Koti Artikkelit National Actionin solidaarisuudenosoitus vangituille

National Actionin solidaarisuudenosoitus vangituille

5

13931025

Kun urheat aktivistimme ovat vielä vangittuina, Ison-Britannian radikaalein kansallismielinen liike National Action päätti osoittaa solidaarisuutta aktivisteillemme ja Pohjoismaiselle Vastarintaliikkeelle.

Aiempana yhteistyönä teimme viime keväänä haastattelun National Actionin kanssa ja liikkeen aktiivi tuli pitämään esitelmän Turun toimintakeskus Kotiin.
http://www.vastarinta.com/haastattelussa-national-action-osa-1/
http://www.vastarinta.com/haastattelussa-national-action-osa-2/
http://www.vastarinta.com/haastattelussa-national-action-osa-3/

 

 

National Action on myös järjestänyt viime maaliskuussa menestyksekkään White Man March -tapahtuman, joka saa jatkotapahtuman 15. elokuuta 2015. Muutoin National Action on herättänyt kuohuntaa Isossa-Britanniassa ja kansallismielisissä piireissä radikaalilla toiminnallaan.
http://www.vastarinta.com/white-man-march-jarjestettiin-newcastlessa/
http://www.vastarinta.com/mies-joutui-vankilaan-kutsuttuaan-juutalaista-juutalaiseksi/
http://www.vastarinta.com/englannin-national-action-julkisuudessa/

Seuraava artikkeli on käännetty National Action -liikkeen omilta sivuilta.

 

“Kun vapaus on uhattuna, parhaimmat miehet tapaavat vankilassa.”Adolf Hitler

Tällä viikolla otimme yhteyttä Suomen suurlähettilääseen. Seuraava viesti ei ole ainoastaan kansallissosialisteille, vaan kaikille, jotka ovat huolissaan ihmisoikeuksista. Ystävämme Suomen Vastarintaliikkeessä ovat kohdanneet törkeän joukkopidätyksen, jonka takia seitsemän aktivistia on vielä pidätettyinä. He joutuvat olemaan tutkintavankeudessa pitkälle tätä vuotta. Vangittuna on myös liikkeen johtaja Juuso Tahvanainen. Lisäksi liike on median ja politiikkojen villien spekulaatioiden hyökkäyksen kohteena.

Kun valmistaudumme 15. päivän White Man March -tapahtumaan, Vastarintaliikkeen tapahtumat toimivat tärkeänä muistutuksena siitä, ketä olemme vastustamassa. Me kaikki kohtaamme potentiaalisen riskin, olemme kohdanneet omat joukkopidätyksemme ja kotietsinnät – nämä ovat aina tarpeettomia ja toimivat uhkailutaktiikkana. He onnistuvat uhkailussa ainoastaan, jos alistumme niille.

Me jatkamme taistelua, koska tiedämme, että olemme oikeassa ja toimimme lain puitteissa. Tiedämme, että oikeus on meidän puolellamme, vaikka he syyttäisivät meitä mistä. Ilman yhteisen rintaman mobilisoimista järjestelmä kasvaa itsevarmemmaksi ja kaventaa sitä pientä vapautta, jota meillä on. Tämän takia meidän täytyy pitää pää pystyssä White Man March -tapahtumassa, koska ellemme osallistu tapahtumaan, meillä ei tule olemaan mitään jäljellä.

Vastarintaliike antoi seuraavan lausunnon:

“Vastarintaliike järjesti Jyväskylässä Neste Oil Rallyn aikana mielenosoituksen. Tapahtuma piti sisällään marssin kaupungin halki sekä lentolehtisten jakoa. Ihmisten palaute aktivisteille oli pääosin positiivista. Tapahtuman loppupuolella paikalle saapui aggressiivisesti käyttäytyneitä antifasisteja, joista yksi on tunnistettu tunnetuksi antifasistiksi Arto Savolaiseksi. Savolainen on aikaisemminkin ottanut aktivistien kanssa yhteen Jyväskylän kirjastossa vuonna 2013 sattuneessa joukkotappelussa. Tuolloin häntä puukotettiin tappelun yhteydessä.

Ryhmä oli poistumassa paikalta, kun Savolainen alkoi uhitella ja viittoa väkeä tulemaan tappelemaan. Hän lähti kavereidensa kanssa samaan suuntaan, mihin aktivistit olivat matkalla. Pian tilanne eskaloituikin tappeluksi ja antifasistien mukanaan tuoma ongelma hoidettiin pois alta. Poliisi tuli kauppakeskukseen sisälle, missä he kaasuttivat väkeä. Tämän jälkeen tilanne hyvin pitkälti rauhoittui. Sitten poliisi saartoi mielenosoitukseen osallistuneet ja ilmoitti ottavansa kaikki kiinni.

Suurin osa 32 kiinniotetusta on nyt vapautettu. Putkassa on vielä seitsemän henkilöä. Lehtitietojen mukaan 14:ää epäillään rikoksesta. Rikosnimikkeet ovat pahoinpitely, väkivaltainen mellakka sekä väkivaltaisen mellakan johtaminen.”

Tässä kohtaa on huomautettava, että joka itsenäisyyspäivä vasemmistolaiset mellakoivat ja tuhoavat Helsinkiä. 6.12.2013 punikit pitivät mielenosoituksen, jossa kaksi poliisia hakattiin tajuttomaksi, toistakymmentä poliisia loukkaantui, kaksi poliisihevosta sai avohaavoja ja kaupunki kärsi satojentuhansien vahingot – media kutsui tätä “mielenosoitukseksi”. Jyväskylän tapauksessa taas välikohtaus kesti silminnäkijän mukaan alle minuutin, tapahtuman lopussa mukiloitiin kolme ihmistä ja media uutisoi tapauksesta “Uusnatsit mellakoivat, verilöyly Jyväskylässä”.

