Koti Uutisia Ulkomaat Neljä kalifornialaismiestä syytteessä Charlottesvillen mellakoista

Neljä kalifornialaismiestä syytteessä Charlottesvillen mellakoista

3

Viime vuonna Yhdysvalloissa Charlottesvillessä järjestettiin Unite the Right -mielenosoitus. Mielenosoitus muuttui väkivaltaiseksi poliisin tehdessä huonoja ratkaisuja.

Neljä syytettyä lensivät Kaliforniasta Charlottesvilleen. Kaikki neljä osallistuivat myös 11.8. järjestettyyn soihtumarssiin. Soihtumarssilla huudettiin muun muassa “White lives matter” ja “Jews will not replace us”. Seuraavana päivänä miehet osallistuivat Unite the Right -mielenosoitukseen, joka keräsi runsaasti kansallismielisiä useista eri järjestöistä. Miehiä syytetään väkivaltaisuuksista ja väkivaltaan yllyttämisestä kummallakin marssilla.

Miehet kuuluvat kalifornialaiseen Rise Above Movement -järjestöön. Järjestöä kuvaillaan “militanttina valkoisen ylivallan järjestönä”. FBI-agentti antoi todistuksen miesten yhteydestä edellä mainittuun järjestöön.

Miehiä odottaa kymmenen vuoden vankeusrangaistus, mikäli heidät todetaan syyllisiksi. Viranomaisten mukaan kaksi syytetyistä on matkustanut aiemmin Eurooppaan tavatakseen muita radikaaleja kansallismielisiä.

Syytettyjen asianajajat eivät kommentoi tapausta medialle. Oikeudenkäynnin odotetaan tapahtuvan vuoden loppuun mennessä.

Lähde: Reuters

3 KOMMENTIT

  1. Oikeusmurhia tiedossa. Valkoinen ylivalta on Suomeksi valkoisten eloonjääntiä tai sionistien ylivallan vastustamista.

    Tuollakin siis syytteet ja tuomiot väkivallan kohteille säännöllisesti

  2. Kun mietitään näitä marssien nimiä ja verrataan sitä todellisuuteen niin onhan selvää että valkoista väestöä koitetaan alistaa mielivaltaisesti Amerikan yhdysvalloissa. Jos sielä valkoisen väestön pitää marssia oikeuksiensa puolesta niin tilanne on vähintään yhtä paha kuin euroopassa. “Unite the rights” osoittaa että valkoisetenkin pitää saada samat oikeudet kuin värillistenkin. EU:ssa sama mielenosoitus olisi ollut ajankohtainen vuosia sitten.

    Vähän sama asia kuin homojenkin kohdalla. Nekin marssivat halutessaan samat oikeudet kuin muilla on. Mutta… niillähän on jo. Eli ne haluavat enemmän kuin muilla. Sama näillä värillisillä. Nekin haluavat enemmän oikeuksia kuin valkoiset. Ja useimmissä tapauksissa niillä on jo enemmän.

    Eli… miesten “rikos” lienee se että ovat olleet mukana mielenosoituksessa joka on ärsyttänyt värillisiä koska valkoisille on vaadittu samoja oikeuksia.

    Otetaampa esimerkki Suomesta. Onko Suomen työttömillä samat oikeudet kuin esim. turvapaikka-statuksella oleskelevilla? Saavatko he samat korvaukset, saman sairaudenhoidon, samat vaatekupongit ja samat ilmaiset lounaat kuin turvapaikka-statuksella olevat? Ja jos turvapaikkalotto on suopea ja saa loppuelämän kestävän ilmaisen ylläpidon, niin kiusaako aktiivimalli loppuelämän?

Comments are closed.