Koti Uutisia Ulkomaat “Natsiufo” vedetty pois lelumarkkinoilta

“Natsiufo” vedetty pois lelumarkkinoilta

9

Lelujen ja pienoismallien valmistaja Revell on vetänyt “natsiajan” ilma-aluksena pidetyn lelun pois markkinoilta. Tunnettu leluyritys myöntyi Saksan lastensuojeluyhdistyksen (DKSB) ja Dresdenin Military History Museumin (MHM) kritiikkiin.

Lelu esiteltiin “ensimmäiseksi avaruusalukseksi”, jota ei maailmansodan syystä koskaan valmistettu vuoden 1943 testausjakson jälkeen. MHM pitää mallia “teknisesti mahdottomana” ja on huolissaan siitä, että ihmiset alkaisivat ajatella natsien hallinneen ylivertaista tekniikkaa.

Revell on aloittanut tapauksesta sisäisen tutkinnan selvittäen, miten tämä tuote on päätynyt markkinoille vähintään vuoden suunnittelun jälkeen. Revellin tiedottaja haluaa painottaa, ettei yritys halua osallistua minkäänlaiseen natsiajan ja sodan ihannointiin.

Lähde: The Local

9 KOMMENTIT

 1. Kansallissosialistit hallitsivat ylivertaista tekniikkaa. Kansallissosialistinen Saksa oli edellä kaikessa, tekniikka ja sotateollisuus oli ylivertaista. Kukaan muu ei ole kyennyt samaan kuin kansallissosialistinen Saksa, vallottaessaan melkein koko maailman. Ei edes Napoleon. Kansallissosialistit ovat aina olleet tyylikkäimpiä ja älykkäimpiä, ja Hugo Bossin univormut, Touche! 😎 Vastarintaliike ja Kansallissosialismi ovat Suomen ja Euroopan ainoa pelastus! Mutta uskokaa toverit, tulevaisuus on meidän! Voitto on meidän! Eläköön Voitto!

 2. Oiskohan taas lipsahtanut vähän kaksinaismoralismiin, kun ei muka sotaa ihannoida mutta tehdään satoja erilaisia sotakalustopienoismalleja. Tällainen älämölö yhdestä kuvitteellisesta lentolaitteesta osoittaa että jossain ollaan paskat housussa aina kun Kansallissosialismiin viittaavaakin tulee näköpiiriin… Hyvä niin, joutaa mädättäjät pelätäkin.

 3. Näin pienoismallirakentajana voin sanoa Revellin mallien ja tarvikkeiden olevan muutenkin markkinoiden paskinta laatua, japanilaisfirmat ovat omasta mielestäni parhaita sotakalustomallien tuottajia. Enkä itseasiassa näitä kutsuisi leluiksi, nämä ovat pienoismalleja, harvemmin niillä pystyy leikkimään. Ei ole tarkoitettu 4-vuotiaalle.

  Hyllyilläni useita saksalaisia panssareita, ajoneuvoja ja figuureita, kaikista komeimpia. Jos ei Revell halua olla osallisena toisen maailmansodan tapahtumiin, “sodan ihannointiin” tai historian kerrontaan ihan vain teknisestä näkökulmasta, niin sitten ovat valinneet erittäin väärän alan ja on syytä vetää aika helvetinmoinen määrä erilaisia pienoismalleja pois markkinoilta, nimittäin ei ole ainoa Revellin malli jossa koreilee saksalaistunnukset.

  Saksalaiset kehittivät mm. suihkumoottorin sekä rakettimoottorin (V2), joka siis oli ensimmäinen askel kohti avaruutta 40′ luvulla. Ilman sotaa, saksalaiset olisivat valloittaneet avaruuden reilusti ensimmäisenä. Jenkit ja neukuthan pakottivat tuhansia saksalaistiedemiehiä työskentelemään mm. rakettimoottorin kehittämisessä (Operation Paperclip USA ja Operation Osoaviakhim neukkula), kun kylmän sodan aikaan oli avaruuskisa kaikista kovimmillaan ja saksalaisilta oli kaikki olemassa oleva materiaali varastettu molempien suurvaltojen käsiin. Jenkit varastivat myös häivekoneen suunnitelmat (Horten Ho 229), jota sitten Lockheed lähti kehittämään.

  Tämä on tekniikkaa, ei politiikkaa, mutta ei se näitä mielipuolia kiinnosta vaan kuset housussa totellaan ensimmäistä kitisijää.

 4. Saksalaiset hoplofoobikot ovat olleet jo kauan järkytteineitä meidän valtiollisissa symboleissa olevasta hakenkreutzista ja kaikkein hirveimmästä natsisymbolista eli joulutortusta.

 5. Korjataan Horten Ho 229 niin Jack Northrop eikä Lockheed suunnitteli hävittäjä koneen prototyypin ja rakensi potkurikoneellisen pommittajan lentävästä siivestä ja myöhemmin suihkumoottoreilla varustetun joka teki uuden ennätyksen länsirannikolta Washington dc olevalla reitillä. Ongelmana koneissa oli aerodynaaminen epästabilius ja lentävän siiven tuhoutuminen jolloin mm. Koneen päällikkö Edwards kuoli turmassa. Hänen mukaansa sitten nimettiin tämä kuuluisa koelentokenttä Edwards Kaliforniassa. Grumman-Northrop sittemmin teki mock-up mallin Ho 229 mikä on Smithsonian kokoelmissa ja tutkivat sen stealth ominaisuuksia salaisessa laboratoriossa (löytyy youtubelta) ja Hortenin veljekset tekivät maailman ensimmäisen häivehävittäjän. Saksalaisten ongelma oli liikaa aikaansa edellä olevia keksintöjä ja siitä syystä projektien priorisointi. Myöskin korruptio ja pikkusieluisuus mm. luftwaffessa johtivat strategisen pommittajan Uralbomber myöhästymiseen ja epäonnistumiseen. Taas tyyppi XXI sukellusveneenä oli niin paljon aikaansa edellä että teknisesti sen seuraaja oli ydinsukellusveneet, kaikki nykyiset diesel-sähköveneet polveutuvat niin idässä kuin lännessä siitä. Varsinainen kohtalalon ironia volksjägären Heinkel, BMW koneet ja Heinkelin suunnittelu ja lopputulos Fouga Magister millä israelilaiset kurittivat Egyptin maavoimia siinailla.

 6. Sellainenkin maailman meluisin potkuriturbiinilentokone Tu 95 joka sekä siviili että sotilasversiona oli lajissaan nopein niin Kutznetsovin koneet suunnittelivat Jumon insinöörit eli laadukasta Junkers laatua. Samoin joukko saksalaisia insinöörejä suunnitteli neuvosto ohjukset. RPG7 sinko on sukua alenevassa polvessa panssarinyrkille. Hugo Schmeisser myöskin oli Tulassa maksamassa sotakorvauksia ja piikkinokka mosse oli a mallin ennen sotia tehty Opel kadett. Jos hoplofoobikoiden ehdoilla pelataan niin luovutaanko ensiksi fantasta ja lopetetaan banaanien syönti kun Aadolf hyvällä tuulella renkutti laulua we have no bananas. Tai mites on kaikki elektoniikka missä käytetään magneettinauhoja kuten videokasetit. Sotien jälkeen oli helppo ottaa käyttöön saksalaisilla patenteilla suojattuja keksintöjä ja kopioida luvattomasti niitä.

Comments are closed.