Koti Uutisia Norjalainen Aftenposten haastatteli Vastarintaliikkeen jäseniä

Norjalainen Aftenposten haastatteli Vastarintaliikkeen jäseniä

0

Norjalainen Aftenposten teki reportaasin Vastarintaliikkeen Göteborgin-ryhmästä. Vaikka artikkeli antaa esimerkiksi ruotsalaismedian kirjoittelua tasapainoisemman kuvan järjestöstä, Aftenposten yrittää väittää liikkeen olevan rikollinen haastattelemalla Fredrik Milderiä Ruotsin turvallisuuspoliisi Säposta.

UK_Goteborg_haastattelu

Aftenposten haastatteli artikkeliinsa kahta Vastarintaliikkeen jäsentä, Viktor Meliniä ja Simon Engeliniä. Lehti antaa Melinin ja Engelinin kertoa osan näkemyksistään. Aftenposten kirjoittaa Melinin ja Engelinin olevan kaukana “raivopäisistä skinheadeistä ja aggressiivisista uusnatseista” ja kuvailee heitä tasapainoisiksi ja rauhallisiksi miehiksi.

Lehti jatkaa edelleen, että verrattuina muihin aikaisemmin olemassa olleisiin kansallismielisiin liikkeisiin Pohjoismainen Vastarintaliike toimii eikä tuhlaa aikaansa järjestön sisäiseen kinasteluun. Aftenpostenin mukaan liikkeen Pohjolan tulevaisuuteen liittyvät suunnitelmat ovat kutakuinkin samat kuin mitä muilla kansallismielisillä järjestöillä on ollut.

“Tulevaisuudensuunnitelmat ovat suureksi osaksi samat. He tulevat välittömästi pysäyttämään kaiken maahanmuuton, ja kaikki ne, joiden etnisyys ei ole pohjoismainen, tullaan palauttamaan lähtömaihinsa niin nopeasti ja humaanisti kuin mahdollista”, lehti kirjoittaa.

Haastattelu tehtiin eräässä kahvilassa Göteborgin asema-aukiolla. Melin aloittaa selittämällä, mitä tekemistä Ruotsin tilastollisella kehityksellä ja median mielipidemonopolilla sekä tiedotusvälineiden sionistisilla omistajilla on keskenään: “Meihin kohdistuu tilastollinen uhka […] sionistien etujärjestöt päättävät siitä, mitä tiedotusvälineet julkaisevat ja mitä eivät”, Melin sanoo.

UK_CJ_Bonnier
Carl-Johan Bonnier, juutalainen sionisti, jonka konserni omistaa puolet Ruotsin valtavirran mediasta.

Aftenposten jatkaa edelleen Melinin kertomuksella häneen kohdistuvasta oikeusprosessista. Melinin norjalainen työnantaja antoi hänelle potkut hänen poliittisen aktiivisuutensa vuoksi. Tähän johti ruotsalaismedian uutisointi Vastarintaliikkeen turvapartioinnista eräässä uimahallissa turvapaikanhakijoiden ahdisteltua siellä joukolla naisia seksuaalisesti.

“Se [turvapartiointi] toteutettiin nuoriin tyttöihin kohdistuvan ahdistelun ja hyökkäysten ehkäisemiseksi; tätä ahdistelua on viime aikoina tapahtunut monissa uimahalleissa. Emme salli tällaista tapahtuvan, ja tulemme järjestämään vastaavia aktiviteetteja tulevaisuudessa”, Melin kommentoi.

Engelinin mukaan Vastarintaliikkeen tuki kansalta on kaiken aikaa nousussa. Suurimpana vaikuttajana tähän Engelin mainitsee valtakoneiston toimet joukkomaahanmuuttoa koskevissa asioissa. Kun Engelinille esitetään kysymys siitä, kuinka hän suhtautuu pakolaisuuteen, hän vastaa, että näitä ihmisiä on enemmän kuin mitä Pohjolassa on asukkaita. Hän ilmaisi kritiikkinsä myös sille, että nuoret miehet pakenevat maasta ja jättävät perheensä kotiin.

“Kun näin monia nuoria ja vahvoja miehiä tulee Eurooppaan, heidän on täytynyt jättää heikommat perheenjäsenet kotiin tilanteessa, jota he ainakin itse kuvailevat vaaralliseksi ja toivottomaksi. On enemmän kuin kunnioitettavaa jäädä tämän sijaan taistelemaan kotimaahansa”, Engelin kommentoi lehdelle.

Aftenposten on haastatellut artikkeliinsa myös niitä ihmisiä, jotka vastustavat kiihkeästi järjestöä. Yhtenä näistä voidaan mainita Jacob Aasland Ravndal maanpuolustustutkimuslaitokselta. Hänen mielestään perusteita ei ole väitteelle, jonka mukaan yleinen hyväksyntä Vastarintaliikkeelle on lisääntynyt.

“Pötypuhetta! Äärioikeistolaiset ovat aina toivoneet muiden näkevän itsensä sinä joukkona, jolle on aivan kohta tapahtumassa nopea läpimurto”, Ravndal lausuu. Hän jatkaa, että järjestö toki on Ruotsissa vielä vahvempi kuin muissa Pohjoismaissa, mikä johtuu juuri median kuumeisista yrityksistä hiljentää kriitikot ja pimittää maahanmuuttoon liittyvät negatiiviset ilmiöt. Ravndal kuitenkin korostaa, että hänen näkemyksensä “on saanut osakseen kritiikkiä”.

Tore Bjørgo ekstremismin keskustutkimuslaitokselta puolestaan väittää, että Vastarintaliike ja maahanmuuttokriitikot ovat lisänneet aktiivisuuttaan Internetissä, mutta etteivät ne ole “vahvistuneet kaduilla”.

UK_kollage_mars

Kansanpettureiden kritiikki ja lokauskampanjat eivät kuitenkaan pelota Viktor Meliniä ja Simon Engeliniä. He kertovat lehdelle, että järjestö tulee tekemään kaikkensa, jotta hyvät voimat voittaisivat taistelun.

Aftenposten: Kuinka pitkälle olette valmiita menemään tavoitteidenne saavuttamiseksi?

Melin ja Engelin: Niin pitkälle kuin tarvitsee mennä.

Aftenposten: Käsittääkö se myös väkivallan?

Melin ja Engelin: Kuinka pitkälle sinä itse olisit valmis menemään perhettäsi puolustaaksesi?

Lähteet: Nordfront.se, Aftenposten