Koti Uutisia Norjalais-venäläinen nationalisti pidätetty – karkotetaan Norjasta

Norjalais-venäläinen nationalisti pidätetty – karkotetaan Norjasta

3
Norjan poliisi pidättämässä Petrovskiya.
Norjan poliisi pidättämässä Petrovskiya.

Seitsemän poliisia teki tiistaina kotietsinnän Vastarintaliikkeen norjalaisen jäsenen Ronny Bårdsenin asuntoon löytääkseen sieltä norjalais-venäläisen nationalistin Yan Petrovskiyn (tunnettu myös Veliki Slavianina). Hänet tullaan karkottamaan Norjasta. Poliisi kertoi Petrovskiylle, että hänellä on kaksi päivää aikaa hankkia lentolippu pois Norjasta ja viisi päivää aikaa poistua maasta.

Poliisi halusi nähdä Petrovskiyn passin ja tietää, hyväksyykö hän päätöksen ja lähteekö hän Norjasta vapaaehtoisesti vai pakotettuna. Petrovskiy vastasi, ettei hän asianajajansa Nils Christian Nordhusin neuvosta säilytä passia asunnossa ja että hän neuvottelee asianajajan kanssa ennen kuin vastaa kysymykseen Norjasta lähtemisestä.

Petrovskiy yritti tämän jälkeen heti soittaa asianajajalleen poliisin odottaessa, mutta koska tämä ei vastannut puhelimeen, poliisi päätti pidättää Petrovskiyn ja tehdä kotietsinnän Bårdsenin asuntoon. Petrovskiy on asunut samassa osoitteessa jonkin aikaa ja on kirjoilla Norjassa.

Kotietsinnän varsinainen tarkoitus oli löytää Petrovskiyn passi, koska häntä ei voi heittää ulos maasta ilman sitä. Passia ei löytynyt poliisin yrityksistä huolimatta.

uk_yan_petrovskiy

Päätöksen Petrovskiyn maastakarkottamisesta on tehnyt Utlendingsdirektoratet (norjalainen vastaavuus maahanmuuttovirastolle) Norjan turvallisuuspoliisi PST:n lähetettyä kyseiselle viranomaiselle kirjeen. Kirjeessä PST ilmaisi Petrovskiyn olevan “uhka valtion turvallisuudelle”.

Petrovskiy taisteli Ukrainan sisällissodassa venäläismielisten puolella, ja vallanpitäjät pelkäävät Petrovskiyn nyt jakavan tietonsa sodankäynnistä norjalaisille kansallismielisille. Hänestä on suunniteltu tehtävän ilmoitus jopa Schengen-tietokantaan, mikä tarkoittaisi, että hänet ajettaisiin ulos koko Euroopasta.

Petrovskiyn asianajaja on aiemmin kommentoinut Norjan yleisradio NRK:lle, ettei hänen asiakastaan ole koskaan tuomittu mistään rikoksesta ja että kyse on puhtaasti poliittisesta vainosta: “Hän kiistää karkotukselle olevan perusteita. Petrovskiya ei ole aiemmin tuomittu rikoksista, ja hän kokee karkottamispäätöksensä todellisen syyn olevan hänen poliittisissa mielipiteissään ja kannanotoissaan”, Petrovskiyn asianajaja Nordhus sanoi.

NRK:n kysymykseen siitä, onko Petrovskiy uhka norjalaiselle yhteiskunnalle, Nordhus vastasi seuraavasti: “Ehdottomasti ei. Tämä perustuu keksittyihin viranomaisten väittämiin, joita on sepitelty sellaisen henkilön saamiseksi ulos maasta, josta he eivät pidä. Koen tällaisten väitteiden olevan kuin laihaa keittoa.”

Lähteet: Frihetskamp.net, Nordfront.se

3 KOMMENTIT

 1. Nyt on rasismi valkoisia kohtaan konkretisoitunut ja näennäisdemokrataia näyttää todelliset diktatuurikasvonsa. Elämme diktatuurissa jossa politikkommekin ovat kansainvälisten pankkiirien käsinukkeja ja nekin tekevät juuri niin kuin käsketään.

  Ikävä norjalaisille sillä poliisi ja ajatuspoliisi sahaavat omaa oksaansa. Ahdistellen ja karkottaen oman maan kansalaisia sekä näin heikentäen kansan uskoa oikeusjärjestelmään ja oikeudenmukaiseen valtioon. Ja kun rähinä alkaa (alle neljän vuoden sisällä) niin keneltä yhteiskunta pyytää apua? Kansallismielisiltäkö? Voi olla turha komentaa riviin ja taistelemaan Nato-kiimaisten puolesta.

 2. Kaiken maailman jihadisti- ja isistaistelijat eivät sitten ole samoilla perusteilla uhka sisäiselle turvallisuudelle?
  Poliittiset vainot alkaa mennä huolestuttavan pitkälle.
  Kohta kansallismielisyys painuu UG-tasolle, tähän asti kun se on saanut olla melko avointa.
  On poliisillakin ihmettelemistä kun ei voi enää somesta lukea, että mitäs pojat teki viikonloppuna.

 3. Jan Petrovskij ei saa oikeutta eikä armoa, koska taisteli “Ukrainan” juutalaista hallitusta vastaan, ja sen juutalaista “Aidar” pataljoonaа vastaan.

  Valta “Ukrainassa” on täysin juutalaisten käsissä. Aidar-pataljoonassa taistelevat juutalaiset, myös Israelista tulleet ja , mistä kertovat itse juutalaiset juutalaisella sivustolla (http://old.lechaim.ru/2999).
  Lisäksi “Ukrainan” hallitus muodosti vapaaehtoisen juutalaisen pataljoonan “Matilan” (venäjänkielinen sivusto, mutta kuvat kertovat kaiken)
  http://3rm.info/main/51096-evreyskiy-karatelnyy-batalon-matilan-dlya-zhiteley-novorossii.html
  ja tässä englanniksi:
  http://euromaidanpress.com/2014/07/13/jewish-ukrainian-volunteer-battalion-matilan/#arvlbdata

  Sellaisia on “ukrainalaisia kansallismielisiä” (tässä valokuvassa on “Oikea Sektori” a.k.a. Kosher Sector)
  http://demotivation.me/images/20141006/sh43nb3n703e.jpg

Comments are closed.