Koti Uutisia Neljäsosa amerikkalaisista ei tiedä Maan kiertävän Aurinkoa

Neljäsosa amerikkalaisista ei tiedä Maan kiertävän Aurinkoa

4

UK_Maa_kiertaa_aurinkoa

Tuore tutkimus paljastaa, että yhä harvempi amerikkalainen tietää Maan kiertävän Aurinkoa. Toisaalta yhä useampi amerikkalainen pitää astrologiaa tieteenä. Kymmenestä kyllä tai ei -kysymyksestä oikeita vastauksia annettiin keskimäärin 6,5.

Vuonna 2005 tehty tutkimus paljastaa, että yleistietämys on Euroopassa hieman Yhdysvaltoja paremmalla tasolla. EU-maista parhaiten tutkimuksessa pärjäsivät ruotsalaiset ja muut pohjoismaalaiset, hollantilaiset ja tšekkiläiset. Heikoin tulos tuli Turkista.

Tutkimustulokset luovutetaan Yhdysvaltain presidentille ja kongressille.

Lähde: The National Science Foundation: Science and Engineering Indicators 2014 (PDF)

4 KOMMENTIT

 1. Miten tuollainen tiedottomuus on edes mahdollista nykyajan teollisuusmaissa?

 2. Tämä on tätä nykypäivää. Kaikesta kun pitää tehdä viihdettä ja mukavaa, niin opetuksen perimmäinen tarkoitus hämärtyy. Ja kun koululaitos heikkenee, niin oppimistulokset heikkenevät. Ja ne vähätkin siirretään taka-alalle televison sähköisellä sosialipornoa käsittävällä lobotomialla.

  Jo vuosia sitten ihmettelin kun nuori innokas insinööri pähkäili muuan ongelman kanssa. Ja sanoin että katsos ihan tästähän tämä lähtee. Hänellä ei ollut hajuakaan ongelman ratkaisumallista. Rupesin tivaamaan että mitä sielä koulun fysiikan tunneilla oikein käsiteltiin. Ja vastaus oli kaataa minut. Kasa insinöörejä oli valmistunut joiden fysiikan kurssi ei pitänyt lainkaan sisällä ydinfysiikkaa, valo-oppia tai ääni-oppia. Kun niihin ei kuulemma ollut aikaa. Melko keskeisiä osia fysiikasta oli kokonaan jätetty käsittelemättä. Ja sama oli tilanne muidenkin oppi-aineiden kanssa. Ei siis ihme että kansa “tyhmenee”.

  Nyt tehdään peruskouluissa samaa kytkemällä kaksi oppituntia yhdeksi ja tekemällä lukujärjestyksestä kurssimuotoista. Ennen vanhaan oppitunti kesti 45min joka oli useimmissa aineissa ainakin minulla liian pitkä aika mielenkiinnon säilyttämiseksi. Ja yhtä oppiainetta saattoi olla kaksi tuntia päivässä, mutta useimmiten lukujärjestys laadittiin niin että joka tunti olisi eri oppiainetta. Hyvä niin.

  Nykyisin kaksi oppitunti aon kytketty yhdeksi jolloin harvan mielenkiinto riittää yli tunnin mittausee seurantaan. Mielenkiinto ei riitä aikuisillakaan. Ja jos on esim. neljä oppituntia matematiikkaa, niin yleisessä tiedossa on että kahden tunnin jälkeen ei mieleen jää juuri mitään. Eikä varsinkaan silloin, jos matematiikkaa on kolmena päivänä peräkkäin. Aivot eivät ehdi jäsennellä asioita.

  Minusta Saksalainen järjestelmä on hyvä. Kesäloma on kuukausi kuten aikuisilla. Mutta koulupäivät ovat neljän tunnin mittaisia. Silloin ne eivät rasita ketään ja harrastuksille jää aikaa. Järjestelmä tuottaa oppineita ihmisiä jotka osaavat myös tehdä. Uimaankin pääsee aina koulun jälkeen.

 3. Huumeet sekottaa. Piripääharibot.
  Kymmenen vuotta sitten kun kävin sukuloimassa siellä, kun baarissa jutteli ihmisten kanssa, osa ei tiennyt missä on Suomi tai Eurooppa.
  Luulivat Pohjois-Euroopan olevan Alaskan kaltainen, täynnä jääkarhuja jne.
  Sai nauraa ääliöille.
  Koulussa niille opetetaan 1. oma kaupunki, 2. oma osavaltio jne. yleistietona kerrotaan mitkä maat kuuluvat pahan akseliin…

 4. Nykyään nuorisolla on muodissa eräänlainen ilmiö, jonka mukaan on hienoa, jos on hieman taukki. Tähän se johtaa, kun amerikkalaista monikulttuuria rahdataan tänne koti-Suomeen. Kyllä, olen nuori, mutta en seuraa muotia ja olen muutenkin “poliittisesti epäkorrekti” 🙂

Comments are closed.