Koti Uutisia Pohjoismaat Neljää poliisia epäiltynä virkavirheestä – kehitysvammainen tapettiin

Neljää poliisia epäiltynä virkavirheestä – kehitysvammainen tapettiin

4

Viime kesänä 20-vuotias Eric Torell, jolla oli Downin syndrooma ammuttiin kuoliaaksi poliisin toimesta. Poliisit ovat väittäneet, että he luulivat Ericin olevan toinen epäilty ihminen. Hänen kantamaansa leikkikaluasetta luultiin tilanteessa oikeaksi aseeksi.

Poliiseja paikalla oli kolme. Yhteensä he ampuivat 25 laukausta Ericiä kohti, joista kolme osui. Paikalla olleet kolme poliisia sekä heidän esimies ovat nyt epäiltyinä rikoksesta.

Pääsyyttäjä Martin Tidén on valmis esitutkinnan kanssa, ja odottaa näkökulmia epäiltyjen asianajajilta ennen syyttäjän päättämisestä nostaa syyte tai jättää se nostamatta.

-Valtiolla on väkivaltamonopoli ja jos poliisi ampuu ihmisen kuoliaaksi, se pitää tutkia. Mutta jos tämä johtaa syytteeseen, se on väärin. Minä näen todennäköisenä, että syyttäjä ei vie tätä eteenpäin, sanoo asianajaja Anton Strand.

Ennätysvuonna 2018 Ruotsin poliisi ampui kuusi ihmistä hengiltä.

Lähteet: Nordfront, Sveriges Radio

4 KOMMENTIT

  1. Polttopulloja ja käsikranaatteja viskovat matut saavat olla rauhassa, mutta henkisesti pienen lapsen tasolla oleva kehitysvammainen ammutaan…

      • No, ehkä tuo kehitysvammainen jollain tasolla ymmärsi millainen oli, ja teki tarkoituksella itsemurhan eli heilui leikkiaseen kanssa poliisien edessä? Tai sitten ei, mutta joka tapauksessa ehkä parempi noin, koska tuollaisen pahasti kehitysvammaisen elämä on ihan karmeaa rääkkäystä ja ihmisarvoa loukkaavaa ja miettikää, että vielä tänäkin päivänä, tekniikan huippuaikoina, noita ihmisen irvikuvia annetaan syntyä, mikä on todella väärin ja sairasta. Eugeniikka käytäntöön! Tietenkin täällä jo olevista kehitysvammaisista pitää huolehtia, siis sellaisista jotka pystyvät edes jonkinlaiseen elämään, mutta armoa pitäisi antaa vakavan harkinnan mukaan.

Comments are closed.