Koti Uutisia Nettipoliisi Riku Sukari poistuu Facebookista

Nettipoliisi Riku Sukari poistuu Facebookista

5

Yle julkaisi sunnuntaina nettipoliisi Riku Sukarin kanssa tehdyn pitkän haastattelun, jonka aiheena on Sukarin poistuminen Facebookista. Hän on vuodesta 2011 lähtien levittänyt poliisin sanomaa Facebookissa osana valtakunnallista sosiaalisen median Nettipoliisi-hanketta.

Alun perin nettipoliisien päätarkoitus oli toimia yhteyshenkilönä nuorison suuntaan, mutta viimeisen kahden vuoden aikana poliisi on profiloitunut netissä erityisesti maahanmuuttokeskustelun osalta. Sen toimenkuvana on kampanjoida monikulttuurisuuden puolesta ja aloittaa rikostutkintoja maahanmuuttovastaisesta keskustelusta, jota poliisi kutsuu orwellilaisittain “vihapuheeksi”.

Haastattelusta käy ilmi, että Sukari on kyllästynyt toimimaan Facebookissa. Yhdeksi syyksi hän kertoo trollit. “Se on pieni vähemmistöporukka, joka sitä tekee. Netissä he saavat valtavan näkyvyyden ja kuuluvuuden ja pystyvät pilaamaan monia hyviä asioita. Tämä on yksi niitä asioita, joka saa minut poistumaan Facebookista”, Riku Sukari kertoo Ylelle.

Hän myös harmittelee, ettei poliisi pääse sensuroimaan keskusteluja suoralta kädeltä: “Facebook on amerikkalainen korporaatio, eikä poliisilla ole mitään erityisoikeuksia siellä. Välillä olisi ihan kiva, että itsellä olisi joku iso delete-nappi paineltavaksi, mutta meillä ei ole mitään oikeuksia, joudumme ihan heidän armoillaan olemaan”, Sukari sanoo.

Vaikka Sukari lopettaa toimintansa Facebookissa, hän jatkaa sitä edelleen alkuvuonna 2017 julkaistulla YouTuben Poliisitube-kanavalla. Sukari oli myös tammikuussa mukana nolaamassa itseään poliisin Kivapuhe-kampanjassa.

 

Lähde: Yle

5 KOMMENTIT

  1. Sukari tarkoittanee trolleilla henkilöitä, jotka tuovat esille poliisin omaa tilastodataa maahanmuuttajarikollisuudesta.

  2. Turkulainen, joka kirjoitteli aina niitä näitä kun Euroopassa posahti muslimien isemurha -pommi.
    Varmaan ottaakin aivoon, kun huomaa kuinka sensuroinnista huolimatta Suomen kansa tietää ja antaa myös kuulua sen. Onhan se ikävää kun toisinajattelijoita ei voi viedä soramontun reunalle ja hiljentää ikuisiski ajoiksi. Tarttis vähän toimivaltuuksia lisää.

  3. Riku Sukari rikkoi vaitiolovelvollisuutta facebookissa kertomalla hauskoja tarinoita työsattumuksista. Viis siitä, ettei asianomaisilta oltu kysytty lupaa. Hyvä että lörpöttelijäpoliisi poistui Facebookista. Hän vie poliisin uskottavuutta ja luotettavuutta.

Comments are closed.