Koti Uutisia Pohjoismaat Norja pyrkii saamaan useamman maahanmuuttajan töihin nimettömillä työhakemuksilla

Norja pyrkii saamaan useamman maahanmuuttajan töihin nimettömillä työhakemuksilla

7
Monica Mæland.

Maahantunkeutujien työllisyysaste Norjassa on kuten muuallakin Euroopassa, erittäin alhainen. Korjatakseen tilannetta harkitsee maan viranomaiset niin kutsuttujen anonyymien työnhakujen käyttöön ottoa. Norjan hallitus viittaa ajatuksissaan tuoreeseen tutkimukseen, jossa työnantajat suosivat henkilöitä, joilla on norjalainen nimi.

Uusi käytäntö tulisi aluksi käyttöön julkisen sektorin työpaikkoja täytettäessä.

– Emme ole varmoja, mutta oletamme että useampi, jolla ulkomaalainen nimi tulee päätymään työhaastatteluun, jos he pystyisivät hakemaan paikkaa nimettömänä, kertoo kunta- ja modernisointiministeri Monica Mæland.

Nimetöntä työnhakua aloitetaan kokeilemaan Mælandin omassa ministeriössä. Kokeilu suoritetaan 200 paikan täyttämisessä.

Lähde: Nordfront

7 KOMMENTIT

 1. Kyseessä on siis nimetön haku, jolla pääsee haastatteluun. Tässä vaiheessa valintaan vaikuttavat tunteet ja poliittiset tavoitteet. Tulos on siis ennustettavissa.

  Jos halutaan palkata rikastuttajia ilman, että pätevät mutta väärän taustan omaavat hakijat tuntisivat tulleensa väärinkohdelluiksi, voitaisiin käyttää arvontaa. Siihen otettaisiin kaikki vähimmäisvaatimukset täyttäneet hakijat. Silloin ei kukaan voisi syyttää valitsijoita puolueellisuudesta.

  Haku olisi kaksivaiheinen. Ensin poimitaan hakijoista vähimmäisvaatimukset täyttävät, joista arvotaan rekrytoitavat. Näin menetellen vähenee pätevimpien määrä valituissa. Mutta sehän ei ole pääasia. Menetelmää voisi käyttää myös Nobel-palkintojen jakamiseen. Kaikki, jotka osaisivat laskea kymmeneen saisivat osallistua arvontaa. 🙂

  • Norjan kieli, kirjallisena ja suullisena, ei varmasti olisi yksi vähimmäisvaatimuksista. Se rajaisi osan hakijoista pois. Rajaus osuisi nimenomaan niihin, joiden toivotaan työllistyvän. Oletan, että rekrytoinnin tavoitteena on moninaisuuden lisääminen.

   • Jos kansanvihollinen petturihallitus olisi tuonut maahan tuhansia agentteja ja vakoilijoita, tämä varmaan keksisi erinäisiä ideoita, miten saada nämä vakoilijat/agentit ujutettua yhteiskunnan eri kerroksiin?

 2. En edes lukisi hakemusta, jos siinä ei olisi hakijan nimeä. Tällaista pakkomonikulttuurisesta Pohjolasta tänään.

 3. Seuraavassa vaiheessa huomataan, että työnantajat suosivat ammattitaitoista työvoimaa ammattitaidottomien kustannuksella.

 4. Kyseessä on taas vain yksi yhteiskunnan mädätyksen instrumenteista. Laittakaa vain eläimen vieteillä varustetut matut hoitamaan julkista sektoria, yms. sosiaalipuolta, niin se johtaa koko systeemin romahtamiseen, mikä toisaalta taitaa juuri ollakin tarkoitus.

Comments are closed.