Jos hetkeksi edes mietitään, miten paljon väkivaltaa ja tuhoa nämä säästöpolitiikan vastaiset mielenosoitukset ja Lontoon mellakat ovat aiheuttaneet, nämä ihmiset ovat silti hyviksiä? Miten media itkikään, kun näitä poliisin hakkaajia pidätettiin. Olemme kyllästyneitä kuulemaan, miten mielenosoituksemme ovat “väkivaltainen uhka yhteiskunnalle” ja “todellinen testaus sananvapaudelle”. Sitten vuoden 1945 he ovat tehneet tätä ja me olemme käyttäytyneet kuin pelkurit. Jos he pystyvät tekemään tätä meitä kohtaan, he pystyisivät tekemään tämän kaikille. Olette idiootteja, jos hyväksytte tämän – jonkin täytyy muuttua.

Kun ajatellaan esimerkiksi Kultaista aamunkoittoa, jonka oli tarkoitus murtua, vaikka järjestö on vahvempi kuin koskaan, monet hallitukset ovat huomaamassa, että liikkeemme täytyy pysäyttää ensi alkuun. Siinä, missä he ovat epäonnistuneet Kultaisen aamukoiton suhteen ja Ukrainan SNA:n kanssa, he tulevat myös epäonnistumaan Pohjoismaista Vastarintaliikettä vastaan.

NA_kirje

Eilen jätimme seuraavan viestin Suomen suurlähettiläälle:

“Arvon Herra Huhtaniemi,

Te, Suomen hallituksen edustaja, me kirjoitamme tämän kirjeen teille, koska haluamme välittää huolemme huomattavasta ihmisoikeusrikkomuksesta, joka sattui Jyväskylässä Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen jäseniä vastaan. Siellä yksilöitä oli väärin perustein joukkopidätetty kiistasta, joka tapahtui heidän ja kommunistihuligaani Arto Savolaisen kesken. Haluamme esittää protestimme tätä kohtaan, koska seitsemän aktivistia on vieläkin pidätettyinä. Heitä syytetään salaliitosta ‘väkivaltaisen mellakan’ aiheuttamisesta ja suomalaisvastaiset elementit ovat laittomasti ja törkeästi hyökänneet heitä kohtaan.

Meidän mielestämme pääministerinne Juha Sipilän tämänviikkoiset kommentit, joiden mukaan liike on ‘väkivaltainen’ eikä sillä ole ‘oikeutta olemassaoloon’, ovat järkyttäviä ja syvästi loukkaavia, sillä ne olettavat syytettyjen syyllisyyttä. Näemme myös, että tämä on loukkaus niille kymmenilletuhansille sankarillisille suomalaisille, jotka kuolivat puolustaessaan maataan bolshevikkeja vastaan.

Tämän viestin tarkoitus on ainoastaan tiedottaa, että mikäli linjauksissa ei tapahdu muutosta, on aikomuksemme osoittaa mieltä solidaarisuudesta vankeja kohtaan ja tuoda tälle aiheelle kansainvälistä huomiota. Emme tule ottamaan teihin uudelleen yhteyttä tämän aiheen osalta.

Terveisin, National Action”

Tunsimme, että meidän tulee toimia välittömästi. Tämä ei tällä hetkellä ole paljon muuta kuin ystävyytemme ja tukemme osoitus heille, jotka kokevat kovia aikoja. Jos selviämme seuraavat viikot, teot tulevat seuraamaan näitä sanojamme. Välitämme teistä syvästi – älkää antako heidän tuhota uskoanne.

Tässä ovat kolmen miehen nimet ja tiedot siitä, missä vankilassa he ovat. Kaikki kansainvälinen tuki on tervetullutta. Muistakaa merkitä palautusosoite kirjeen taakse.

Juuso Tahvanainen / Anders Rydberg / Tomi Tiihonen

Jyväskylän poliisiasema
Urhonkatu 1
40100 Jyväskylä
FINLAND

National Action

5 KOMMENTIT

  1. Upeaa. Solidaarisuusdemoa odotellessa, toivottavasti eivät joudu engelsmannit pahnoille.

  2. Milloin ne aidot ja alkuperäiset tapahtumasta otetut kuvanauhat tulevat julki joista voi todeta mitä siellä oikeasti tapahtui ? Jos, ne ovat poliisin hallussa, miksi eivät niitä julkise ? Jotain peiteltävää ?
    Viranomaisen vaikeneminen tapahtumien kulusta hämmästyttää, koska ao. henkilöt ovat todennäköisesti syyttömiä mihinkään rähinöintiin.

    • Eipä tuo oikeastaan ihmetytä ollenkaan, jos ottaa huomioon ettei nyky-yhteiskunta tahdo eikä halua löytää kansallissosialismista muutenkaan mitään positiivista. Olisihan nuo nauhat hyvä saada julkisuuteen, kuten on alun perin tarkoitettu, mutta kuten luulen, tuskin niitä sieltä poliisin hoivista luovutetaan, kun tästä koko tapauksestakin on paisuteltu tällainen kansallismielisyyden vastainen propagandatarina. Vasemmistolainen utopia nostaa taas päätään valtamedian johdolla. Toivottavasti se kuvamateriaali saadaan sieltä joskus nähtäväksi, niin nähdään totuus.

      • Tässä on selvästi kehittämisen varaa. En ainakaan näe mitään haittaa siinä että te pystyisitte tarvittaessa lähettämään kuvamateriaalia “turvaan” paikan päältä. Jos tieto on valtaa niin tehkää tallennusvälineistänne ja langattomista nettiyhteyksistänne “ase”.

Comments are closed.