Koti Uutisia Newyorkilaiset haastavat juutalaisia oikeuteen eläinrääkkäyksestä

Newyorkilaiset haastavat juutalaisia oikeuteen eläinrääkkäyksestä

2

Julkiseen eläinrääkkäykseen kyllästyneet asukkaat ja eläinoikeusaktivistit ovat haastaneet juutalaisia oikeuteen New Yorkissa.

UK_kapparot1

Ryhmä New Yorkin brooklynilaisia asukkaita on haastanut neljä rabbia, useita juutalaisia seurakuntia sekä kaupungin oikeuteen pyrkimyksenä lopettaa juutalaisten vuosittaiset eläinrääkkäysrituaalit. Uskonnollinen rituaali pitää sisällään kanojen retuuttamista ympäriinsä ja niiden teurastamista julkisilla kävelykaduilla.

“Barbaarinen perinne aiheuttaa tarpeetonta kauhua linnuille ja muuttaa julkiset kävelykadut teurastamoiksi kymmeneksi päiväksi”, Manhattanin korkeimmalle oikeudelle annetuissa papereissa sanotaan. “Kuolleita kanoja, kituvia kanoja, kanan verta, kanan sulkia, kanan virtsaa ja ulosteita sekä muut myrkyt ja roskat valtaavat kadut”, haasteessa kerrotaan. Sen mukaan poliisi ja terveysviranomaiset jopa avustavat juutalaisia rituaalin järjestämisessä sulkemalla katuja heitä varten, vaikka viranomaisilla olisi oikeus puuttua juutalaisten toimintaan terveys- ja eläinsuojelusäännösten nojalla.

Asukkaita edustavan asianajajan mukaan juutalaisten julkinen eläinrääkkäys on vain lisääntynyt viime vuosina. “Kymmenen vuotta sitten sitä harjoittivat vain muutamat perheet ja se tapahtui pienillä kujilla tai synagogien parkkipaikoilla. Rituaali on kuitenkin kasvanut joka vuosi ja nyt se on lähtenyt täysin kontrollista”, asianajajat Jessica Astrof ja Nora Constance Marino kertovat. Heidän mukaansa tapahtuma luo karnevaalitunnelmaa väkivallan ympärille.

Juutalaisten rituaalista on tullut myös merkittävä varainkeruutapahtuma, sillä osallistujat ostavat kanoja seurakunnilta ja tekevät samalla lahjoituksia. Rituaalin ideana on, että rääkkäämällä kanaa ja rukoilemalla samanaikaisesti juutalainen siirtää syntinsä kanalle. Lopulta kana tapetaan, jolloin synnit “katoavat”. Rituaalia harjoitetaan Jom kippur -juhlaa edeltävänä kymmenenä päivänä.

Alla on esillä kuvia juutalaisista harjoittamassa perinnettään.

UK_kapparot2

UK_kapparot3

UK_kapparot4

UK_kapparot5Lähde: NY Daily News

2 KOMMENTIT

  1. Ne varmaan rukoilivat myös Gasan kansanmurhan aikana, jolloin uhrit saivat kammottavan kuoleman lisäksi myös juutalaisten synnit niskaansa. Heillä on hyvin poikkeava ja tuomittava ajatusmaailma mutta jollakinhan se sadistinen muita kansoja sekä eläimiä alistava elämä pitää itselle oikeuttaa.

Comments are closed.