Koti Uutisia Neljäs hollantilaiskaupunki kapinoi invaasiota vastaan

Neljäs hollantilaiskaupunki kapinoi invaasiota vastaan

2

UK_kapina_Heesch

Yli tuhannen vahvuinen väkijoukko hyökkäsi kaupungin valtuustorakennuksen kimppuun Heeschin kylässä Hollannissa kananmunien, rojun ja ilotulitteitten kanssa maanantai-iltana. Kapina oli osa viimeisintä hollantilaista nousua ei-valkoisten invaasiota vastaan.

Väkijoukko, jonka mellakkapoliisi joutui hajottamaan erikoiskäskyllä, teki Heeschistä neljännen kylän, jossa on ollut väkivaltaisia protesteja suunniteltuja vastaanottokeskuksia vastaan. Jännitteet olivat lisääntyneet kylässä siitä asti, kun työväenpuolueen hallitsema kunnanvaltuusto päätti rakentaa sinne vastaanottokeskuksen.

Kyläläiset vastustivat erittäin jyrkästi kunnanvaltuuston päätöstä ja kansalaiset kantoivat mielenosoituksessa kylttejä “500 pakolaista = liikaa”. He myös ripustivat kuolleen sian riippumaan puuhun vastaanottokeskukselle suunnitellulle sijainnille.

Mellakka, joka tapahtui kello 18.00–21.15, oli lähes identtinen verrattuna mielenosoituksiin, jotka tapahtuivat pohjoisessa Geldermalsen kylässä ja sitä aikaisemmin Steenbergenissä ja Purmerendissä.

Kaupunginvaltuusto pelkäsi Geldermalsen tapahtumien toistumista. Tällöin vihaiset kyläläiset olivat keskeyttäneet valtuuston tilaisuuden mellakoinnilla. Kaksi poliisia oli sijoitettu valtuustorakennuksen ulkopuolelle.

Väkijoukko kasvoi kasvamistaan, ja kello 21.00 kylän pormestari Marieke Moorman antoi hätämääräyksen “palauttaa yleinen rauha”. Hän myönsi lisäksi poliisille entistä suurempia voimia kansalaisia vastaan.

 

 

Lähteet: The New Observer, RT

2 KOMMENTIT

  1. Toivottavasti tämä toteutuu täällä Suomessakin. Pääsee nämä meidän suvakit ottaan kivisateen yms paskan vastaan näiltä Hyväkeiltä, se olis parasta mitä Suomess on tapahtunut 100 vuoteen.

  2. Hollantilaiset näyttävät mallia muulle Euroopalle. Ei nämä ongelmat enää pelkällä puhumisella selviä.

Comments are closed.