessa on muuttunut “agendajournalismiksi” ja yhteiskuntamme “mukasuvaitsevaiseksi”. Ja siksi meillä “mukasuvaitsevainen” poliisihallitus ajoi mielivaltaista kieltokannetta diktatuurisin ottein:

    “Todellisuuden kuvaamisen, lähdeaineiston luotettavan käyttämisen tilalle oli tullut agendajournalismi, jossa toimittaja vaikeni oman maailmankatsomuksensa tai poliittisen ideologiansa kanssa ristiriitaisista asioista. Valtamedian päätoimittajat vaativat vaihtoehtomedioilta tarkkuutta, vastuuta ja tasapuolisuutta, mutta eivät edellytä sitä omassa toiminnassa.”

    Eikä poliisihallituskaan omassaan.

Comments are closed.